maanantai 5. joulukuuta 2016

Luukku 5

Huhtikuun lopulla alkoivat avautua myös kevätkurjenmiekat. Niiden kuvaaminen on minusta aina haastavaa. Näiden takana alkoivat eri esikoiden lehdet rullautua auki ja monissa kukkapenkeissä tulppaanien kasvuvoimaa sai jo alkaa ihmetellä. Olen kantapään kautta oppinut tarkistamaan eri sipulikukkien ja muidenkin kasvien kokoennusteita. Ei niitä matalia meinaa vaan nähdä korkeiden takaa.


Meidän pihalla kasvaa myös vapaana ja villinä valkovuokkoja. Niitä on myös vaellellut kukkapenkkeihin. Jos ryhdyn kovasti hoitamaan meidän nurmikkoa, joka myös rikkaruohikkona tunnetaan, pelkään menettäväni samalla nämä ihanat tyypit.


Meidän pihalla ei voi olla ikinä varma, missä kasvaa sen vuoden ensimmäinen valkovuokko.

2 kommenttia:

 1. Minustakin näitä on vaikea kuvailla, mutta hyvin olet onnistunut. Ihana kevättunnelma, iriksiä ja vuokkoja, ihan parasta! Minusta yksi kevään ihanimmista jutuista on huomata uusia valkovuokkoja siellä täällä kukkapenkeissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kommentoit. Joulukalenteri on myös omaa huvia, ei ole pakko siihen reagoida.

   Valkovuokot meillä kasvoivat ensin ihan missä sattuu rikkaruohikkoa tai nurmikkoa tai sammalikkoa. Ne ovat itsekseen hivuttautuneet viime aikoina myös kukkapenkkeihin. Saavat puolestani sinne hiipiäkin.

   Poista