lauantai 2. heinäkuuta 2022

Pionit

 Viimeeksi kirjoittaessa olin varma, että pioni, jonka piti olla Coral Sunset, on Coral Sunset. Nyt se ei ollenkaan kuitenkaan muuttunut korallipunaiseksi vaan kermanvalkoiseksi. Alla kuvia.

27.6.29.06Tänään aamulla 2.7. Tämä valkaistui jo varmaan pari päivää sitten.


Puutarhassa on useita pioneja kukassa. Osa vielä nupussa. Ja jotkut, kuten yllä, kukinnan lopussa tai kukinta on jo ohi. Samaan aikaan aloittelevat osa ruusuista nuppujensa avautumista. Duchesse de Nemoursin tuin aika myöhään. Osa varsista retkotti maassa. Siksi se kukkii ihan solmulla.


Hassua kerroksellisuutta saa, kun matalan puun alle laittaa pitkän (nimettömän) tuettavan pionin, joka vielä kasvaa tänä kesänä ennätyksellisiin mittoihin. Kuumuus ja kuivuus etupihalla saavat tämän rusotuomipihlajan jo hieman kärsimään.


Olen tänään herännyt aikaisin leipomaan, ettei tarvitse tehdä sitä kuumimpaan aikaan. Meillä huomenna taas juhlitaan. Puutarha on laittanut parastaan kukkien suhteen, joten vaihdoin vain osan huonokuntoisista kesäkukista. Osa  saa olla vähän sinne päin. Koska kukkapenkeissä kukoistaa. Etupihan ensimmäisen kukkapenkin mylläsin lokakuussa. Silti siellä pionit kukkivat aika hyvin, vaikka ovat nämä joskus suurempiakin olleet. Samalla osa juurakoista hajosi, joten tuolla on useampia jakotaimia jatkoa ajatellen, jos alkavat kovasti kasvaa tuuheutta. Taustalla näkyy hieman varjoisen penkin varjoliljojen pullistuvia nuppuja ja muita kasveja.


Osa pioneista on nimettömiä, kuten tämä valkoinen. Osa ei tänä vuonna kuki ja osa saa syksyllä vähän siirtoja. Ensi vuonna ehkä kukkisi muutama sellainenkin pioni, joka tänä vuonna ei kuki. TÄmä valkoinen on ilman nimeä.


Ja tämä tumma. Tummia yksilöitä minulla onkin nimettöminä sen verran, että niitä en ehkä enää tarvitse lisää. Valkoisia ja vaaleitakin minulla on jo monia. Mutta silti pioneista löytyy aina vain uudestaan jokin, jonka vielä voisi haluta, vaikka niitä riittäisi kyllä näistä omista kukkimattomista.


Ehkä hassuimman pionin tittelin saa Bad hair Daytä viettävä Green Lotus. Tuon terälehtiä tekisi mieli vähän laittaa parempaan järjestykseen.


Minä lähden nyt ottamaan piiraan uunista, kauppaan täydennysostoksille sekä kukkakaupasta hakemaan pöytäkoristekimpun. Mukavaa viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Mukavia juhlia. Pioni on vähän sellainen kasvi, että aina on tilaa yhdelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pioneja varten sitä kaivaa helposti aina uuden penkin.

   Poista
 2. Hyvää juhlapäivää teille! Sinulla on monta pionia kukassa ja niistä riittää näyttävää kukkaloistoa puutarhaan näin juhlapäivänä. Pionit ovat niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli ihan mukavasti kukkia kukassa juhlapäivänä.

   Poista
 3. Juhlapäivää juhlistaa kauniisti kukkivat pionit.

  VastaaPoista
 4. Pionien kauneutta ei himmennä tippaakaan mahdollinen nimettömyys.
  Mukavaa juhlapäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli mukava juhlapäivä. Nimettömyys ei onneksi haittaa.

   Poista
 5. Vähät nimistä kun kukkivat kauniisti. 'Green Lotus' näyttää kieltämättä vähän vastaheränneeltä. Hauska. Toivottavasti juhlat menivät hyvin eikä satanut kaatamalla vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli sopiva sää. Ei liian paha helle, puolipilvistä ja välillä jopa tuuli. Sade kiersi nyt kauempaa. Green Lotus on tosiaan vasta heränneen näköinen. Ja tuollaista ruttuista pionin terälehteä kun koskee, se on yllättävän jämäkkä. Ei noin vain asetella toisiin asentoihin. Kokeilin.

   Poista
 6. Mun `Coral Sunset`oli ihan samanvärinen kuin sinullakin! Ja väri vaihtui todella nopeasti hellesäällä.

  VastaaPoista