torstai 23. kesäkuuta 2016

Aamuisia kuvia

Aamuisin on ihanaa, jos ehtii omalla pihalla kävellä ja haistella ilmaa. Joskus käy niin, että ensin tulee tuoksu ja sitten paljastuu sen lähde. Valitettavasti välillä tulee myös haju, kuten tuoksukurjenpolvista. En tiedä, haluanko pitää niitä pihallani. Tähän asti ovat olleet hyviä peittokasveja, mutta se haju on minusta kamala.

Olen niin tyytyväinen, että nykyisin näkyy ja kuuluu iso joukko kimalaisia kukkivissa kasveissa meidänkin puutarhassa. Osaa ruohosipulista leikkelen jo alas, koska mm. valamonruusu aloitti kukinnan, joten kimalaisilla riittää tekemistä.


Joku kimalainen oli myös päätynyt tomaattilavaankin. Jouduin auttamaan pääsemään pois. Toivottavasti hoiti samalla pölytyksen. Tomaatin ja chilin raakileita on jo näkyvissä.


Käyn usein tuijottamassa sinivaleunikoita. Taitavat olla tämän vuoden ihastus ja rakastus.


Tänä aamuna myös sain tuoksutella ensimmäistä lähes kokonaan avautunutta pionia. Tämän nimeä en tiedä, on myyty väärällä nimellä. Tämä tekee sivukukintoja, tuoksuu ja keltaiset heteet keskustassa. Ei korkein, eikä matalin. Voisi olla ehkä Gardenia, tai sitten ei. On selvästi valkoinen, ei mitään kermaa tai vaaleanpunertavaa.


Ihana pioniaika on tullut.

12 kommenttia:

 1. Ihana pioniaika todella!
  Tuoksukurjenpolven nimi voisi olla hajukurjenpolvi.. mutta haisukurjenpolvi on jo olemassa, siinäkin on voimakas haju. Se on söpö pienenpieni luonnonkukka. Olen omalla pihallani viime päivinä kiinnittänyt huomiota lipstikkapehkosta lähtevään jännään tuoksuun. Kun seisoo tuulen alapuolella siitä, tulee mieleen curry. Aika erikoinen mielleyhtymä noin niin kuin kukkapenkin vieressä seisoessa :-D Enkä ole aikaisemmin näin voimakasta hajua huomannut, tai sitten en vain ole osunut paikalle. Tai sitten nyt on sellainen ilmankosteus tms. joka sen aiheuttaa.
  Valeunikkosi on mykistävän ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei ole pieni ja vaatimaton. Joitakin sen tuoksu ei ärsytä. Minua se häiritsee. Pitää ottaa siitäkin kuva.
   Valeunikko on mahtava. Vaikka yksi kukka ei kukikaan montaa päivää on sivunuppuja lisää samassa varressa. Huippua.

   Poista
 2. Kaunis sinivaleunikko ja hempeä pioni!
  Meidän tuoksukurjenpolvet eivät taida tuoksua oikein millekään. Olen jopa käynyt nuuhkimassa lähistöllä, mutta en havaitse mitään :D Onkohan niissä lajikekohtaisia eroja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt taisin kyllä harhautua. Tuo onkin joku peittokurjenpolvista. Ehkä.
   Sinivaleunikko ja pioniaika yhtä aikaa. Hurjaa.

   Poista
 3. Kaunis on pioni, vaikka vailla nimeä onkin. Sinivaleunikkoon on helppo rakastua! Minulla on pienenpieni alku ruukussa vahvistumassa - toivottavasti se kukkii ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli kolme taimea viime vuonna. Tai siis on yhä. Mutta kuivasssa paikassa ollut lehtiruusuke ei tehnyt vartta. Vain nämä kosteammassa paikassa alkoivat kukkia.

   Poista
 4. Suloinen sinivaleunikko ja valkoinen pioni. Pionit ovat meilläkin aloittaneet kukintansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinanpioniaika on aina ihanaa. Toivoisi sen aina kestävän kauan. Tai saahan sen kestävän kauemmin, kun muistaisin hommata niitä myöhemmin kukkivia kiinanpioneja.

   Poista
 5. Ihana valeunikko! Mulla siniset sanoivat sopimuksen irti. Sinulta saadut keltaiset kukkivat! Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitää tehdä jotain, että ensi vuonnakin kasvaa sinivaleunikkoja. Pitää kasvattaa uusia taimia itse tai ostaa muiden kasvattamia. Keltavaleet lisääntyvät minulla heti, jos en leikkaa siemenkotia pois.

   Poista