lauantai 3. joulukuuta 2016

Luukku 3

Aloittavalle puutarhurille voisin antaa vinkin. Ota kuvia keväällä kaikista pälvipaikoista. Kuvat ovat väkisin rumia, mutta ne auttavat kesällä muistamaan, että mistä kohtaa lumet sulivat ihan ensimmäisenä. Se voi olla jostain kukkapenkistä ihan pieni alue. Jos juuri siihen paikkaan muistaa syksyllä upottaa pikkusipuleita tai istuttaa aikaisia kasveja, saattaa saada ihailla jossain paikassa puutarhaa pienistä kasveista, kun toisaalla on vielä lunta. Lumikellot usein työntävät nuput kyllä lumenkin läpi. Tosin näissä on niin paljon lajike-eroja, mitä itse en oikein vielä tajua, että aina ei se aikaisin lajike välttämättä ole sattunut sipulipussiin.


On myös ihanaa, kun krookuksia tai kevätsahrameita on istuttanut lämpimiin ja aurinkoisiin paikkoihin. Kevään ensimmäinen kimalaisen pörinä on minusta aina yhtä mahtava, kun ne nimittäin pitävät krookuksista. Nämä kyseiset kukkaset on edellisen asukkaan peruja. Uskollisesti nousevat vuosi toisensa jälkeen, tämä kuva on otettu 10.4.


Pienet kevätkukkijat eivät haittaa muiden kukkijoiden elämää kesän tai edes loppukesän aikana.

10 kommenttia:

 1. Kevään ensimmäiset kukat ovat niin ihastuttavia!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana kun sinulla on joulukalenteri. Kevätkukat ovat niin kauniita. - Oletko huomannut että blogissani on puutarhakirjojen arvonta? - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen monena vuonna salaa toivonut joulukalenteria kesä/kevätkuvista. Tein sen nyt itse.

   Poista
 3. Krookukset ja muut kevätkukkijat käy nurmikollekin jos malttaa leikata nurmikon sitten vasta kun kukat ovat lakastuneet. Ilahduttavat missä päin puutarhaa vain.

  VastaaPoista
 4. Voih, kevät ja krookukset! Ihana joulublogi!

  VastaaPoista
 5. Oikeasti hyvä vinkki! Voi kevät, missä olet, kaipaan jo kovasti näitä ensimmäisiä kukkijoita.
  P.S. Hauska joulukalenteri-idea!

  VastaaPoista