sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Projektia


Takapihamme on kallellaan vähän joka suuntaan, mitä ei aina heti huomaa. Monta vuotta on ollut mielessä, että olisi kiva saada pihalle sellaista tasaisuutta, että pöydät ja tuolit olisivat edes jotenkin suorassa.

Takapihaa 2013.


Seuraavana vuonna tuli autotalliprojekti. Lasten juttuja siirrettiin ympäri pihaa. Vanhan tallin alta löytyi soraa. Nopea päätös ja sorat olivat kipattuna pihalle. Kuva syyskuulta 2014.


Tänä vuonna syyskuussa sitten aloitettiin. Ja jatketaan. Voi tulla vielä pari pientä ja isoakin ongelmaa ja ehkä pari pientä ja suurtakin erimielisyyttä. Esim. " Tässä olisi hyvä paikka kivikkokasveille." "No, ei todellakaan. Kukkapenkkejä on liikaa." "Sä tallot mun kukkia." "No just tätä mä tarkotin, aina joutuu varomaan."


Terassin rakentamisella jatketaan keväällä. Istutuksia tulee joko alennusmyynneistä tai sitten ensi keväänä. Nurmikot koitetaan kylvää talven alle. Minä en ole sisustaja. Koska terassista/pergolasta tulee joka tapauksessa suhteellisen pieni, haluaisin sinne ehkä sirommat puutarhakalusteet, mitä meillä on nyt ollut.


Viimeisimmät kuvat otettu keittiön ikkunasta. Katsotaan, miltä tilanne näyttää sitten ensi vuonna tai sitä seuraavana vuonna. Keinuille pitää keksiä joku paikka. Toivoisin paremman näköisen pyykinkuivaustelineen. Viljelylaatikkoaluetta voisi laajentaa, ja käytävät niiden ympärillä voisi tehdä vähemmän rikkaruohottomiksi. Suunnitelmia on enemmän kuin aikaa. Joten osa suunnitelmista siirtyy vähintään ensi vuoteen.

4 kommenttia:

  1. Hyvin etenee teillä projekti, nyt näyttää jo aika pätevälle. Joka vuosi jotain. Ikeasta nätit puutarhakalusteet? Kasveja saisi kyllä nyt edullisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko jakaa asiat eri vuosille. Ei riitä aika tai kestä budjetti. Pitää joku kasvireissu ehkä tehdä..

      Poista