torstai 2. toukokuuta 2013

Ylistys kivetylle kohopenkille

Meidän pihalle tulisi kukat hyvin paljon myöhempään, jos kaikki olisi vain tyrkätty tuonne savimaahan. Aloitin  pihalla omat "muutostyöt" siten, että ryhdyin tekemään kohopenkkejä kukille. Kohopenkkien reunoina ovat ennen terasilla (ja siinä käytössä huonohkot) olleet liuskekivet. Niihin takertuneet betonirippeet on piilotettu nyt siten, ettei oikein silmään kävisi. Näiden ansioista meidän pihalla on kevätkukkijat aurinkoisilla kohdilla keväällä aikaisemmin kasvussa, mitä muualla pihalla.

Nyt on tetenarsissit avautuneet, jotka viime vuonna olivat sisällä kevättalvella. Nyt vasta näin ja muistin, mihin niitä olen vuosi sitten kaivanut.


Kivien lämmössä narsissien katveessa on myös ensimmäinen balkanin vuokko aloittelemassa kukintaa.


Myös ensimmäisen kasvitieteellisen tulppaanin kukintaa odotan juuri kivettyyn kohopenkkiin, joka tuskin keskikesällä on enää se lämpimin paikka. Tulipa Pulchella Violancea taitaa tässä vähän jo näyttä väriä. Onkohan toi muutenkin nuokkuvaa lajia, vai voisiko piristyä kukan auetessa.


 Myös pihamme ekat valkovuokot, jotka ovat ihan luonnontuomia pihaan, ovat pian kukassa.

Kevät <3

4 kommenttia:

 1. Kyllä, kohopenkki on ylistyksensä ansainnut! Eipä taitaisi täälläkään kukkia mikään, jos ei kasveja olisi istutettu reippaasti saven ulottumattomiin...

  Balkaninvuokko näyttää kauniilta. Ja meilläkin on luonnontuomia valkovuokkoja, ihana ilmiö on se(kin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy jossain vaiheessa vielä jatkaa kohopenkkiylistystä. Niiden avulla myös välttyy raskaan saven kaivamiselta, ainakin se helpottuu.

   Valkovuokot ovat pihalla kauniita. Niitä pitää ihan väistellä, ettei tallo.

   Poista
 2. Hitaasti täällä kasvaa mikään. Nyt ollut niin kylmää taas. Paljon onnea hienoista kukista. Kohopenkkifani täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä odotellessa. Ei yhtään haittaisi pari sellaista päivää, että tarkenisi ilman takkia.

   Poista