lauantai 10. joulukuuta 2016

Luukku 10

Suurempien tulppaanien aloittaessa kukinnan, on minusta keväällä sellainen ilotulitus meneillään. Kevään kaunein tulppaanikukitus osuu joka vuosi vähän eri aikoihin ja eri syistä. Milloin kevät menee vauhdilla tai viileyden takia hitaammin.

Pidän tulppaaneista muiden sipulikukkien kanssa.


Vähäisissä määrin (koska talvi tappoi joistain penkeistä suuren osan).


Tai sekalaisessa joukossa.


Saman sävyisten pionien versojen kanssa.


Joskus en ole varma, sopivatko värit yhteen vai ei.


Joskus taas draama on tarpeen.


Mutta keväällä en yhtään pitänyt siitä, että olin edellisenä syksynä saanut mahtiajatuksen yhdistää valkoiset ja punaiset papukaijatulppaanit vierekkäin. Tähän aikaan vuodesta voisin kyllä ostaa kotiin punaisia tai valkoisia tulppaaneja. Yhdessä tai erikseen. Tai ehkä erikseen.


Toukokuu on niin uskomaton kuukausi, että olen ollut näiden kuvien äärellä taas aivan häkeltynyt. Kasvuvauhti on niin kova.

4 kommenttia:

 1. Ei kai niiden tarvitse aina niin yhteen sopiakaan, värit on ihania. Tunnustan, että lämpenen aina tuolle puna-valkoiselle yhdistelmälle kovasti. Ja juuri papukaijatulpsuja tahtoisin ensi syksynä hommata edes yhden pussukan. Tulppaaneilla on kyllä pakko olla seuralaisia, muutoin näyttävät niin hujopeilta. Kiitos tästäkin luukusta kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yleensä puna-valkoisen ystävä ollut, mutta viime kesänä jokin häiritsi tuossa. Myös lämmön takia papukaijat ikään kuin levähtivät heti apposen auki.
   Ole hyvä tästä luukusta!

   Poista