torstai 15. joulukuuta 2016

Luukku 15

Kiinanpioneista pitävät monet. Mutta eivät kuulemma kaikki. Tästä luukusta avautuu meidän pihan kiinanpioneja. Osa on nimettömiä ja tiedän, että jollain lajikkeella on ollut väärä nimi jo ostettaessa.

Se vaihe, kun pionit ovat avautumassa on jotenkin ihana ja juhlallinen. On käsittämätöntä, miten se pionin kukka oikein on siihen nuppuun mahtunut. Tämän valkoisen lajikenimi on hakusessa, sillä siinä on selvästi ollut väärä nimilappu.
Suuria jakotaimia olen myös saanut ilman nimilappua. Tummaa, joka taisi vähän kärsiä viime talvesta, sillä edeltävästi kukki useamman kukan voimin.


Kälyltä saatu kaksivärinen pioni, jonka alkuperä voi olla useamman vuosikymmenen takia.


Sekä omia istutuksia, kukintaan meni istutuksesta vuosi tai pari. Vuokkokukkainen pioni Do Tell.


Ja tumma pioni Karl Rosenfield etualalla, ei ole vielä niin kerrannainen kuin voisi olla. Taustalla DoTell.


Pari muuta pionia piti välivuotta (tai ovat väärissä paikoissa). Ensi vuonna saattaa taas jokin uusi pioni päästä maahan. Viime vuonna olen istuttanut esim. Jalkavaimo nousee kylvystä eli 'Yang Fei Chu Yu'  sekä Mustan meren aallot. Niiden kukintaa en vielä odota vuodelle 2017, jos sitten vuonna 2018.

12 kommenttia:

 1. Tuota samaan jaksan aina ihmetellä, kuinka noin upea kukka mahtuu niin pieneen ja kompaktiin nuppuun! Kaikki eivät pioneista välitä, jotkut pitävät niita jopa vaikeina kasvattaa! Mullakin on nimettömiä vanhoja pioneja, mutta se ei haittaa, kukinta on tärkeintä :D Ihana Jalkavaimo, sillä on niin upea kukinta :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalkavaimoa odotan mielenkiinnolla. Sinulla on varmasti paljon kukintaa pioni-aikaan. Pioneja mahtuu lähes jokaiseen kukkapenkkiin.

   Poista
 2. Tuo on tosiaan ihanaa juhlan odotuksen aikaa, kun pionien nuput pullistuvat. Oi ihanat kesäkuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina niin jännää, että milloin nuppu poksahtaa auki ja kukka alkaa kuoriutua esiin.

   Poista
 3. Ooh, upeat pionit. Siinä on kukka, joka ei jää huomiotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat kyllä näkyvät. Joskus vain kukinta on kuin ilotulitus. Näyttävä ja lyhyt.

   Poista
 4. Upeita pioneja!!!! Täytyypä aloittaa joulukalenterisi lukeminen ihan alusta...

  Sinulle on haaste blogissani.

  VastaaPoista
 5. Minä rakastan pioneja, kaikkiruokainen olen vaikka suosikkejakin on. Oman pihan alkuperäinen tumma ja todella kerrannainen on yksi sellainen. Sarah B. on toinen suosikki. Viime kesänä laitoin monta uutta, tavoite on että vähintään yksi uusi joka vuosi. Kukintaa saan tämän savimaan kanssa odotella pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukintaa joutuu tosiaan odottamaan meilläkin, ellei pioni ole korkeassa mullalla täytetyssä kohopenkkissä. Sen vuoksi pioni/vuosi (siis vähintään) on oikein hyvä tahti.

   Poista
 6. Sekoan näistä pionikuvista, varsinkin kun kärsin pionikuumeesta! Ihastuttavia pioneja sinulla iso määrä! Tahtoisin niitä tosi aikaisin kukkivia pioneja. Näiden kanssa saa kyllä harjoittaa kärsivällisyyttä, justiinsa rukoilen, että viime kevään istutukset kukkisivat jo nyt keväällä, mutta pah -tuskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne aikaiset pionit ovat minullakin haavelistalla. Niitä saatan jopa raaskia ostaakin jossain vaiheessa.
   Minä yritän olla realisti ja muistaa, että pionien kanssa saa joskus odottaa kukkimista. Toivon silti kukintaa kaikista istuttamistani pioneista.

   Poista