lauantai 17. joulukuuta 2016

Luukku 17

Tarvitsen puutarhaan kasveja, jotka näkyvät kauas. Monella on inhokkivärinsä puutarhaan. Niin minullakin. Minä en pidä persikan väristä. Joten tässä puutarhasta löytyy myös värejä, jotka näkyvät useamman metrin päähän. Jotkin oranssit saattavat lähestyä myös persikan väriä. Oranssi näkyy kauas.


Myös keltainen hohtaa. Tämä keltakurjenmiekkapuska on hyvin vanha ja sen verran suuri, että en edes kuvitelle kykeneväni ikinä tekemään tuolle mitään jakamisia ilman kaivinkonetta.


Keltavaleunikko on ahkera kukkija ja siemenestä hyvin ahkera leviäjä.


Ja punainen keltaisen kanssa tai erikseen näkyy myös vähän kauemmaksi.


Sopivasti auringon säteet puiden lomasta ja keltainen väri hohtaa. Keltaisten liljojen takan on liloja kärhön kukkia. Ne eivät kyllä millään oikein erotu tuon väri-ilotulituksen rinnalla.


Kaatumisen (reilu viikko sitten) seuraukset eivät ole vielä lakanneet, joten jostain pitää karsia. Ja se on kuvien etsiminen. Nyt on ollut monia kuvia käytössä, jotka on blogissa olleet jo aiemmin.

Kaikesta huolimatta pirteää viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä toipumiseen! Kauniit kukkakuvat. Väriä olla pitää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit pitävät virkeänä. Kiitos. Toivun pikkuhiljaa. Istumisessa on selvät rajat.

   Poista
 2. Samat kuvat eivät haittaa mitään :)
  Keltainen on pirteä väri, joihinkin kasveihin ja paikkoihin sopii.

  VastaaPoista
 3. Paranemisia kovasti! Ei me muisteta mitä kuvia on ollut, vaikka kaikki laittaisit uudelleen! Kauniita näkymiä, minä kyllä pidän kaikista väreistä, värikkyys saa niin hyvälle tuulelle. Ihana tuo keltakurjenmiekka! Se taitaa vaan pitää kosteasta? En ala siis haaveilemaan :) Kiitos tästä ruudusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se keltakurjenmiekka kasvaa tontin märimmässä kohdassa. Se on oikeastaan savista metsänpohjaa ja saattaa olla, että alla oleva kallio ei päästä juuri sillä kohtaa vettä kulkemaan. Keltakurjenmiekka kasvaa sateiden aikana ja keväällä lähes vedessä.

   Poista