maanantai 20. toukokuuta 2013

Oranssin penkin tulppaanit

Viime postauksessa oli kiire. Nyt oli vähän aikaa ottaa selvää, mikä tulppaani on mikäkin. Penkissä kasvaa jo aiemmin esittelemäni Orange Emperorin lisäksi myös White Dream. Näiden lisäksi penkissä kasvaa Sun Lover, Orange Monarch, Orange Angelique ja sellaista kestävää nimetöntä punaista, joka tekee hillittömästi sivusipuleita. Olen vain pikkaisen hämilläni, nimittäin kaikkien yllä mainittujen pitäisi kai olla kukassa, silti siellä on vielä muutamia nupuilla, joilla on samassa varressa useampia kukan alkuja. Joko Sun Lover on sekä keltainen että oranssi eikä oranssi olekaan Orange Angelique tai olen jättänyt nyt jotain olleellista pois muistiinapnoistani.Todennäköisesti Orange Angelique on vielä näyttäytymättä.

Kuvassa etualalla joka tapauksessa Orange Monarch.


Tässä Sunlover. Joko kaksi, eri värisävyin tai toinen on Orange Angelique.


Onko tämä siis orassisempi auringonpalvoja vai ei..

Sun lover on kyllä selkeä tunnistettava. Jo nimestä. Kerrottuna ihana, mutta ei kestänyt oikein kaatosadetta enää pystyssä. Niiden välistä pilkistääkin sitten penkin mysteerinarsissi. En ole tähän sellaista istuttanut. Siis koko pihaan. Ja koska noita on vain yksi, niin se on joko ollut lisänä jossain pussissa tai sitten toisen penkin tiheästi umpeenkasvanutta (ja sen vuoksi aika huonosti kukkivat) narsissisipuli mätästä penkoessa, olen tämän jostain syystä löytänyt ja siirtänyt tähän penkkiin. Luulen kuitenkin, että tämä on ollut pussissa salamatkustajan. Minähän en niin hyvin sipuleita toisistaan erota.

Sattuuko kukaan tunnistamaan lajia?

 Minulla on nyt pihalla tulppaani, joka käyttäytyy kuin rikkaruoho. Mielestäni siirsin sen viime vuonna pois kahdesta eri paikasta. Nosti sipulit sivusipuleineen ylös. Ja kappas tänä vuonna samoista paikoista työntyi silti noin 12 tulppaania. Laitoin niitä sivusipuleita maahan joka paikkaan syksyllä. Sateiden takia ajattelin, etteivät kuitenkaan nouse. No, nousi kuitenkin. Alkuperäisessä pussissa toissa syksyllä oli kai 30 sipulia, äsken laskin noin 70 punaista tulppaania tänä vuonna. Eroon ei näköjään pääse, ellei vaihda maata. Pitää jatkossa vähän miettiä, mihin niitä pistää. Toistaiseksi on ollut ihan ok.

Kuten tässä, nyt kukassa kera valkoisen Maureen tulppaanin kanssa. Tähän odotan myös muita sävyjä, ei ollenkaan niin räväkkää kuin aikaisemmassa penkissä.


 Seuraavaksi muitakin värejä, jos tässä pysyy ollenkaan kasvun perässä.

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että noin paljon tulppaaneja on noussut maasta. Tunnistusapua en osaa antaa, ei ole kukka-asiat oikein hallussa ;) Kasvun perässä on tosiaan vaikea pysyä, niin nopeaa se etenee.

    VastaaPoista
  2. Kaunista. Sulla tulppaanit lisääntyvät ja mulla katoavat. Tulppaanien määrä pysyy siis vakiona.. ;O)

    VastaaPoista