perjantai 31. heinäkuuta 2020

Heinäkuun viimeinen

Kun on pitkään lykännyt ruohonleikkuuta ja sitten se on lykkääntynyt arjen tai sateiden tai muiden syiden takia, on aivan ihana saada ruoho taas leikattua. Vaikka samalla pyytelinkin lähes anteeksi muutamalta kimalaiselta, kun jouduin hätistelemään niitä apilankukista pois. Kun leikkaa pitkän ruohon, jää meillä sinne kuitenkin aina muutamia apilankukkaikin jäljelle ja muutamiin paikkoihin niitä voi aina jättää kimalaisia varten.


Nurmikon leikkuu tuo tuoksuja, mutta myös siisteyttää puutarhaa. Ja joidenkin kukkapenkkien rajat tulevat selvemmin taas esiin. Olisi kunnon kanttausten aika myös, mutta se ei enää ehdi heinäkuun hommiksi.


Mukavaa elokuuta!16 kommenttia:

 1. Kiva, että jätit apiloita myös pörriäisille! Itsekin joskus jään oikein seuraamaan niiden touhuja pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pörriäisillä on myös kasa yrttejä, kuten vapaati kukkivaa oreganoa ja myös monia perennoja.

   Poista
 2. Nurmikon leikkuu muuttaa puutarhan ilmettä yllättävän paljon - kuin parturissa käynti:) Nautitaan alkavasta elokuusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitamaton piha muuttuu hoidetun näköiseksi silmissä pelkällä nurmikon leikkuulla.

   Poista
 3. Sirkun kanssa samaa mieltä, nurmikon leikkaamalla saa hetkessä järjestyksen puutarhaan. Kanttaus on minullakin taas edessä. Jokin viileämpi päivä on siihen sopiva.
  Nautitaan tästä viikonlopusta ja alkavasta elokuusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuu pyörähti käyntiin. Ja leikattu nurmikko ilahduttaa. Piha näyttää siistimmältä kuin oikeasti onkaan.

   Poista
 4. Minä leikkasin pitkäksi venähtäneen nurmikon tänään, vihdoinkin oli kyllin kuivaa. Kyllä näyttää erilaiselta.Hyvää elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaiselta näyttää heti, kun nurmikko on siisti. Kiitos ja hyvää elokuuta myös!

   Poista
 5. Nurmikon leikkauksella on suuri vaikutus siistiin ilmeeseen, kaikki kasvillisuus tulee jotenkin paremmin esiin, kun nurmi on leikattu. Minäkin odotan aina, että pörriäiset ehtivät alta pois, ennen kuin jatkan leikkuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvit tosiaan tulevat paremmin esiin ja meillä myös kukkapenkkien rajat erottuvat selvemmin. Kimalaisia pitää välillä vähän odotella, että ehtivät pois alta.

   Poista
 6. Leikattu nurmikko tuo viimeistellyn ilmeen puutarhaan. Meillä robottileikkuri hoitaa tehtävän ja siitä en enää hevillä luopuisi. Aikaa säästyy isolla pihalla sen avulla tosi paljon.
  Mukavaa ja tunnelmallista elokuuta. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olette panostaneet viisaasti ruohonleikkuriin. Ruohonleikkuu on kuitenkin tylsää hommaa.

   Poista
 7. Se on kyllä ihme, miten nurmikon leikkuun jälkeen puutarha näyttää niin paljon skarpimmalta ja siistimmältä, vaikka perennapenkeissä rehottaisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Perennapenkitkin ryhdistäytyvät, kun nurmikon leikkaa.

   Poista
 8. Se piste kun vuorokauden tunnit ei riitä mihinkään. Onneksi ruohonleikkuulla saa siisteyttä aikaan, rehevistä perennapenkeistä rikat eivät edes näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuorokauai sujahtaa joskus aika nopeasti. Ja ei vaan kaikkea ehdi.

   Poista