tiistai 7. toukokuuta 2013

Väriläikkiä

Ensimmäiset kasvitieteelliset tulppaanit ovat avautuneet (siellä kohopenkissä). Pussin mukaan lajia tulipa pulchella violacea, mutta keskusta oli kuvassa keltainen ja näissä sinisen sävyinen. Joten lajista en ole itse nyt tasan varma. Ilahtunut olen joka tapauksessa.


Myös balkanin vuokot avautuivat lauantaina. Tai siis kaksi aikaisinta. Niitä pitäisi vielä tulla enemmänkin samaan penkkiin, ihan uusia ja viime vuonna laitettuja. Pari lehden alkua näkyy muualla.Vihdoin myös pieni alue on scillamerenä, mukaan eksynyt pari sinivuokkoa ja valkovuokko.


Bellikset ovat erikoisia. Talven jäljiltä näkyi heti vähän väriä yhdessä ja nyt väri on vaan kirkastunut ja toinen bellis avannut kukkansa. Jokainen väriläikkä saa kyllä huomiota tähän aikaan vuodesta.


Pihatöihin en kuitenkaan ole oikein ehtinyt. Aika menee kaikessa muussakin niin tehokkaasti. Jotain olen vähän tuolla ehtinyt huitaista. Vähän väliä mietin meidän rikkaruohikon hoitamista kuntoon ja uuden nurmikon kylvämistä paikka paikoin. Pensaita voisi hoitaa jne. Mutta mitä sitten tapahtuisi risukasan (=pensaan) juuren kasvustolle?
Silmä ne valkovuokot erottaa todella hyvin ja kauas.. Toisaalta pihalla on paljon valkovuokkoa, heti ei sitä kasvustoa kyllä voisikaan hävittää.

Milloin muuten voi tai kannattaa siirtää kasveja, jotka ovat itse kylväytyneet edellisenä vuonna? Kevätesikon poikasia olisi muutama, jotka voisi siirtää toisenlaisiin oloihin.

6 kommenttia:

 1. Kannattaa siirtää nyt keväällä tai sitten syksyllä. Sulla kukkii jo tulppaanit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan niitä pian sitten siirrellä. Tulppaanit ovat ihania! Tätä on odotettukin.

   Poista
 2. Paljonhan noita kukkia jo on kukassa. Niin, esikot voi siirtää nytkin, ennen kukintaa. Nyt on hyvä aika siirtää myöhemmin kesällä kukkivia. Mie siirsin kyllä viime kesänä parhaassa kukassa ollessa, kun sain esikoita paljon eräältä rouvalta tänne. Ovat kaikki kyllä selvinneet talvesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy siirrellä. Varmaan jätän jonkin paikoilleenkin, varmistan, että jossain on hyvä paikka kasvaa.

   Poista