maanantai 26. elokuuta 2013

Ylimääräisiä keltavaleunikon siemeniä

Täällä on siis tarjolla ylimääräisiä keltavaleunikon siemeniä. Ostin itse taimen rääpäleen toukokuussa 2012. Ja minulle kerrottiin sen olevan tuota laatua. Kukaan ei ole vielä erehdystäni korjannut, joten luulen tuon olevan sitä laatua kuin minulle kaupattiin. Kuva otettu kesäkuussa. Aloittivat tänä vuonna kukkimisen kesäkuussa. Ja tuossa näkyy kukkia vähän eri vaiheissa.Myös pari pölyttäjää bongattu kukista.Vasemmalla näkyvä iso lehti ei kuulu tälle kukalle. Ja tämä kuva on joskus heinäkuussa otettu. Varsin pitkä kukinta-aika. Saattaa pitää  hetken taukoa ja ihan pikkuisena kukki tietty vain ne pari kukkaa.

Nyt niitä kuivuneita siemenkotia hypistelin ja poiminkin muutamia. Niiden sisällä on useita pieniä, unikoiden siemenien kokoisia siemeniä. Niistä se saattaa levitä, sillä on pihallamme jo levinnyt ihan hyvin.

Kasvatukseen en osaa sanoa vihjeitä. Meillä se kasvaa savimaan päälle rakennetussa kohopenkissä, joka on auringossa vajaat puoli päivää ja on tehnyt muutamia siementaimia lähelleen.

Jos joku haluaa näitä siemeniä, ovat nyt kypsiä ja voin laittaa postiin yhden siemenkodan sisällön. Laita osoite sähköpostiin vaaleanvihreaa at gmail.com.

Ja meillä riesana asuvat lehtokotilot munivat maahan ei kasveihin killuviin siemenkotiin. Joten näitä on siten turvallista kylvää omaan pihaan. Takuuta en anna kylvöprosenteista.

Huomenna vielä olisi toiveissa nauttia lämmöstä ja auringosta.

Keltaisista kasveista ei usein ole kysyntää, mutta jos kysyntä oikein hurjaksi heittäytyy, uskallan luvata noita noin kymmenelle ainakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti