lauantai 8. elokuuta 2020

Eloa kasveissa

 Tänään, helteisenä päivänä, minulla on ollut auringossa hieman vetämätön olo. Mutta onneksi ei ole ollut kaikilla. Hiidenkiven puutarhasta Minna pisti alulle haasteen kuvata kimalaisia. Meidän pihalla on ollut heinäkuun lopulla ja näin elokuun alussa poutapäivinä ja hetkinä pörinää. Ja nyt myös liihottelevia perhosia. Niitä katsellessa tänään olin onnellinen siitä kaikesta vilkkaudesta. Joitain kuvia otin näistä pölyttäjistä. Syyshortensia Wim's Redin kukat ovat vielä valkoiset ja niissä levähti tänään perhonen, joka on tässä kuvassa joko nousussa tai laskussa. 

Sitruunaperhonen ei mielestäni tänään ollut suoranaisesti meden perässä, vaan levähteli liljoissa. Varmaan sävyt miellyttivät.

Isotähtiputket kukkivat kauan ja niissä käy pölyttäjiä. 

Kurjenpolvista Orion ja Patricia ovat korkeita ja kauan kukkivia. Niissä myös käy pölyttäjiä.

Sormustinkukat ovat kimalaisten vakiokasveja. On ihme, jos sormustinkukissa ei päivän aikana vieraile yhtään kimalaista.


Loppukesästä oreganoissa käy melkoinen kuhina. Siellä näkee paljon kimalaisia, joskus mehiläisiä, kukkakärpäsiä sekä joskus jotain, mitä en tunnista. 

Laventelissa käy pölyttäjät todella pikapyrähdyksillä. Oreganoissa pyöritään ja hyöritään. Laventelin kukissa käydään pikaisesti ja vaihdetaan nopeassa tahdissa kukkaa.

Maksaruohoissa voidaan viipyillä. Voi vaikka kävellä seuraavaan kukkaan, jos ne ovat vierekkäin. Ainakin siitepölyä tulee mukaan.

Kaukasiantörmäkukka Perfectassa käy myös kimalaisia. 

Kaikkia pölyttäjiä ei saa kuviin. Enkä tosiaan tunnista näistä juuri mitään.  


Muokattu 9.8. Nyt kuvakokoja pienensin ja ehkä ne nyt näkyvät paremmin.  Kertokaa toki, jos kuvat ovat vieläkin hassusti.

14 kommenttia:

  1. Maksaruoho, iisoppi ja jättikarhunputki olivat tänään suosiossa meidän pihassa. Sormustinkukat ovat pölyttäjämagneetteja, siinä yksi hyvä syy lisää kasvattaa niitä.
    Teitkö postauksen uudella bloggerilla, minun koneella vaakakuvat menevät sivupalkin tekstin päälle, oikeaan laitaan. Onkohan muilla sama näkymä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein uudella bloggerilla. Ei ole hyvä näkymä nyt koneella, eikä mobiiliversiolla. Onpa ärsyttävää. En edes heti tajunnut.

      Poista
  2. Ihanan paljon ötököitä joka tapauksessa, tunnisti niitä tai ei!
    Kiinnitin huomiota samaan, että vaakakuvat menevät oikeanpuoleisen palkin päälle, harmillista, että bloggeri ei vieläkään toimi kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mibiilinäkymässä pystykuvat vääristyvät. Huokaus. En edes tiedä, osaanko itse muokata näitä.

      Ötököitä on yllättävän paljon. Oreganoissa on suorastaan ruuhkaa.

      Poista
  3. Ötököitä on kiva seurailla. Itsekin välillä oikein pysähdyn kukkapenkin eteen vain katsomaan pörriöisten touhuja. Tähtiputki kivan näköinen kasvi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähtiputkesta pidän kovasti. Se on myös kova siementämään, olen saanut annettua uusiin koteihin monia siementaimia.

      Poista
  4. Mukava seurata noita pörriäisiä. Nyt ahkeroivat kovasti loppukesästä. Sormustinkukat on kimalaisten suosiossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sormustinkukissa riittää aina pörisijöitä. Onneksi osa niistä kukkii kauan. Pölyttäjien työtä on hauska seurata.

      Poista
  5. Ei haittaa, vaikka pörriäisiä ei tunnistaisikaan. Pääasia, että niitä riittää oman puutarhan kukkasille. Huomasin meilläkin maksaruohon olevan pörriäisten suosima.
    Muut ovatkin jo kommentoineet kuviesi menevän oikean sivupalkin kanssa päällekkäin. Johtuu varmaan uuden bloggerin säädöistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän katsoa, voinko itse tehdä mitään bloggerin kanssa. Ei tullut mieleen tarkastaa ulkonäköä. Maksaruohoissa käy kuhina myös, hyvä niin.

      Poista
  6. Nyt on kuvat nätisti. Puutarhatöistä ei tule mitään, kun pitää vähän väliä jäädä seuraamaan kukissa hyöriviä perhosia ja pörriäisiä. Hassua, miten toisissa kukissa pysytään pitkän aikaa ja nautitaan tarjoiluista perusteellisesti ja toisissa piipahdetaan pikavisiitillä. Taitavat olla take-away-paikkoja :D Tämä postauksesihan sopisi jo tältään siihen kimalaishaasteeseen, selvästi useampi erilainen kimalainen työn touhussa löytyi teiltäkin. Hyönteisten kuvaaminen on välillä aika haastavaa kun tarkennukset eivät välttämättä osu pieneen ötökkään. Tuo oreganolla puuhaileva otus on kukkakärpänen nimeltään ampiaisvieras. Itsekin opin sen vasta aiemmin tänä kesänä täältä blogeista :) Aurinkoista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyönteiset pysyvät harvemmin yhtä kauan paikallaan kuin kasvit. AMpiasvieras kuulostaa hauskalta nimeltä. Jossain kaseissa taitaa olla enemmän mettä kuin toisissa.

      Poista
  7. Kivoja kuvia kukista ja pörriäisistä. En ole vielä tehnyt ensimmäistäkään postausta uudella bloggerilla, mitenhän mahtaa käydä...?!

    VastaaPoista