torstai 13. joulukuuta 2012

Viiden kuukauden kuluttua

Pihalla on niin valkoista. Kaunista toki. Mieli kuitenkin odottaa jo kevättä. Minään vuonna en aiemmin ole laittanut syksyllä niin montaa uutta sipulia maahan, että minua ihan oikeasti jännittää, mitä maasta nousee keväällä. Pelkään, että mädäntyivät sateiden takia. Jännitän varmasti yhtä paljon kuin lapset joulua. Jännityksen keskellä kaivoin vähän kuvia.

Viisi kuukautta enää tähän.Pitäisköhän aloittaa keskikesän kukkijoiden suunnittelu jo nyt.Muistaakseni pihalla ei ole kovin monia myöskään heinä- ja elokuun kukkijoita, saatikka syyskukkijoita. Jos se helpottaisi tätä kevään odottamisjännitystä.

Hyötykasviasioiden suunnitelu alkaa olla helpompaa, kun alkaa tietää, mitä siemeniä olisi tarjolla. Jotain tiedänkin, mitä laitan kasvamaan. Jotain tiedän, mitä haluaisin laittaa, jos saisin kotilovitsauksen kuriin.

3 kommenttia:

 1. Mie yritän pysyä erossa siemenistä vielä joulun yli, vaikka kuin "sormia syyhyttäis". Vaikka ei sitä tiedä jos katselis netistä jo siemeniä valmiiksi :)
  Samoin, laitoin sipuleita enemmän maahan sysyllä, mitä koskaan ennen. Miten ne siellä märässä maassa oiekein menestyvät, kun satoi koko syksyn.

  VastaaPoista
 2. Olipas piristäviä kuvia, kun näkyi vaaleansinisiä kukkia.
  Ja hyvää joulun odotusta !

  VastaaPoista
 3. Emilie: joku muukin pelkää siis syksyn sateiden olleen liikaa. Tieto helpottaa.

  Eija: Oman pihan kevätkuvat näyttivät keväällä liian valjuilta muiden väriloistoon verrattuna, eivät enää.

  VastaaPoista