tiistai 20. kesäkuuta 2017

Hotelli Punkaharju, viikonlopun saldoa. Osa 2.

Hotelli Punkaharjusta voisi tehdä useammankin postauksen. Vaikka ei pitäisi vaaleanpunaisesta, on paikka käymisen arvoinen. Me kävimme tuolla sateella kahvilla.


Hotelli Punkaharju sijaitsee Punkaharjulla. Korvessa. Ainakin kaupunkilaisten mielestä. Sinne pääsee mm. kiertämällä kaunista maisemareittiä. Sateella tai suuremmalla autolla pääsee myös tukevamman oloista reittiä myös. Loppumatka tosin mennään perinteisen mökkitien näköistä tietä pitkin.

Korpi on tässä tapauksessa varmasti se tärkeä asia. Jopa meidän juniori (kohta 10v poika) ihastui tähän rakennukseen ja haluaisi tuonne yöksi. Palvelu oli erinomaista myös tällaiselle satunnaiselle kahvitteluporukalle. Henkilökunta olisi kertonut asioita varmasti enemmänkin, mutta koska en ollut yksin liikkeellä, en voinut jumittaa koko seuruetta tuolla. Seurue odotti minua jo kärsivällisesti, kun sateella koitin kuvailla kasveja.

Kun ovesta astuu sisään on näkymä sisälläkin kaunis.


Kahvin kanssa olevia tarjottavia oli näkyvillä. Lapsi vastusteli sienipiirakkaa nimen takia, mutta söi sen kuitenkin kokonaan, vaikka tarjouduin auttamaan asiassa. Suklaakekseissä oli mukana pakurikääpää.


Otin jostain syystä kuvia myös viherkasveista.


Teekupit ovat omaa mallistoa. Samaa mallistoa oli ravintolan puolella myynnissä  ruskeana kannua ja purkkia. Ei ihan pikkurahan astioita. Mutta arvostan sitä, että jollain erottuu perushuoltoasemista ja erään ruotsalaisen firman astioista.


Toki esillä on myös kaikkea vanhaakin kippoa ja maljakkoa.


Ja luonnonkukkia kimpuissa.

Hassua muuten. Maljakossa nämä ovat luonnonkukkia. Niittyleinikki omassa kukkapenkissä on rikkaruoho. Puna-ailakki on jotain siltä väliltä.

Näkymä terassille.


Näkymä ravintolasalista sisäterasille.


Huomasin kuvaavani viherkasveja aina uudestaan.


Lounge oli kaunis ja kutsuva ja siellä oli vilttejä. Kuva valaisimista.Ei mikään tusinapaikka.

Vanhoja kuvia oli seinillä ja myös kartta vanhoista hakkuupaikoista.Sade ja puutarhakuvailu on vähän haastavaa. Juosten ei saa hyviä kuvia.

Hotellin edustalla oli korotettu perennapenkki.


Jossa myös Japaninakileijat olivat sopivasti näkyvillä, ei tarvinnut kyykistellä.


Päädyssä oli ihastuttava kasvari.


Jossa oli myös kasveja.


Toisessa päädyssä rakennuksia taas oli tiilireunuksinen muotopuutarha, jossa yritin sitä juosten kuvaamista. Ei tullut tarkkoja kuvia unikoista eikä kurjenmiekoista. Niitä siellä kuitenkin kukki. Puutarhan penkit varmasti vielä rehevöityvät ajan kanssa.


Tämä olisi siis hyvällä reitillä, jos matkustaa esim. pääkaupunkiseudulta kuutostietä pitkin Joensuuhun tai Savonlinnaan tai pohjoisempaan. Jos haluaa muutakin kuin perushuoltamoita. Kahville pääsee, lounas on vähän tyyriimpi. Lounaaksi tuskin saa muussia ja lihapullia, mutta varmasti jotain maistuvaa. Luulisin, että yön tuolla saa nukkua ilman liikenteen melua.

Viikonlopun kuvasaldosta ensimmäinen osa täällä, Mustilan puupuistosta.

Huom. Ei tämä, eikä edellinenkään ollut maksettu mainos. Pelkästä innostuksesta syntyneet.

8 kommenttia:

 1. Kaunis paikka! En ole ollut Punkaharjulla sitten lapsuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punkaharju on kaunis, kuten aina. Hotellia on remontoitu paljon.

   Poista
 2. Ajoittehan sitä ihanaa maisematietä harjun laella? Punkaharjun seutu on kaunista, oikeaa kesä-Suomea! Tuossa hotellilla en ole koskaan käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin liikkeellä sateella asuntoautolla, joten ei nyt menty maisemareittiä. Se maisemareitti on kuitenkin tuttu.

   Poista
 3. Kaunis paikka, vallankin tuo kasviosasto.

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis paikka! Ja toi kasvari niin upea!

  VastaaPoista