maanantai 12. elokuuta 2013

Lasipalloja

Eilisen postauksen jälkimainigeissa syntyi keskustelua koristeista, niin teenpä näistä lasipalloista ihan oman postauksen.

Meillä jälkikasvuja juhlitaan aina toukokuussa ja elokuussa. Ostin lasipallot kesällä, joten joukko elokuun alussa pihallamme synttäreitä viettäviä sukulaisia ja ystäviä alkoi jossain vaiheessa kokoontua omenapuumme lähelle.Minä sitten tallustelin paikalle ja heti alkoi satamaan kysymyksiä. Miksi noi pallot ovat puussa? Taivuttaako ne omenapuun oksia? Onko niiden sisällä jotain ampiaisia houkuttamaan (parina edellisenä elokuun alun juhlahetkenä on vaikea ollut ruokailla ulkona ampiaisten vuoksi). Palloissa on nimittäin reikä tuolla pohjassa, joka kuvassa ei kyllä ihan erotu.Ja näistä lasipalloista vierailla riitti keskusteltavaa. En tiedä, mitä asiasta keskusteltiin, kun lähdin itse keittiön suuntaan kahvia keittämään. Luulen, että sain ehkä pari säälinsekaista katsetta. "Raukka ei tajua, että nyt kesä ja toi on omenapuu. Ei ole joulu, eikä toi ole kuusi."

Ainakin sellaista voisin päätellä, koska rakas mieheni ehdotti tässä päivänä eräänä (ehkä sarkastiseen sävyyn), että tuolla olisi noita joulukoristeissa aika monta palloa. Ne voisi ottaa kesälläkin käyttöön pihalla. Ei tartteisi ostella lasipalloja pihalle erikseen. Tätä ennen taisin mainita, että olisi kiva löytää muunkin värisiä lasipalloja puihin tai pihalle koristeeksi.

Minun mielestäni mies ei vaan tajua. Eihän joulukoristeet ole ollenkaan sama asia. Haluaisin myös punaisen ja keltaisen koristelasipallon myös. Saisi väriä sinne, mistä se kulloinkin puuttuu tai korostamaan jotain toista väriä. Ja tosiaan ihan vain huvin vuoksi minua ilahduttamaan.

Tällä hetkellä ne kyllä korostavat ehkä liikaa meidän raaskuomenapuuta. Mutta onpahan naapureilla ja kyläilijöillä jotain pohdittavaa. Joko niiden käyttötarkoituksesta tai sitten minun mielenterveyteni tilasta. Ihan sama. Lisää palloja vaan kehiin. Tai siis puihin.

Muitakin koristuksia haluan pihaan. Pikkuhiljaa, kun sopiva kohdalla sattuu, joka ei vie vararikkoon.

4 kommenttia:

 1. Kyllä naapureille pitää järjestää tasaseen tahtiin ajattelemisen aihetta! Ja miehelle myös ;-)

  VastaaPoista
 2. Jep, samaa mieltä kuin Saila. Puutarha on itseä varten, omaksi mielen piristykseksi ja paratiisiksi - muut ajatelkoon mitä tykkää. Vuosien myötä olen tottunut noihin hieman huvittuneisiin ja sääliviinkin katseisiin :) Niitä riittää mutta eivätpä tiedä mikä onnen lähde ja salaisuus meillä onkaan ! Jatka samaan malliin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä vielä koristeellinen saattaa tulla. ;)

   Poista