tiistai 6. joulukuuta 2016

Luukku 6

Vastavalo saa välillä sellaisia valoilmiöitä aikaan, että niitä ei voi vain vastustaa. Katharine Hogding ei ole vaaleudessaan suosikkini näistä pienistä ihanista kevätkurjenmiekoista, mutta nämäkin kieltämättä hohtavat auringon säteiden osuessa niihin oikeasta kulmasta. Eivät jääkään vaaleudessaan muiden varjoon.


Sinisiä kasveja näkyy keväällä usein. Skillamatto on meillä usein toukokuussa, vain yhden ikkunan alla. Sekin on mainio aina auringossa. Skillojen toinen ihana puoli on se vihreys ja vehreys, jonka niiden lehdet tekevät. Vierellä saattaa olla hädin tuskin vihertävää nurmikossa, kun skillat jo tuovat väriä elämään.


Hyvää itsenäisyyspäivää!


12 kommenttia:

 1. Voi ei miten ihania. En ole nyt ollenkaan ehtinyt mukaan tähän hienoon joulukalenteriisi (onneksi on edes insta), se on tosi upea. Juuri näitä kevään pikkuisia kaipailen tällä hetkellä niin, että silmiä kirveltää. Minusta tuo tuikitavallinen skilla on ihan mahtava, haaveilen laittavani koko nurmikon täyteen sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt vähän levittää skilloja, mutta on se hidasta puuhaa, jos vartavasten sitä koettaa. Kälylläni taas skilloja putkahtelee ihan joka paikasta keväällä, vaikka kivikosta.

   Poista
 2. Kauniit kuvat. - Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

  Keväällä kukkiva scillamatto on niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitää yrittää muistaa lisätä skillamattoa joka vuosi.

   Poista
 5. Scillamatto on sellainen josta vielä vain haaveilen. Joka vuosi laitan lisää sipuleita mutta hidasta on maton kasvu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuntuu olevan hidasta. Minäkin toivoisin maton leviävän.

   Poista
 6. Kivoja kevättunnelmia. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista