Poikkeuksellisesti pistän jo nyt nippuun Helmet-lukuhaasteen vuonna 2021. Olen siihen saanut joka kohtaan jotain ja vähän ylikin. Toki osan kohdista täytin aika lailla omalla vapaudella.
Suurin osa oransseista tulppaaneista kuvassa ovat joko Princess Ireneä tai hänen kerrotua serkkuaan Orange Princesseä. |
Kasvien ohella kirjat ovat yksi intohimoni. Kirjoihin minulla on suurempi ja pidempiaikainen rakkaussuhde kuin puutarhan hoitoon. Luen aika monenlaista. Joskus menin vain kevyellä ja dekkareilla sekä ajoittaisilla klassikkoromaaneilla. Nykyisin luen laajemmin. Kirjojen kuuntelu on lisännyt kirjallisuuden kulutusta nyt parin viime vuoden ajan runsaasti. Kuuntelemiseen toki liittyy omat haasteensa. Eli en pysty kuuntelemaan äänikirjaa täysin paikallaan tai nukahdan. Neulominen, kävely, kotityöt, kitkeminen ovat olleet samaan aikaan monesti tekeillä, kun kirja on luureissa korvilla. Viimeisimmän kukkapenkin muutostyön aikana kuulokkeet tippuivat vain kerran päästäni. En kuitenkaan enää muista, mikä kirja silloin oli luureissa. Osa kirjoista on selvästi niitä, joita on mukava kuunnella puuhatessa. En silti tiedä, saisiko kirjoja loppuun lukiessa. Osa taas on sellaisia, että haluan lukea ne. Osa kirjoista taas saan loppuun vain kuuntelemalla. Tietyt kirjat ovat kuuntelemalla haasteellisia. Eli kuvatekstejä ei lueta. Joten kuvatekstillisistä kirjoista saa enemmän irti lukemalla. Samoin kirjat, joissa kertoja vaihtuu vaivihkaa, voi kuuntelemalla olla haastavia, ellei myös lukija vaihdu.
Tässä tulee luetteloani. Osassa on pari kirjaa ja osa on jäänyt haasteen ulkopuolelle, koska en enää vain jaksanut säätää ja miettiä näitä. Laitoin kirjojen kohtia Excel-taulokkoon kyllä. Osan tosin vasta kuukauden päästä lukemisesta ja silloin saattoi jotkin kohdat jo unohtuakin.
1. Kirjassa kirjoitetaan päiväkirjaa
Emmi Itäranta: Teemestarin kirja
Tämä kirja yllätti sillä, miten imi mukaansa.
2. Kirjan on kirjoittanut opettaja
Tommi Kinnunen: Neljäntien risteys
Tommi Kinnunen on minulle uusi kirjailija. Viime vuonna vasta löysin tämän aivan loistavan kirjailijan. Tästä kirjasta on muuten tehty myös näytelmä.
3. Historiallinen romaani
Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan varjossa
Vaikka hyvin historiallinen kirja, silti tämä olisi mennyt kohtaan myös rakkaudesta kertova. Paljon perinteista rakkausromaani tunnelmaa.
4. Joku kertoo kirjassa omista muistoistaan
Saara Cantell: Kesken jääneet hetket
Tähän kohtaan olisi ollut varmaan yli puolet kirjoista sopivia. Tästä kirjasta on jo jonkin verran aikaa, mutta otsikko kuvaa hyvin teemoja.
5. Kirja liittyy tv-sarjaan tai elokuvaan
Kathryn Stockett: Piiat
Tämän kirjan luin ja nyt tuntuu, että leffaa en ehkä kykene katsomaan, vielä. Oma mieli teki tosi vahvan visuaalisen mielikuvan koko kirjasta. Leffa aina silloin tuoreeltaan voi olla pettymys.
6. Kirja kertoo rakkaudesta
Vera Vala: Aprikoosiyöt
Tämä oli monella tapaa yllätyksellinen minulle. Monessa lukemassani kirjassa meni teema: kuinka mennyt vaikuttaa tulevaisuuteen ja kuinka puhumattomista asioista tehdään omia päätelmiä. Nämä teemat olivat tässä kirjassa vahvana.
7. Kirjassa on kaveriporukka
Celeste Ng: Tulenarkoja asioita
Celeste Ng kertoo amerikkalaisesta kulttuurista toisaalta sisältä päin, toisaalta ulkopuolisuuden kokemuksista. Hyvä kirjailija.
8. Kirja, jossa maailma on muutoksessa
Ben MacIntyre: Vakooja ja petturi
Maailma on muutoksesssa aika monessa kirjassa. Joko kirjat kertovat ihmisen muutoskohdista tai maailman muutoskohdista. Ymmärrän sen, sillä aika vähän saa kirjoitettua siitä, että jos mitään ei tapahdu. Tästä kirjasta pidin. Varsinkin vainoharhaisuuden kokemuksesta KGB:n agenttina tuli hyviä kuvauksia ja pystyi jotenkin ajattelemaan asioita vakoojien näkökulmasta. Tositapahtumiin perustava.
9. Kirjailijan etunimi ja sukunimi alkavat samalla kirjaimella
Sally Salminen: Katrina
Tätä aloitin jo heti vuodenvaihteessa. Pidin kovasti. Se karu kuvaus suomalaisen naisen vaihtoehdoista silloin, kun luokkaerot olivat valtavat.
10. Kirjan nimessä on numero
Rebecca Serle: Viisi vuotta myöhemmin
Odotin kirjalta täyttä hömppää. Ei ihan ollutkaan. Oli kirjana yllättävämpi kuin olisin voinut alussa ajatella. Ja se on aika paljon kirjalta, jolta odottaa tiettyä kulkua.
11. Kirja kertoo köyhyydestä
Joonatan Tola: Punainen planeetta
Rankka aihepiiri. Kirjoittajan tyyli saa asiat kuitenkin lukemaan naurun läpi. Kyyneleet olisivat toisella tyylilajilla olleet lähellä ihan koko ajan. Joonatanin tyyli on huikea.
12. Kirjassa ollaan metsässä
Anni Kytömäki: Kultarinta
Pidin tästä enemmän kuin Margaritasta, joka taas sai viime vuonna finlandia-palkinnon. Olin tämän kirjan lumoissa pitkään.
13. Kirja liittyy teatteriin, oopperaan tai balettiin
Hanna Brotherus: Ainoa kotini
Monien kehuma. Olin ehkä liikaa kuullut kehuja. Tämä ei räjäyttänyt tajuntaani. Toki rehellistä kuvausta monien suomalaisten perheiden tilasta. Kaikkea kannetaan mukanaan repussa, jotka kulkevat ties mistä saakka ylisukupolvisina käsityksinä tai puhumattomuuksina tai malleina.
14. Kirja on osa kirjasarjaa
Elina Backman: Kun jäljet katoavat
Suomalaisen dekkarikirjailijan toinen kirja. Jatkaa sarjaa.
15. Kirjassa on jotain samaa kuin omassa elämässäsi
Suvi Vaarla: Westend
Samaa esim laman tai rahattomuuden kokeminen. Tosin minulla eri näkökulmasta. En ole koskaan Westendissa asunutkaan.
16. Kirjassa eletään ilman sähköä
Ta-Nehisi Coates: Vesitanssija
Tämä kirja sekoitti totuuspohjaa, legendoja ja myyttejä. Minä pidin. Tiedän, että tämä on myös joillain jäänyt kesken. Tapahtuu aikaan, kun Yhdysvaltain etelävaltioissa oli orjuutta.
17. Kirjan nimessä on kirjan päähenkilön nimi
Minna Rytisalo: Minna C
Tämä avautui minulle ihanasti kuuntelemalla. Jokin hidastempoisissa, runollisissa (tämä runollisuus siis oma kokemukseni, kirja ei ole runomuotoinen) kirjoissa on sellaista, että tapani lukea hotkimalla ei tuo kirjaa oikeuksiin. Kuuntelemalla nautin tästä.
18. Kirja kertoo sateenkaariperheestä
Laura Lehtola: Minä valitsin sinut
Perhe kuin perhe. Samankaltaisia ongelmia on sukupuolesta riippumatta tietynlaisten ihmisten yhteensovittamisessa.
19. Kirjassa leikitään
Domenico Stamone: Kepponen
Erilainen tyylitään kuin moni muu kirja. Isoisä ja lapsenlapsi kirjan keskiössä.
20. Kirjassa on ammatti, jota ei enää ole tai joka on harvinainen
Maria Petterson: Historian jännät naiset
Tämä olisi varmasti lukien ollut täydellisempi, kun olisi nähnyt kuvat ja olisi voinut keskeyttää lukemisen järkevämmin kuin kuuntelemalla. Paljon sellaista naisista, mistä en aiemmin tiennyt mitään.
21. Kirja liittyy johonkin vuodenaikaan
Mika Waltari: Surun ja ilon kaupunki
Luin kuvitetun teoksen. Erilaista Waltaria kuin massiiviromaanit. Jotkut ovat olleet tästä vaikuttuneita. Minulle jäi ohueksi.
22. Kirjassa ajetaan polkupyörällä
Elina Backman: Kun kuningas kuolee
Tämä on uuden dekkarisarjan ensimmäinen kirja. Kirjassa ollaan mm 1990-luvulla rippikoulussa ja se on samaa kuin minullakin. Onneksi moni muu tapahtuma on täysin erilaista. Sijoittuu suurimmaksi osaksi kesään tai kesiin.
23. Kirja, jota luet ulkona
Celeste Ng: Olisi jotain kerrottavaa
Kirja ollut luureissa kevättalvella, kun työmatkoja kävelin. Sukupolvien ketjun merkitys näkyy tässäkin kirjassa.
24. Kirjan nimessä on kysymysmerkki tai huutomerkki
Sophie Kinsella: Tavataanko oikeasti?
Kinsella on pitkään ollut Chick-litin kuningatar. Pikkuhiljaa on tietoisuuteeni tullut muitakin tämän aihealueen suosikkeja. Ei ollut paras, eikä huonoinkaan. Sellainen harmiton ja kevyt.
25. Kirjan on kirjoittanut kaksi kirjailijaa
Ismo Leikola, Angelika Leikola: Suo, kuokka ja Hollywood
Yllätyin positiivisesti. Viisaat kirjoittajat. Hienoa myös kurkistaa eri kulttuuriin suomalaisen näkökulman kautta.
26. Elämäkerta henkilöstä, joka on elossa
Barack Obama: Luvattu maa
Sain melkein pääkipua kaikista senaattoreiden ja muiden poliitikkojen ja kohtaamiensa ihmisten nimistä, kunnes aloin miettiä niiden kohdalle vain blaablaa-hokemaa. Sitten lukeminen helpottui. Mielenkiintoinen kirja. Lukupariksi sopisi vaimonsa elämänkerta.
27. Kirjan päähenkilö on eläin
Lasse Nousiainen: Itärajatapaus
Hauska kirja. Harmiton. Hieman juoni paljastui jo, kun tämän tähän sijoitin.
28. Kirja, jonka lukemisesta on sinulle hyötyä
Yuval Noah Harari: Sapiens – Ihmisen lyhyt historia
Aloitin tämän kirjana mökillä. Lukeminen keskeytyi vähän väliä, joten kuuntelin sitten tämän lopulta loppuun äänikirjana. Pidän Hararin ajatuksista ja siitä, miten se onnistuu ravistelemaan atomeiksi luutuneita ajatusmalleja.
Julia Thuren: Kaikki kuluttamisesta: Näin aloin käyttää rahojani paremmin
Poikkeuksellisesti sijoitin tähän kohtaan kaksi kirjaa. Kuluttamista on tärkeää miettiä, sillä kova kulutus on huono juttu maapallolle, jos kulutus tarkoittaa aina uutta tavaraa. Kasvien ostamisen suhteen onkin sitten toinen juttu noin henkilökohtaisella tasolla.
29. Kirjan henkilön elämä muuttuu
Tara Westover: Opintiellä
Tässä yksi vaikuttavimmista kirjoista ja omaelämänkerroista. Selviytymistarina aivan psykoottisen perhekuvion kynsistä. Kävin googlaamassa Taran perhettä ja äitinsä on kirjoittanut tälle kirjalle vastineen ja luin jonkin amerikkalaisen bloggaajan vertailuja näistä kirjoista. En paljasta enempää.
30. Kirja on julkaistu kirjoittajan kuoleman jälkeen
Jane Austen: Neito vanhassa linnassa
Huonointa Austenia. Jos luet yhden tämän kirjailijan kirjoista, älä lue tätä.
31. Jännityskirja tai dekkari
Lars Kepler: Peilimies
Olipa kammottaviakin kohtia. En silti voinut jättää kesken.
32. Kirjan kansikuvassa tai takakannen tekstissä on kissa
Matt Haig: Keskiyön kirjasto
Aikamatkaamista on tässä myös. Tai eri elämien kokemista.
33. Kirjassa opetetaan jokin taito
Anneli Kanto: Rottien pyhimys
En odottanut juuri mitään, koska kirjan nimi ei kuitenkaan huokutellut. Olin muutaman luvun jälkeen täysin myyty. Olen jo yhdelle ihmiselle ostanut tämän kirjan lahjaksi ja ostan kirjan varmasti vielä itsellekin. Haluan lukea tämän uudestaan, kun ensimmäisen kerran kuuntelin.
34. Kirjassa tarkkaillaan luontoa
Maja Lunde: Viimeiset
Kuvaus sukupuuttoon kuolemisesta. Tosin samalla ilmastonmuutoksesta ja sen aiheuttamista asioista. Kannattaa ensin lukea Maja Lunden Sininen.
Richars Powers: Ikipuut
Tässäkin kohdassa on kaksi kirjaa. Tämä teki myös vaikutuksen. Romaanin muodossa paljon puista, ilmastosta, ihmisistä, eliöistä.
35. Kirja, jonka ilmestymistä olet odottanut
Lucinda Riley: Kadonnut sisar
Odotin tätä, jotta sarja päättyisi. No, ei päättynyt. Ehkä höttöisin kirjailijan kirjoista. Olosuhteisiin nähden toki saavutus syöpäsairaana sanella kirja. En olisi itse siihen kyennyt. Silti olisi voinut tiivistää ihan useamman sataa sivua, siis minun mielestäni. Jätin kirjan lukemisen kesken ja tein puutarhatöitä kesällä, kun tätä kuuntelin.
36. Kirjassa liikutaan ajassa
Seija Ahava: Nainen, joka rakasti hyönteisiä
Ajassa liikkuminen on tässä kirjassa aivan erilaista kuin missään aiemmassa, mitä olen lukenut. Vähän hämmensi alussa. Perhoset ovat tässä suuressa osassa.
37. Kirjan henkilön työ on tärkeä tarinassa
Sofie Sarenbrandt: Häpeänurkka
Osa dekkarisarjaa, jota on alettu suomentamaan vasta pari kirjan jälkeen ja nyt kai on sarjan eka osa vasta suomennettu. Näissä kirjoissa lukija arvaa aina nopeammin pahiksen.
38. Kirja on käännetty hyvin
Elizabeth Strout: Olive, taas
Ihana, kummallinen Olive vauhdissa taas. Nyt jo iäkkäänä.
39. Kirjassa kuunnellaan musiikkia
Anna Soudakova: Mitä männyt näkevät
Neuvostoliiton ja Venäjän lähihistoriaa sisältä päin ja vähän ulkoa päin.
40. Kirjassa kerrotaan eläinten oikeuksista
Olga Tokarczuk: Aja aurasi vainajin luitten yli
Nobel-kirjailijan teos, joka minua huvittikin. Puolisoni luki sen vähän nihkeästi loppuun.
41. Kirjassa matkustetaan junalla
Sarah Haywood: Kaktus
Kertoo vähän samankaltaisesta naisesta mitä Lähikaupan nainen tai Sirkka-kirjoissa on.
42. Satukirja
Mihail Bulgakov: Saatana saapuu Moskovaan
Oli pakko pistää tämä aikuisten saduksi. Mietin aina välillä, että mitä ihmeen sieniä kirjailija on syönyt tätä kirjoittaessaan ja mitkä hallusinaatiot hänellä on päällään. Puolisoni piti tästä minua enemmän. Monta kertaa olin luovuttamassa kirjan kanssa. En saanut lukemalla tätä pidemmälle, kuuntelin loppuun. Silti välillä oli pakko kelaila, että mitä ihmettä minulta meni ohi, kun nyt kerrotaa tällaistä.
43. Kirjassa ei kerrota sen päähenkilön nimeä
Jenny Erpenbeck: Vanhan lapsen tarina
Lyhyt kirja ja sattumalta tajusin kirjan lopussa, että tässä ei kerrota päähenkilön oikeaa nimeä.
44. Kirjassa on reseptejä
Jenny Colgan: Auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita
Kevyttä hömppää. Nälkä voi tulla tätä lukiessa. Reseptit ovat lopussa.
45. Kirjan on kirjoittanut pohjoismainen kirjailija
Anna Jansson: Katoavat jäljet
Dekkari, jonka juonen olen jo unohtanut. Joskus sekin on ihan hyvä juttu. Eli ei ollut liian kamala.
46. Kirjassa syödään herkkuja
Satu Rämö: Talo maailman reunalla
Satu kirjoittaa Islannista siten, että nautin hänen kirjoistaan. Satu on aloittanut kirjoittamaan dekkarisarjaa (tämä vilahti Instagramin storeissa). Sitä odotan kovasti.
47.-48. Kaksi kirjaa, jotka kertovat samasta aiheesta
Patrick Svensson: Ankeriaan testamentti
Joel Haahtela: Hengittämisen taito
Isän ja pojan suhde molemmissa kirjoissa keskiössä. Ankeriaasta tiedän nyt valtavasti. En olisi ikinä voinut kuvitella lukevani kirjaa ankerioista ja isän ja pojan suhteesta. Eli kirja oli hyvä, kun luin sen mielelläni loppuun. Ja tiedän nyt kummallisen paljon kalasta, jota en ole nähnyt kuin akvaariossa.
Hengittämisen taito taas on erilainen. Hitaammin luettava.
49. Kirja on julkaistu vuonna 2021
Clare Mackintosh: Panttivanki
Aika moni lukemani kirja olisi sopinut tähän. Tässäkin oli aika lailla juonta, joka paljastui pikku hiljaa.
50. Kirjaa on suositellut kirjaston työntekijä
Noah Trevor: Laiton lapsi
Kertoo Etelä-Afrikan rotuerottelun ajasta sekä ajasta sen jälkeen, ja tähän viittaa myös otsikko. Kirjoittajan tyyli on hyvä. Purskahtelin nauruun ajoittain, vaikka aihepiiri voisi olla todella synkkä.
Muita tänä vuonna tähän mennessä luettuja kirjoja:
Evie Wyld: Me olemme susia
En pysynyt ihan juonessa mukana, että miksi ja miten nämä kohdat oli kirjaan valittu.
Perti Tamminen: Meriromaani
Kuvaus yhdestä aikakaudesta ja yhdestä ammatista.
Marian Keys: Aikuiset ihmiset
Periaatteessa hömppää ja toisaalta vähän vakavampaakin parisuhteista.
Helmi Kekkonen: Tämän naisen elämä
Kirjassa taas vahvasti menneen vaikutus tähän päivään.
Laura Friman: Tauko: Jolloin luivuon vaateostoksista vuodeksi ja pilasin tahallaan elämäni
Erilainen näkökulma vaateshoppailuun kuin itsellä. Minä kulutan niin paljon omia vaatteitani loppuun, että en täysin ymmärrä, miten ihmiset sekoavat uusista vaatteista. Toisaalta jos tämä olisi kertonut vuosi ilman kasviostoksia, niin sitten olisi varmasti joutunut katsomaan peiliin.
David Seraris: Calypso
Juuri kuuntelin. Vahvasti keski-ikäisen miehen kuvaus itsestä, sisaruksistaan ja vanhemmistaan ja menneisyydestään.
Eppu Nuotio. Niin kuin vierasta maata
Olen jo unohtanut tästä osan. Parisuhde keskiössä.
Nina Lykke: Kohonnut riski
Keski-ikäisten parisuhteet keskiössä.
No kyllä olet lukenut ja kuunnellut minun täytyy tunnustaa että en ole lukenut yhtään kirjaa muutamaan vuoteen.
VastaaPoistaEi kaikki luekaan kirjoja. Eikä ne kaikkiin elämäntilanteisiin sovikaan. Kirjojen lukeminen on pois aina jostain muusta. Ilman äänikirjoja tuo lista olisi todella paljon lyhyempi.
PoistaThank You!
VastaaPoistaOnnea tästä! Hieno saavutus ja hyviä kirjoja. Kävin mielenkiinnosta listasi läpi ja huomasin, että meillä on aika samanlainen kirjamaku. Nämä olen lukenut listaltasi: 1, 2, 3, 5, 6, 11, 12, 13, 15, 17, 21, 22, 23, 31, 33, 39, 45, 50.
VastaaPoistaKiva, että luettelit lukemasi kirjat. Hauska verrata välillä luettuja kirjoja.
PoistaHienoa, on monia samoja joita itekkin lukenut. Mun pitää tutkia tarkemmin ihan ajan kanssa olenko sijoittanut niitä samoihin kohtiin. Minä tosin en ole yhtään kuunnellut kirjoja, ja nyt on jostain syystä lukeminen paljon hitaampaa ollut. En tiedä mihin tämä aika oikein menee :)))
VastaaPoistaAika menee helposti. En ole ihan sisäistänyt, että marraskuu alkaa ihan pian.
PoistaKiva, että sinunkin listasta löytyy samoja kirjoja.
Saanko esittää postaustoiveen, olisi kiva jos tekisit sellainen kysymys-vastaus postauksen jossa vastaisit yleisimpiin tietoihin sinusta ja blogistasi, olisi kiva tutustua paremmin sekä sinuun että blogisi historiaan! ♥
VastaaPoistaRaikasta syksyä!
https://jasukuvaa.blogspot.com/
Kiitos postaustoiveesta. Olen huono välillä vastailemaan haasteisiin, joten en pysty lupaamaan mitään. Kirjoittelen blogia aina, kun siltä tuntuu. Pistän toiveesi kuitenkin mieleeni ja saatan kotain vastaavaa kirjoittaa.
PoistaHieno lista mielenkiintoisia kirjoja. Miten ihmeessä olet kyennyt palauttamaan noinkin paljon tietoa kustakin kirjasta? Jotkut kirjat jäävät kyllä elämään mieleen pitkäksikin aikaa, mutta moni vaipuu unohduksiin lähes samantien kansien sulkemisen kanssa.
VastaaPoistaJoskus tosiaan kirjat unohtaa nopeasti. Joskus joudun oikein pinnistelemään, että luinko tuon kirjan ihan oikeasti. Takakansi saa usein jo enemmän palautumaan mieleen. Olen kuitenkin lainannut kirjastosta joskus tosi kiinnostavan kirjan ja kotona huomannut ekojen sivujen jälkeen, että olen jo lukenut kyseisen kirjan. Tarvitsen myös niitä kirjoja, joita ei kanna mielessään enää kirjan loputtua. Ne ovat sopivaa pään tyhjennystä.
PoistaTämän verran nyt tiivistin tai sain muistettua joistain kirjasta.
Muutamia samoja löytyy minunkin listaltani, mutta paljon myös uusia, joihin voisin tutustua.
VastaaPoistaMulla puuttuu vielä muutama tuosta listalta, mutta luulen että saan kuunneltua ne ennen vuodenvaihdetta:) Täällä siis pääosin kuunnellaan nykyisin, niin kutoessa, kävellessä, siivotessa kuin puutarhapuuhissakin.
Äänikirjat ovat minullakin olleet paljon käytössä. Samalla tosiaan pystyy tekemään useita rutiinijuttuja.
PoistaKiinnostavaa on usein lukea toisten listoja.
Mahtava määrä kirjoja. Minä en ole päässyt äänikirjojen makuun. En tykkää pitää mitään korvissa ja häiritsee kun kuulen tarinan jonkun muun äänellä kuin omallani.
VastaaPoistaEi kaikki äänikirjoista pidä. Minulla podcastit ja kuunnelmat taisivat olla ensin korvilla ennen äänikirjojen kuuntelua. Äänikirjoissa lukijalla on iso merkitys.
PoistaMukavasti löysin vinkkejä uusiin kirjoihin, mistä kiitos! Yllättävän monta kirjaa olen listaltasi myös jo lukenut tai kuunnellut. Kuunnellessa on se hyvä puoli, että voi tehdä tylsiä hommia siinä kuunnellessa, esim. tiskit koneeseen, pölyjen pyyhkimistä jne.
VastaaPoistaKuunnellessa kädet ovat tosiaan vapaat. Tänään taitaa loput haravoinnit sujua äänikirjan kanssa.
PoistaKiva, että bongasit jonkun kirjavinkin.
Paljon on listassa kirjoja. En oo noita äänikirjoja kokeillu, tykkeen kyllä lukemisesta!
VastaaPoistaPaljon kirjoja tulee luettua ja kuunneltua. Ilman äänikirjoja lista olisi lyhyempi.
PoistaIhanaa, että olet alkanut kirjoittaa näitä helmet-lukuhaasteita. On niin kiinnostavaa lukea, mitä olet lukenut - ja tämä tyylisi laittaa lyhyt kommentti jokaisesta kirjasta on tosi hyvä! Se vähän avaa noita kirjoja.
VastaaPoistaMulla on Puuvillatehtaan varjossa ihan samassa kohdassa :-)
Mitä ihmettä, eikö Rileyn viimeinen kirja vieläkään avaa salaisuutta? Miten hän voi muka kirjoittaa vielä yhden osan haudan takaa... tämä oli ikävä tieto, mutta et ole syypää spoilaukseen, sillä olin ehtinyt nähdä, ettei sarja vielä tähänkään päättynyt, yhden tuttavan ig-postauksesta ennen kuin tajusin sulkea silmät. Ärsyttävää tietää tämä etukäteen :-D En vieläkään ole lukenut vikaa osaa, sillä sen jonot kirjastoissa ovat olleet ja ovat yhä käsittämättömät. Luen ne mielellään englanniksi senkin takia, että niihin on yleensä vähemmän jonoa, mutta nyt ei sekään ole auttanut. Toisaalta ei ole hirveästi väliä, että kun olen lukenut edellisen osan vuosi sitten, niin kuluuko tässä väliä nyt sitten vuosi vai kaksi.
Kiva, että nostit Rottien pyhimyksen taas esiin, se kiinnostaa, mutta olin jo ennättänyt unohtaa sen.
Jane Austenin elinaikana julkaisematta jääneiden kirjojen julkaisemattomuuteen oli syynsä :-D Mutta suotavaa olisi, että hän olisi elänyt pidempään, sillä nuoruuden hölmötarinoiden jälkeen hänen kirjansa olivat todella laadukkaita ja viihdyttäviä.
Hyvää pohdintaa myös äänikirjoista. Tuo kertojan vaihdosasia ja monet muut nostamasi asiat ovat hyviä pointteja. Äänikirja ei toimi kaikessa, mutta joskus tosiaan toimii paperikirjaa paremmin.
Pahoittelut paljastuksesta. Ja tosiaan, joskus julkaisemattomuudella on syynsä.
PoistaRottien pyhimykselle toivoisin tänä vuonna jonkin palkinnon tai vähintään ehdokkuuden palkintoon.
Ihmiset lukevat niin eri rytmillä, että minun nopea tyylini ei anna kaikille kirjoille mahdollisuutta.
Hieno kokoelma, lukuhalut heräsivät. Äänikirjojen hyvä puoli on se, että samalla voi puuhastella tai vain tuijotella takkatulta. Olenaina pitänyt siitä, että minulle luetaan.
VastaaPoistaJoillakin lukijoilla on todella sellainen ääni, että se vielä tempaisee mukaansa. On paljon todella hyviä kirjoja, joiden lukeminen on ilo.
Poista