tiistai 15. kesäkuuta 2021

Nopea raportointi

 Koska kesä taas etenee ihan mukavaa vauhtia, täytyy laittaa ne kukkijat tänne ylös, jotka aloittivat kukkimisen maanantaina. Kohtahan taas avautuu kaikkea muutakin. Monen vuoden kukkimattomuuden jälkeen, sinivaleunikko kukkii. Tämä on säilyttänyt kyllä lehtiruusukkeensa. En vain uskonut, että enää haluaa kukkia. Onneksi kukintaa riittää pidemmäksi aikaa, sillä toisessakin sinivaleunikossa on varsi. Varsissa on useampia nuppuja.


Yritin pähkäillä, että ovatko nämä molemmat alla olevat irikset kukkineet jo aiemmin vai ei. Sillä eivät ole ihanteellisissä paikoissa. Toinen on ehkä kukkinut. Kuvatkaan eivät nyt auta. Täytyy myös kaivaa esiin vanhoja muistikirjoja, joissa voisi olla vihje, mitä iiriksiä olen viime vuosien aikana ostanut.


Tämä voisi olla Iris Germanica Senlac, ainakin sellaisen olen ostanut joskus

Kohta taas aukeaa muita kasveja. Välillä joudun silti hämmentymään, että miten on kesäkuu jo puolessa välissä, vaikka kaikkia ihania puutarha-asioita on jo tapaphtunut. 

14 kommenttia:

 1. Kiva päivitys alkuviikon tilanteesta 🤍 Kukinta on tosiaan tällä hetkellä niin vauhdikasta, että mukana ei meinaa pysyä :) Kauniita kesäpäiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin paljon ehtii tapahtua nyt parissa päivässä, että ei aina ehdi edes kaikkea heti huomata, jos on kiireitä.

   Poista
 2. Nyt tapahtuu paljon joka päivä, ei meinaa perässä pysyä kun töiden jälkeen säntäilee puutarhassa sinne ja tänne ettei mikään kukinta vaan jää näkemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikkea ehdi nähdä ajallaan. Monet nuput ovat pitkään samanlaisia ja yllättäkin, kun jossain kukkiikin jo.

   Poista
 3. Hurja on vauhti kasveilla puutarhassa. Kauniisti kukkii iirikset ja valeunikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on hurja vauhti kasveilla. Kesäkuun säät ovat olleet kasveille mieleen.

   Poista
 4. Ihana sinivaleunikko. Hienoa, että se päätti kukkia.
  Puutarhan vauhti on sellainen, että väkisinkin jää osa raportoimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin iloisesti yllättynyt, että sinivaleunikko kukkikin tänä vuonna. Luulin, että paikka oli käynyt huonoksi kasville.

   Poista
 5. Hienoa, että sinivaleunikkosi taas kukkii. Se on hyvin kaunis ja minunkin pitäisi uskaltautua se hankkimaan.
  Mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
 6. Niin ihana sinivaleunikko! Taimia ei tosiaan kasva joka puun oksalla, oon tässä kevään ja kesän ajan koittanu sitä metsästää jostain. Millään taimistoilla ei ole tullut vastaan, ehkä netistä sais tilaamalla.
  Kauniita on nuo kurjenmiekatkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivaleunikoita ei tosiaan ole helppo löytää. Yhden olen tainut ostaa taimistolta, muut ovat muiden harrastajien omia kasvatuksia.

   Poista
 7. On tuo sinivaleunikko vain niin kaunis! Toivottavasti omanikin joskus kukkivat. Jännän värinen kurjenmiekasta, hieno sekin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin jo myöhemmin miettiä, että onko tämä sinivaleunikko vai tarhavaleunikko. Joka tapauksessa kukinta on juhlaa.

   Poista