keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Vertailua

Raakkilassa on upeita vertailukuvia. Meidän piha ei ole ollenkaan siinä kunnossa, että voisi samanlaisia kuvia postata. Viime yönä yskiessä (aikaa postata päivällä, kun sairastaa) mietin jo aika monta kohtaa pihalla, jotka ensi vuonna pitää laittaa uuteen uskoon.

Tämän ikkunan alla oleva paikka pitää siirtää vähän ikkunanvierustasta kauemmaksi. Tänä vuonna siis pitää pelastaa skillat, koska niitä ei muualla kasva meidän pihallamme. Ja toki kaikki muutkin kevätkukkijat mm. sinivuokot ja narsissit jne. Toukokuussa näky on tälläinen.


Talvella tammikuussa kuva toisesta suunnasta.


Meidän pihan kaunis tuomipihlaja, ehkä marjatuomipihlaja kukkii usein toukokuun puolessa välissä tai  hivenen jälkeen. Sateet lyhentävät kukintaa, joka vuosi kuitenkin ehdin tätä ihailla.Talvella on jo näkyvissä kukkien tai lehtien silmut.Toukokuussa voi ihailla tulppaaneja kukkapenkissä.

Tammikuussa taas maljakossa.


Kukkapenkki on lumen alla. Myös tuo omenapuu on jätetty tänä vuonna suojaamatta jänöiltä. En enää yritä sitä elvyttää. Olkoot köynnöstelineenä niin kauan, kun jotenkin kasvaa. Tekisi mieli tehdä jotain naapurin puolella kasvavalle rötyselle orapihlaja-aidalle, pahasti kaatuilee osittain meidän pihan puolelle lumen painosta. Joudun varmasti vähän sitä karsimaan.


Tammikuiset kuvat otettu iltapäivän, jo tulevassa hämärässä. Luminen ja talvinen maisema on kaunis. Silti värien kaipuu alkaa olla jo kova. Jotenkin jopa se mudanruskeakin on vaihtelua, mikä keväällä ensimmäisenä paljastuu.

Olen suunnittelut yöllä tosiaan pari paikkaa, joihin teen uutta. Eilen illalla tein listan siitä, mitä mihinkin penkkiin olen istuttanut. Lista näytti .. pitkähköltä. Jos kaikki sieltä tulevat esiin, niin kuin toivon, on kyllä useita tulppaaneita kukkimassa, mutta olen vähän unohtanut suunnitella sitä kesää sitten eteenpäin. Ainakin jostain kukkapenkistä. Jotain pitäisi keksiä, millä peittää sitten ne tulppanien kuihtuvat lehdet. Onhan onneksi tässä vielä aikaa. Ja samalla pää jo raksuttaa niitä uusia alueita. Ja itse asiassa minun pitäisi välillä mietti jotain ihan muutakin kuin kevättä ja kesää.

11 kommenttia:

 1. Minä kohtelen tulppaaneja tylysti. Kun lakastuvat, leikkaan lehdet ronskisti pois, sillä harvoin ovat kunnolla kukkineet toista kesää, vaikka olisin lehtien antanut ollakin. Narsissit kestävät vuodesta toiseen, mutta tulppaanit tahtovat olla kertakäyttötavaraa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä yritän saada jotkin viihtymään useamman vuoden. Muutama sellainen kuitenkin on olemassa. Katsotaan, miten käy.

   Poista
 2. Mulla voipi olla sama ongelma ensi kesänä, jotta miten peittyvät sipulikukkien varret, koska istutin viime syksynä tavallista enemmän sipulikukkia vähä joka puolelle, ja siirtelin perennoja. Ennen ovat peittyneet perennojen alle, narsissien varret olen letittänyt ja loput olen katkonut sitten kun käyvät pahasti silmään ;) Kauniita ovat nuo tulppaanit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelmat tietysti eivät ole suuria, kun näitä miettii. Jos ei muuten, niin kesäkukkien avulla sitten.

   Poista
 3. Kauniita tulppaaneita !
  Olen katsellut omissa rusokirsikkapuissa samaa ihmetyksen aiheitta, kun talvella jo silmut kasvavat. Luonto on ihmeellinen.

  VastaaPoista
 4. Hei, sinulla on haaste blogissani!

  VastaaPoista
 5. Hei, blogissani on sinulle haaste!

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteista Cosmos ja Emilie! Palailen niiden pariin piakkoin. Eija: tuo rusokirsikkapuu olisi kyllä niin kaunis myös omalle pihalle.

  VastaaPoista
 7. Nyt vasta huomasin, että melkein kaikissa blogeissa on tuollainen Lukija-gadjet tuossa oikeassa palkissa. Onko se sinun mielestäsi hyvä eli kannattaako se asentaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sen heti alussa. En tiedä, mitä olisi olla ilman. sen kautta on tosi nopea liittyä lukijaksi,näin olen kokenut muiden blogien kanssa. Mitään muuta en siitä osaa tällä kokemuksella sanoa.

   Poista
  2. Laitoin omaan blogiin Lukija-gadgetin. Liityin lukijaksesi ja sain siihen liitettyä profiilikuvankin. Ensin ei suostunut edes manuaalisesti liittämään profiilikuvaa ja toisella kerralla se tuli automaattisesti. On tämä tekniikka ihmeellistä!

   Poista