sunnuntai 25. elokuuta 2013

Elokuun loppua

Kiireinen viikko on päätöksessä ja samoin myös eräs aikasyöppö täydennyskoulutus saatu päätökseen. Näinköhän tänä syksynä olisi sitten aikaa kaivaa pihaa. Ainakin olisi syytä ehtiä.

Unikoita kylvin vaikka kuinka. Varmasti tein sen jotenkin väärään aikaa, väärään paikkaan. Silti pari pioniunikkoa kuitenkin tuli kukkaan ( ei kyllä kovin suuren suurina) ja ei ihan heti onneksi ole lakastunutkaan.


PioniunikkoFlemishAntique on suloinen.


Pioniunikko Pink Bicol taas on kovin .. erikoinen. Hörhelö.

Kosmoskukat pitää ensi vuonna laittaa maahan nopeammin. Jotta ehtivät ilahduttaa kauemmin.


Kurkkuyrtin taas voisi kylvää viljelylaatikkoon, eikä millekään kaltevalle pinnalle.


Onneksi on vielä kesää ja kukkivia. Ja ihanaa, että kohta saa salaisilta sienipaikoilta suppiksia. Pienet alkuja käyty jo ihailemassa. Onneksi muutakin pientä sienisaalista on löytynyt. Se helpottaa kummasti sitä, että kesä loppuu pian ja syksy alkaa.

6 kommenttia:

 1. Ajattelin itsekin ottaa kosmoskukkien siemeniä talteen. Mitenkäs sinä kasvattelit niitä keväällä ? Laitoitko siemenet suoraan kukkapenkkiin vai esikasvatitko niitä sisällä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain itse asiassa esikasvatettuja kosmoskukkia. Mutta en sitten heti laittanut niitä maahan enkä purkissa lannoittanut. Joten pääsivät maahan vähän turhan myöhään. Ensi keväänä kyllä esikasvatan niitä, ainakin vähän aikaa.

   Poista
 2. Kosmokset ovat niin kauniita. Mekin on käyty poimimassa kantarelleja ja tatteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanttarellit ja tatit ovat herkkua. Meillä ei ole tässä lähellä mitään varmaan tatti tai kanttispaikkaa, joten on ihan tuurissa kiinni,löytääkö niitä.

   Poista
 3. Unikoita ja kosmoskukkia pitää ensi vuonna kasvattaa, molemmat ovat niin ihania. Kurkkuyrtti levis mulla ihan joka paikkaan kasvimaalle kun kylvin sitä ihan kauimmaiseen nurkkaan viime keväänä. Linnutko vai mitkä lie levitelleet siemeniä, tänä kesänä kasvoi melkein rikkaruohona, kun en raskinut kitkeä niitä pois ;) Mukavia sieniretkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään, että kurkkuyrtti voi levitä noin kovasti. Kiitos tiedosta!

   Poista