sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Kasvussa

Tänä keväänä olen tehnyt yllättävän vähän perennahankintoja. Johtuen säästä ja muutamasta menosta, jotka ovat osuneet juuri päällekkäin perenna-hankita-tapahtumien kanssa. Siitä huolimatta puutarhaani on tullut vallan ihastuttavia kasveja. Päivänpesän Katjalta sain hämyvuokkoa ja köynnösukonhatun. Entisen työkaverini puutarhasta taas sain mm. kuvassa näkyvän esikon.


Aivan ihania kaikki nämä kasvit.

Sen lisäksi pian avautuu ensimmäinen puutarhan pioni. Tai säistä riippuen tämä mahdollinen tarhapioni kukkii parin viikon, tai kolmen.


Luulin, että vuorijumaltenkukka oli kadonnut. Se kuitenkin löytyi lähes nuupahtaneena toukokuun kuivuudessa. Annoin sille vähän vettä välillä (minä en yleensä perennoja kastele) ja nyt se on nupulla.


Myös kadonneeksi luulemani sormivaleangervo on noussut maan pinnalle.


Näiden iloisten kasvien lisäksi on yhä monia tulppaaneja kukassa.


Kuun vaihteen järkyttävän kylmät ja rakeiset ilmat eivät edes saaneet kaikkea kukintaa kaatumaan. Alla oleva kuva on kuun ensimmäiseltä päivältä.


Puutarhassa työt ovat kuitenkin edenneet, ainakin jollain tavoin. Kasvimaa on osittain kunnossa. Ei tosin kokonaan arkojen kasvien osalta.

Jotain olen kitkenyt ja kylvänyt. Teinini halusi leikata nurmikkoa ja auttoi myös siementaimien ruukuttamisessa. viiden tunnin työt kolmessa tunnissa. Taidan ehkä alkaa palkata teiniäni nurmikon leikkuuseen. Rikkaruohojen kasvu on myös oikein mukavasti käynnissä. Lehtokotiloita asustelee myös vallan mukavia määriä meidän tontilla. Tekemisen puutetta ei tule olemaan koko kasvukauden aikana.

16 kommenttia:

 1. Jep, hommaa riittää. Vallankin kitkettävää. Näin totesin tänään. Eipä tartte miettiä, mitä tekisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitkeminen on ajoittain tympeää, joskus siitä taas tykkäänkin. Riippuu vähän paikasta. Orapihlaja-aidan luona kitkeminen on kaikkein ärsyttävintä pikkien varomisen takia.

   Poista
 2. Iloisia yllätyksiä! Minäkin olen jopa kitkenyt...laiskimus..upean näköistä on siltikin vaikket tekisi mitään. Ihanat kasvit sait Katjalta! Se on hyvä kun et ole tuhlaillut :) Kunpa itse osaisin olla yhtä säästäväinen. Voi, pionin nuppu, nyt on mitä odottaa, minullakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ollut tarkoituksella säästäväinen. Ihan mielelläni tekisin aina uusia kasvihankintoja. Tai olenhan minä muutaman Lidlin juurakon ostanut. Joskus vain tähän aikaan vuodesta on erinäisiä taimitapahtumia tullut koluttua hyvällä menestyksellä.

   Kiinanpionien nuput ovat vielä aika pikkuisia, tuo tarhapioni tuntuu olevan ihan aikataulussaan, kumma kyllä.

   Poista
 3. Kaunis esikko. Näin keväällä töitä kyllä riittää.
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ihastunut tuohon esikkoon.
   Keväisin kyllä riittää hommia. Toisaalta se on mukavaakin, jos siihen on tarpeeksi aikaa. Kiitos ja mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin.

   Poista
 4. Pionisi jo availee nuppuaan! Onpa hän herännyt aikaisin. Tämä on nyt niin kiireistä aikaa, mutta sitäkin ihanampaa. Kitkeminenkin tuntuu mieluisalta monen sisähomman rinnalla. Tänään sataa, mikä on luonnon kannalta hyväksi. Kunhan vain saisimme sen jälkeen sitä luvattua ja kauan odotettua lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pioni on nyt yllättävän aikaisessa näihin säihin verrattuna. Joskus se kukkii ennen juhannusta ja joskus juhannuksena.

   Kitkeminen peittoaa tällä hetkellä siivoamisen sisällä kyllä 10-0. Sisätilojakaan ei voi valitettavasti jättää koko kesäksi siivoamattomaan kuntoon.

   Meillä on nyt sadeilta. Se tekee luonnolle yhä hyvää. Ei ollut taannoinen sade vielä täällä päin tarpeeksi kasteleva.

   Poista
 5. Puutarhan kanssa ei taida olla koskaan tekemisen puutetta. teinit on hyviä ruohonleikkuussa, meillä vanhin poika sai koko pihasta 10e. kehveli vain muutti pois kotoa ja nyt on leikattava itse, ilman palkkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo ruohonleikkuu taitaa muuttua palkalliseksi hommaksi kohta, koska samalla itse pääsee tekemään jotain mieluisampaa hommaa. Itse joutuu tekemään usein monia hommia ilman palkkaa, täytyy vain muistaa joskus edes kiitellä itseään.

   Tekemisen puutetta ei kyllä ole puutarhan kanssa. Aina vaan ei innostu.

   Poista
 6. Ruohonleikkuu onkin kaikkein tylsimpiä pihapuuhia. On mahtava tunne, kun löytää sittenkin hengissä olevia kasveja pihaltaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana löytää kasveja. Nyt vielä joudun jännäämään muutamia kärhöjä. Niiden kanssa ei aina voi hoppuilla. Muuten alkaa jo melkein kaikki olla maan pinnalla, jotain menetystä tosin on tainut tullakin.

   Poista
 7. Kun malttaisikin vain kuljeskella harkiten taimitarhoilla eikä hulluna keräilisi kaikenlaista korin täydeltä. Kasvun ihanuus on vanhojenkin uudelleen kasvamisella. Minulla ei vielä esim. kaikki kärhöt ole ilmestyneet, joten jännitettävää riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on osa kärhöistä joko ilmestymättä tai kuolleet. Niitä saa jännittää.
   Oikein odotan sitä, että pääsen taimitarhoille keräämään korit täyteen.

   Poista