maanantai 19. joulukuuta 2016

Luukku 19

Kärhöjen kukinta keskikesällä/loppukesällä on myös yksi sellaisia huippuhetkiä. Tänä vuonna kärhöistä nousi useampia, pari vähän huonolla paikalla kitukasvuisia (toinen ei kukkinut ja toinen kukki niukasti). Yhden alppikärhön katkoin vahingossa.

Minulla on monta uutta kärhöä taas istutettuna. Tänä kesän puutarhassa kukki useampia. Osa kärhöistä on iloisessa sekasotkussa muiden perennojen kanssa. Ja ihan tarkoituksellakin. Tai kiipeävät puuhun.

Kärhö Aljonushka kasvaa maksimissaan kaksi metriseksi. Vaatii tuen, se ei kiinnity samalla tavalla tukien pintaan kuin korkeammat kärhöt. Heinäkuun alussa aloitti kukkimisen kurjenpolvi Orionin kanssa.


Ja jatkaa elokuussa kaunopunahattujen kanssa.


Liljojen kanssa kukkii takana kärhö Jackmanii (tummempi) ja punertavampi kärhö Ville de Lyon.


Ville de Lyon.


Etupihalla kärhö Ernest Markham oli muutaman kukan voimin, tällä kertaa menossa mukana kera syysleimun. Tämän on tarkoitus kasvaa pitkin sirotuomipihlajaa.


Sateessa vähän surkeampi ilmestys.


Kärhö madame Julia Correvon on joutunut sinnittelemään ehkä liian tiukassa ja vähäravinteisessa paikassa, ihan meidän pihan toisen sirotuomipihlajan juuressa.


Lokakuussa kukki vielä Mademe Julia Correvon jollain versolla


ja Jacmanii veti vielä kukkia auki kylmiin ilmoihin saakka lokakuussa.


Ensi vuonna ehkä kukkii joku uusista kärhöistä. Tai sitten ne vain kasvattelevat juuriaan.

4 kommenttia:

 1. Kärhöt ovat kyllä niin ihania. Ala vasta vähitellen tulla niiden kanssa tutuksi ja tuntuu, että lisää kannattaa hankkia. Aljonushka ja Ville se Lyon kukkivat viime kesänä kauniisti ja ahkerasti. Tuo Julia Correvonkin on niin upea, että mielelläni sellaisen ottaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhöt ovat minusta niin monipuolisia. Joskus niiden vaatimien tukien kanssa on vähän päänvaivaa. Järkeväähän olisi taas ensin olla esim pergola tai paikka ja sitten vaata kärhöt.

   Poista
 2. Upeita kärhöjä sinulla:) Itse olen ihan heikkona kärhöihin, niin pieni- kuin isokukkaisiinkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhöt ovat ihania. Minäkin pidän monista kärhöistä.

   Poista