keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kameraa välttelevät kukat (tai surkea kuvaaja)

Olisi käyttöä kunnon jäjestelmäkameralle, makro-objektiiville ja valokuvauskurssille. Alla muutamia epäonnistuneita kuvia. Vaikka tuulikin paljon ja voisin myös syyttää tuulta, niin kyllä silti pitäisi jotain tehdä myös kamera- ja taitorintamalla. Ja pihaa ei ole rapsuteltu tai haravoitu, eikä kukkapenkkejä siistitty.

Suurimmat scillat alkavat olla jo korkeuksissa. Merta ei vielä ole, vähän myöhemmin toivottavasti. Tarkkaa lajikenimeä ei ole, edellisen omistajan peruja.


Samoin nämä kamerassa tuhruisesti näkyvät sinivuokot, joita on sekä aniliinipunaisena että sinisenä kukkapenkissä, scillojenkin seurava.
Ois tällä vähän tarkentamisen kanssa tekemistä. Ja miten ihmeessä saa kuvattua valkoista tuulessa? Kysyn vain, kun yritin Botaanisia krookuksia Miss Vainia kuvata. Taas. Ovat kyllä niin neitejä. Ei erotu heidän hienoutensa.Takapihalla sentään edellisen vuoden bellikset, kaunokaiset suostuvat olemaan paikoillaan. Onneksi.


Mutta sitten. Aivan ihana livenä. Kevätkurjenmiekka Iris Reticular Harmony. Ja miten se ei suostu kuvattavaksi. Paras otos. Oikea väri enemmän lilahtava.


Epätarkka otos.Krookusten seassa. Ja taas kamera vääristää sinisemmäksi värejä.


Ja sellainen kysymys viisaammille. Voiko krookus vaihtaa väriä. Siis noita vaaleampia en muista istuttaneeni. Muuten ovat hyvin samankaltaisia kuin sinisemmät. Voiko väri vaalentua? Kysyy tyhmä. Viime syksynä mylläsin edellisen omistajan jäljiltä jättämään yhtä kukkapenkkiä, jonka pieniä sipuleita kiikuttelin myös tähänkin penkkiin, ehkä. Voivatko krookuksen sipulit uinua vuosikausia ja sitten jossain vaiheessa herätä uudelleen? Vai olenko unissani ostanut myös tuon värisiä krookuksia? Arvoitus. Vähiten uskon tuohon unissa osteluun ja istutukseen.


No, ujoja kukkia on myös pihallamme. Lumikello Galanthus Woronowii ujostelee ja kasvattaa vain lehtiä. Voikohan tämä kukkia joskus? Myöhemmin tänä keväänä? Tai ensi vuonna?


Myös eräs krookus ei viitsinyt pukea päälleen terälehtiä. Oiskohan tämä sitten vähän laiskanpuoleinen?


Vähän hitaampia, mutta hyvässä kasvussa olevia on myös pihalla. Kuten helmililjoja


Ja jippii, myös joku kasvitieteellinen tulppaanikin on kasvussa jo näin pitkällä. Tässä komeilee todennäköisesti Tulipa Pulchella Violancea. Kukkavana pitkällä.


Toiset tulppaanit taas koreilevat vielä erivärisille lehdillään ja toiset tietty yrittävät parantaa asemiaan erilaisilla koristeilla.


Nyt on virallisesti alkanut kukkien kauneuskilpailut ja niiden voittajaa ei edes voi valita. Suosikkeja on niin monta. Myös ujoimmat ihastuttavat luonnossa, vaikka kameraan onkin vaikea heitä saada.

4 kommenttia:

 1. Voi että kun on jo kukkia paljon siellä. Mulla ei vielä mitään krookuksien lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli näin hienot yllätykset. Eilen ei näitä näkynyt. Kevät yllättää. Ihanasti.

   Poista
 2. Ihan sammaa mieltä! Järkkäri mullekin kiitos ja taitoa kuvata.

  VastaaPoista