keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Nuppuja ja pientä iltapuhdetta

Salkoruusuni päättivät sitten jämähtää nupuille. No, on vielä yksi kärhökin kukkimatta ja vasta nuppuvaiheessa. Mikäs kiire tässä onkaan minkään kukkimisen kanssa, syyskuussahan vasta ollaan.


Muistini eikä muistiinpanoni paljasta tämän syysvuokon nimeä, joka kukkii jotenkin. Ihan kuin kotilot olisivat haukanneet nuppua. Ja onhan kasvi liian varjossakin.


Valkoinen syysvuokko Honorine Jobert availee pian kukkansa. Kasvaa tomaatintaimien seassa. Tomaatin taimet lähtivät kasvuun itsekseen, kun lisäilin heinäkuussa kompostimultaa vähän sinne ja tänne. En nyppinyt tomaatintaimia pois, ovatpahan esteenä lenteleville rikkaruohojen siemenille.


Ja pientä iltapuhdetta tuo kasat. Ja suunnitelmat. Iltaisin vain tuota aika on rajallisesti, mutta puolikin tuntia auttaa asiaa. Ja se, että välillä vaihdetaan lennosta miehen kanssa.


Kunhan multa ja terassi jne hommat ovat jossain vaiheessa, tarkoitus olisi kaivaa kivimuuria näkyviin rikkaruohojen ja herttavuorenkilpien alta. Nuo portaat kyllä saavat jäädä sammaloituneeksi.

6 kommenttia:

 1. Tuo kasa näyttää niin hyvältä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin. Ihana kasa suorastaan. Nyt sitä on jo liikuteltu.

   Poista
 2. Muhevan näköistä multaa. Ja ellei sitä ehdi näin syksyllä levittää ja käyttää, siellähän se odottaa sitten keväällä.
  Meillä kärhöt alkoivat kukkimaan uudelleen, joten saattaapa sinunkin kärhösi vielä yllättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurelta osin pitäisi ehtiä tuota multakasaa liikutellakin, jos terveenä pysytään. Voi olla, että osaa jää kevääksi. Jännitän, miten kärhöjen nuppujen käy.

   Poista
 3. Ihanan syksyisiä kuvia. Tulee pimeä jo aika aikaisin, joten kovin myöhään ei voi puutarhassa työskennellä- Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi pihalla on jonkin verran pihavaloja. Otsalamppu pitäisi ostaa.

   Poista