perjantai 31. toukokuuta 2013

Ohi on ihana toukokuu

Niin paljon tapahtunut toukokuussa. Kiire on ollut, joten pihalla ei ole ehtinyt tehdä niitä asioita, joita olisi tahtonut. Lämpö on ollut uskomaton.

Äitienpäivänä maahan kaivettu Huvitus-omenapuu kukkii. Niin suuret ja kauniit kukat. Toivottavasti pölyttyy, kun meidän raaskuomenapuusta on häthätää yksi surkean näköinen kukka auki. Onneksi naapureillakin on omenapuita. Tämän omenapuun alle istutin metsämansikoita muualta pihalta, jotka myös kukkivat parhaillaan. Ja vieressä on kohta kärhölle tai kahdelle. Kun kerran lapion varteen tarttuu, tehdään sitten tarpeeksi suuret kuopat.Meillä oli myös pienimuotoinen hanami. Istutettiin tökättiin maahan useita vuosia sitten anoppilasta saatu kirsikkapuun alku. Jonka esi-isät ovat kotoisin puolisoni isän isovanhempien kesäpaikalta. Sillä puulla on historiaa, maku tuskin on makuaisteja räjäyttävää, mutta ihan kirpsakat hyvät kirsikkamaistiaiset ja hillot on siitä saatu.Little Beautyt kukkivat sittenkin. Ovat kuitenkin ehkä vähän väärässä seurassa. Tungin tulppaaneita niin moneen otteeseen syksyllä maahan, että en ehkä näitä kokoasioita tullut miettineeksi. Ovat tuolla kuvan alareunassa vasemmalla. Eroa on viereisiin tulppiin.. Parempaa suunnittelua sitten ensi vuonna.


Ukkolaukka Purple Sensation alkaa olla parhaimmillaan yhdessä penkissä, ei vielä muualla.Samassa penkissä on Queen of Nightista hieman erikoisempi versio. En tiedä, onko jokin mutaatio vai onko joku eläin tehnyt tuhojaan. Ei ihan samanmuotoinen kuin muut.


Tässä aloittelevia ukkolaukkoja tulppaanien joukossa. Onneksi on kukkia. Kun ei muuta ehdi pihalla, ehtii kuitenkin kuvaamaan. Odottelen tähän penkkiin myös varjoliljaa ja jotain muutakin liljaa ja jne. Katsotaan, onko jossain vaiheessa kesää taas uuden suunnittelun paikka.


Tänään, vasta tänään, ehdin vähän aloittaa projektiani,:laita kärsivät tomaatit multiin. Koska en enää halua uskoa hallan vaaraan näiden helteiden jälkeen, on pari tomaattia jo isoissa ruukuissa terassilla. Jos uskallan, laitan pari viljelylaatikkoon ihan näinä päivinä. Kunhan ehtii.


Ne hyttyset ovat muuten taas mukana menossa. Kun on kädet ihan mullassa ja hyttyset ovat kiinni selässä, niskassa, päässä, käsissä tai naamassa, on joko kärsittävä tai huidottava ja kärsittävä. Jostain syystä puoliso poimi hiuksistani aika monta raatoa. Ja siitä syystä taidan lähteä suihkuun.

Onnea valmistuneille ja huomisen juhlijoille!

6 kommenttia:

 1. Hyttyset ovat todella ärhäköitä ja ärsyttäviä!
  Olen aiempina vuosina huomannut paussin kukinnassa sen jälkeen kun viimeiset tulppaanit ovat ohi, silloin lähinnä enää syreenit kukkivat mutta ei paljon muuta. Ehkä tämä lämmin kausi saa laukat ja jotkut muutkin kukkimaan vähän aikaisemmin, toivotaan näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei olisi kovin pitkiä taukoja. Meidän pihalla on varmasti taukoja kyllä odotettavissa. Tosin nyt on ollut niin paljon kaikkea, että osa vasta kuvina, ei blogissa.

   Poista
 2. Ukkolaukka on hieno! Hyttystn sietokykyä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä allergialääkkeitä jo joutunut popsimaan.

   Poista
 3. Kauniita tulppaaneja. Hyttyset välillä käyvät kimppuun oikein urakalla. Pitää pysyä liikkeessä, etteivät saa kiinni.. ;0)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun tapauksessa pitää sitten polkea pyörällä, jos aikoo välttyä kutisevilta paukamilta. Tulppaanit ovat kyllä ihania.

   Poista