keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Toukokuun ikkunahaaste

Meinasi ihan unohtua kuva toukokuun ikkunasta, kuva otettu jo sunnuntaina.


Tänne asti ei näy kukkapenkeissä oleva pieni väri. Lunta ei enää ole, hurraa!!

Ja muualla pihalla alkaa olla kesäistä. Pussissa luki kasvitieteellinen Pinocchio, alla olevan kohdalla. Kuva oli suttuinen ja synkkä, joten ei ollut alennuksesta muille nämä kelvanneet. Nyt olen kyllä tyytyväinen, että pelastin pussin.Ja tässä paikka, jossa meidän pihalla on ensimmäisenä ihan kuin kesä.


Ekat Apeldoor-tulppaanit, jotka ovat vähintään 10 vuotta vanhoja, ovat auenneet. Meillä on ilmat hellineet. Ei voi tajuta, että hallan vaara on ihan oikeasti vielä tässä kuussa mahdollista.

8 kommenttia:

 1. Mikäköhän mun tulppaaneita vaivaa kun ei niitä edes NÄY!! Jotain narsisseita kukkii mutta muuten on surkeen näköistä kukkapenkissä ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai sinulla ole joku voro käynyt sipulit napsimassa. Tarkoitan siis myyriä.

   Poista
 2. Hienot tulppaanit! Mullakin on ihmeesti nuppuja vanhoissa tulppaaneissa, taisi viime kesän vesisade ja lannoituskin auttaa niitä :)
  Pitää malttaa vielä, täällä kesäkuun 10. päivä vasta perinteisesti vois istuttaa ulos. Ruukkuihin laitan jotain, ne saa tarvittasessa sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut vanhat tulppaanit ovat ihmeellisiä. Sellainen peruspussi toissa syksynä oli riittoisa. Yritin paikoin poistaa kaikki tulppaanit, mutta se jättikin jälkeensä kasan sivusipuleita, jotka ovat nyt paisuneet emonsa kokoisiksi ja tekevät myös uutta. Ei kovin jalostettu laji, kun näin tekee.

   Minäkin yritän malttaa mieleni.

   Poista
 3. Ihanaa vihreää näkyy ikkunasta. Ja niitä pieniä väriläiskiä voikin näillä keleillä mennä kurkkimaan lähempää;)

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit Pinokkiot! Ja hallanvaaraa ei ajatella täälläkään, kasvihuone on jo ladattu täyteen, daaliaruukut hylätty ulos oman onnensa nojaan ja viimeisetkin taimet karaistumassa ulkona. Eiköhän sitä sitten tule terästäydyttyä, kun säätiedotus lupaa miinus viittä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti miinus viittä ei tule kuin puolen vuoden kuluttua.

   Pinokkiot yllättivät erittäin positiivisesti.

   Poista