tiistai 23. huhtikuuta 2013

Suunnitelmia ja muistiinpanoja ja ideoita

Muistilista itselle: Muista, että kouliminen on kurjaa hommaa. Seuraavalla kerralla siemeniä vain vähän yhteen pottiin ja valmiiksi jo pohjalle tomaateille vahvat mullat. Äläkä liioittele missään muodossa. Ikkunalaudat täyttyvät kyllä 20 tomaatin taimesta. Mihin ne muut mahtuvat?

Suunnitelmia: Tilanjakajana voisi toimia vanha sängynraato pihalla, siihen voisi laittaa niitä köynnöksiä. Kuten Salpauksen (ammattikoulu) osastolla Lahden pihapiiri-messuilla. Heidän osastollaan oli kyllä hyvä tunnelma ja kierrätysaiheisia asioita. Onneksi, sillä messut eivät olleet suuren suuret.Myös näistä vanhoista metallisista pukukaapeista oli ehostettu vallan päheän näköiset tarvikekaapit.


Nämä ideat ovat pienelle budjetille paljon parempia kuin ne kaikki, joissa on käytetty kaikkea uutta. Muutkin osastolla tehdyt olivat mm. jätelaudoista rakennettuja.

Yksi pieni sinivuokko penkissä raotteli jo eilen vähän kukkaansa, niin vähän, etten oikein kuvaa saanut. Tänään sateisena päivänä jo moni muukin sinivuokko on valmiina nuppuna. Jos pian paistaa aurinko, alkaa vuokkojen kukinta. Jee!

Tulppaanien aluissa on selvästi sen verran eroa, että joistain erottaa niiden olevan joko samaa tai eri lajiketta. Joissain alussa on hivenen punaista tai enemmän punaista tai lehdet ovat pidempiä tai leveämpiä. Vielä en tiedä, mitkä alut kuuluvat millekin. Jännitys pysyy yllä.

4 kommenttia:

 1. Kyllä nuo sängynpohjat on kauniita. Jos jostain roskalavalta vaa löytys :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on tuo taimihomma karannut ihan käsistä. Varmaan sata tomaatintaimea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnioitettava määrä. Minulle jää osa noista tomaatintaimista. Pari luvannut muualle. Mahtuu sitten jotain muutakin kasvamaan lämpimille paikoille, kun ei kasvihuonetta ole.

   Poista