tiistai 26. huhtikuuta 2022

Aikaisin ja myöhässä

Tänään taisi jouluruusu Douple Ellen avata ensimäisen kukkansa, ellei se tehnyt sen eilen, kun en ehtinyt nähdä. 


Veikkasin, että tämä kukkisi vasta vapun jälkeen 2.5. Ulkona oli jäätävää, kun yritin mennä tänään vähän puutarhahommiin. Mutta kuvaamisen jälkeen oli sen verran viileää, että peräännyin sisälle.


Onneksi kevätkurjenmiekkoja alkaa jo näkyä useamassakin paikassa ja ne ovat sitkeitä kukkijoita. Versoja vaahteranmäeltä Riina kirjoitti, miten hänen pihallaan kevätkurjenmiekka Katherine Hodgingit lisääntyvät. Minulla tämä yksi samainen kevätkurjenmiekka on kukkinut tässä kolmatta vuotta, ilman lisääntymistä. Sen sijaan sen kaverit ekalta vuodelta ovat lähes kaikki hävinneet. Tässä vierellä on kuitenkin vaaleat jouluruusut viihtyneet. Vieressä olevalla on nuput valmiina. 


Viime vuonna istuttelin taas toiseen penkkiin saksalaisen kaupan Purple/Blue Hill- kevätkurjenmiekka sekoitusta. Sieltä silloin nousi vähemmän kuin istutin. Nyt siellä on selkeästi kahta eri lajiketta. Punertavampaa (Purple Hill?). Ja sinertävämpää. (Blue Hill=)


Ja nuo vierellä olevat krookukset ovat jo nyt melkeinpä syötyjä. Katselin ikkunasta, miten naapurin ojassa oli jänis. Se hävisi näköpiiristäni ja siirryin toiseen ikkunaan ja siellä olikin toinen jänis parturoimassa krookuksiani. Murr. Lähettäkää tänne kettuja. Yllä kuva, miten ne krookukset kukkivat pari päivää sitten. Täytyy etsiä kaapeista kaikki mahdollinen ja mahdoton heitettevä tavara eteiseen, että kun jänöt seuraavan kerran tulevat tänne tontille, voin heitellä niitä vanhoilla kengillä ja lasten vanhoilla leluilla. Jollain tosi painavilla.

Jouluruusu siis avasi kukkansa aiemmin kuin luulin ja krookusten kanssa olin taas myöhässä. 

15 kommenttia:

  1. Mun arvaukset ovat menneet ihan pieleen :D Mulla häviää aina valkoiset jouluruusut mutta Katherinet voi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ei viihdy kaikki, mitä naapurilla. Onneksi joku viihtyy.

      Poista
  2. Kukkiva jouluruusu näyttää niin kauniilta. Hyvä, että kukkii, vaikka arvaus ei osunut oikeaan. Kauniita ovat myös krookukset ja kevätkurjenmiekat.
    Voihan rusakko, minulta ei heru niille ystävällisiä ajatuksia, silloin kun liikkuvat puutarhassa tuhoja tekemässä - saisivat pysyä metsässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkivat jouluruusut ovat aarteita näin keväällä. Rusakot viihtyvät liian hyvin meidänkin tontilla, ympäri vuoden.

      Poista
  3. Ihanasti kukkiva 'Double Ellen'. Minulla on vain yksi valkoinen jouluruusu ja sen viimevuotinen siirto uuteen kasvupaikkaan näyttää olleen kohtalokas.
    Voi rusakot, minkä tekivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurjaa, jos jouluruusut häviävät. Rusakot voivat olla liiankin tehokkaita ja nopeita.

      Poista
  4. Kaunis väri jouluruusussa. Minulla ei ole näitä ollenkaan.

    VastaaPoista
  5. En käsitä miten siellä "pohjoisessa" voi olla noin paljon jo kukassa, kun meillä on vasta kaksi (!) lumikelloa. :D Jänöt saisivat nyt mennä muualle aterioimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pohjoinen on nyt yllättänyt. Ehkä meille ei tullut routaa. Ja teillä etelässä taas on jokin muu juttu viivästyttänyt kukintaa. Jänöt pitävät joskus tontilta hetken tauon, kun ne ajaa kukkapenkeistä pois, ei kauan kestä kun tulevat takaisin.

      Poista
  6. Kauniiisti kukkivat jo siellä kevätkukat! Ihana jouluruusu. Harmi nuo rusakot,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ollut kukkijoista iloinen. Takapihalla on moni kukkapenkki vasta heräilemässä, tai osin tai kokonaan lumen alla. Etupihalla on jo kukkaisampaa.

      Poista
  7. Ihania kaikki näistä <3 Pahuksen rusakonkutaleet kun tulivat krookuksillasi herkuttelemaan! Ja noin kauniisti kun ne kukkivatkin. Onneksi sait edes kuvan muistoksi. Pitäisi istuttaa nuo rusakoille (ja kauriille) kelpaavat sipulikukat aina verkkojen sisälle, niin olisivat turvassa. Mukavaa huhtikuun loppua kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia täytyy melkein ottaa heti, kun on sopiva hetki, sillä seuraavassa hetkessä voi kukkapenkki olla paljaampi. Minua välillä harmittaa, että ei voi verkottaa joka kukkapenkkiä. Minulla on tapa iskeä krookuksia vähän sinne sun tänne ja sitten ne eivät ole verkkojen sisällä.

      Poista
  8. Ihana tuo jouluruusu. Minulla on myös muutamia mutta taitaa olla väärässä paikassa kun eivät oikein viihdy. Pupujen ruokahetkiä on näkynyt monissa blogeissa ja se kyllä harmittaa. Minä olen ajatellut että alan laittamaan puutarhan puolelle näitä mitkä maistuvat pupuille ja peurille. Meillä on puutarha aidattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla jouluruusut ovat viihtyneet aika varjoisissa paikoissa, keväällä ne saavat valoa enemmän, mutta kesällä puiden lehdet varjostavat niitä aika lailla. Toki tällä tontilla ei oikein hellepenkkejä olekaan.

      Poista