perjantai 3. heinäkuuta 2015

Kotipihalla

Olin muutaman päivän reissussa. Kotiin palaaminen on aina jännittävää. Siis sen suhteen, että onko joku kukassa tai onko menettänyt jonkin kukinnan. Koska en ollut varsinaista hellepäivää reissussa, ei mikään kukintakaan tainnut mennä ohi. Kiinanpionien nuput pullistelevat, joka vuosi jännittävää odottaa kukintaa.

Isotähtiputki on tosiaan runsas. Tätä ostin viime vuonna yhden jakopalan. Ja nyt tosiaan ymmärrän, miksi tämä voi itsenäisesti kasvaa suurellakin alueella. Täytyy jatkossa miettiä ehkä tämän paikkaa. Taustallaan sinertäviä kurjenpolvia.


Kanadanvuokko on myös melkoisen runsas lisääntyjä. Tämänkin paikkaa on hyvä harkita. Joidenkin mielestä kukkapenkki ei ole paras paikka. Kuvassa nimettömän (pitää tutkia muistiinpanojani) kurjenpolven seurassa. Taustallaan nyppykurjenpolvi (mahdollisesti Tcschelda, kuten Samettihortensia veikkasi).

 
Akileijojen leviäminen ei haittaa yhtään, eikä varsinkaan näiden erilaiset variaatiot. Nyt löytyi aika vaalea variaatio, jossa on kuitenkin hieman hyvin vaaleaa keltaista tai kermanväristä.
 
 
Tähtilaukat ovat pikkuhiljaa avautumassa. Hienoja avautuessaan, mutta olisin odottanut hieman syvempää tai intensiivisempää väriä. Ehkä se vielä muuttuu.
 
 
Oli ihana saada edes yksi tosi kuuma hellepäivä omalle lomalle, jolloin ei ollut aikatauluja. Rannalla oli muitakin. Kunhan muistaisi aina laittaa itsellenikin aurinkorasvaa ekoina hellepäivinä, vaikka ne olisivatkin vasta heinäkuussa.6 kommenttia:

 1. Ihanaa kukintaa! Aika moni kasvi tuntuu kasvaneen kosteana alkukesänä hienon reheväksi. Mullakin tähtiputket kukoistaa.
  Ihanaa, että sait kunnon kesäpäivän lomalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat kiittävät lämmöstä, kiinanpionit avautumassa ihan just. Ja tulossa myös toinen hellepäivä. Tänäänkin ranta odottaa.

   Poista
 2. Tyylikkään hennon värinen tuo akileija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin aika tyylikäs ja hento väritys. Kauempaa näyttää valkoiselta.

   Poista
 3. Ihana tuo keltainen akileija! Joo, helle tuntui ihanalta kaiken kylmän jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helle tuntuu kyllä hyvin kaivatulta. Keltainen akileija näyttää valossa kaukaa ihan valkoiselta.

   Poista