lauantai 24. huhtikuuta 2021

Riks, raks ja poks

 Meni kamera rikki. Objektiivivirhe. Varmasti omaa syytäni, sillä olen pokkarikameraa kuljetellut välillä mukana aika huolettomastikin, mutta nyt objektiivi meni jumiin, kun kuvasin sillä. Ei siis missään taskussa ollessa tai hiekkamyrskyn keskellä. Olen ollut nyt lähes viikon ilman kameraani (6,5päivää), sillä googlauksen jälkeen oli tarkoitus vielä kokeilla paineilmalla mahdollisten murujen puhaltamista pois. Sekin ehdittiin tehdä vasta nyt, koska puolison paineilmalaitteen pistooli oli pudotessaan haljennut ja uusi tuli taloon vasta pari päivää sitten. Kamera on tiltannut lopullisesti, sillä ei paineilmat auttaneet. Kuvat siis tässä postauksessa viikon takaa. 


Harmittaa myös se, että tässä pihassa pari jänistä käy ihan joka päivä ja ne ovat myös näitäkin krookuksia syöneet. Saa nähdä, kuinka paljon ensi vuonna taas kasvaa krookuksia syöminkien jäljiltä. 

Saksalaisen kaupan sipulipussista kukki irikset Purple ja Blue Hill-sipulit. Ne saivat nyt myös lumikuorman päälleen  ja odotan iltapäivään, jotta voin nähdä, ovatko toipuneet pystyasentoon raskaan lumen painon alta. 


Näiden ympäriltä syötiin krookukset, myös ne, jotka olivat jo ehtoopuolella. Onneksi ihan kaikkia pihan krookuksia ei ole syöty, vielä. Ehkä ne jänikset säikähtivät jonain päivänä, kun tulin niitä vastaan ja kirmasivat kovaa vauhtia naapuriin kamalaa eukkoa pakoon. Ovat nimittäin käyneet naapureidenkin kukkapenkeissä herkuttelemassa.


Viime vuotinen projekti pihalammikosta on yhä kesken. Kiviä en ole vieläkään hakenut siihen. Kasvimaalaatikoiden kunnostus, uusiminen tai muu vastaava on yhä kesken. Mitäpä silloin voisi tehdä. No, aloittaa jotain muuta.  Vanhan männyn juurella kasvoi piikkistä, surkeassa kunnossa olevaa karviaista, jota ei ikinä muistettu hoitaa. Kaivoin ja kiskoin ne pois ja tein koko kannon ympärille pyöreän kukkapenkin kohopenkiksi. Puolikas oli jo olemassa, joka oli huonolla hoidolla. Etupiha on tällä tontilla se, jonne halla ei ensimmäisenä tule ja vaikka tuo paikka ei ole kaikkein aurinkoisin, tulee siitä uuden magnolian koti. Yhden magnolian olen tällä tontilla jo tappanut. Nyt kokeilen uudestaan. Maahan ei tuolla suoraan voi puiden juurakoiden takia oikein mitään kaivaa.  Kuva on otettu ikkunasta. Ja olikin sitten vika kuva tällä kameralla. Tämäkin projekti muhi päässä varmaan kolmisen vuotta.  Toteuttamiseen ei mennyt yhä kauan. Olisiko mennyt edes kolmea tuntia, kun mullat olivat pihalla jo valmiiksi sekä kaikenlaista oksaa ja kuivunutta lehtimateriaalia oli laittaa kasan pohjalle pelkää haravaa käyttäen. 


Nyt on satanut vettäkin. Tai siis lunta, joten tuo kasa on sen verran painunut, että tarkistan, kuinka paljon multaa sinne vielä tarvitsee ja nyt odotan magnoliaani.


Uutta kameraa en varmaan pysty kovin kauan olemaan, mutta olen jo tehnyt edellisen kameran kadottamisen jäljiltä ennätyksen (tapahtui vuonna 2015). Lähes viikko ilman pokkaria.

20 kommenttia:

  1. Kurja juttu tuo kameran hajoaminen!
    Eikä kivaa ole myöskään, että joku käy aterioimassa kukkiasi.
    Kiinnostava uusi projekti. Kuulostaa tutulta, että usein pitää aloittaa jotain ihan uutta, vaikka entisiäkin on kesken... mutta inspiraation viedessä kannattaa olla mukana. Minäkin haluaisin magnolian, mutta en ole keksinyt sille vielä sopivan suojaista paikkaa. Ehkä joskus onnistuisi, on se niin kaunis! Onnea sinun projektillesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nyt yritin löytää tontilta kohdan, jossa halla vierailee vähiten. Kokeiluhan tuo on. Ja magnolia vasta tulossa.

      Kumma kyllä, nyt on uusi kamera jo hankittu.

      Poista
  2. Kameran rikkoontuminen on kurjaa, onneksi lähes kaikilla on kamera puhelimessa, se auttaa akuuteimpaan hätään. Magnolia-projekti on kiinnostava, toivottavasti menestyy pihallanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhelin pelastaa, minulla puhelin ei ole kallein, joten sen kamerakaan ei ole ihan parhain.
      Magnoliaa uhkaa aina vaaroja, kuten talvella paleltuminen tai jänikset.

      Poista
  3. Loitavan menestyvää tulevaisuutta tulevalle magnolialle. Moneen kertaan olen koittanut mutta nyt on yksi magnolia pysynyt hengissä jo kahden talven yli, viime vuonna teki kaksi kukkaa, tänä vuonna voi tulla jopa sama määrä.
    Mun pokkari ei ole rikki mutta niin vanha että kuvaaminen sillä on jäänyt. Vinkkaa kamerasta kun olet käynyt hankkimassa uuden. Minunkin pitäisi mennä vaikka puhelimessakin on ihan ok kamera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että magnoliasi tekee kukkia. Hienoa.
      Ei sitten kauan kestänyt, kun hankin uuden. Olin varmaan mainonnankin uhri ja käytän kameraa muutamassa työjutussa. Ostin hyvin kalliin digikameran. Canon Powershot GTX Mark 2. Eilen hämärässä jo vähän kokeilin. Ihan teräviä lähikuvia tulee. Vähän säätöjä täytyy tutkia, sillä en halua, että on täysin automaatilla. Mutta tuossa on jo niin paljon toimintoja, että vaatii opettelua. Edellinen Canonini oli jo riittävän hyvä ja se oli puolet halvempi. Kaverin vinkkaus olisi ollut Canon Powershot SX730, jossa olisi ollut myös esim kääntyvä näyttö. Ilman kääntyvää näyttöä kuvauksessa on ollut haasteensa.

      Poista
    2. Kiitos, ikivanha pokkarini on Canonin joten uusikin saa olla. Ehkä sitten kesälomarahoista :)

      Poista
  4. Voi harmi tuo kameran rikkoontuminen. Kuin myös puutarhassa käyvät jänikset.
    Minäkin olen yhden magnolian istuttanut meidän pihaan, mutta ei mennyt kuin yhden talven yli, seuraavan aikana antautui. Mutta ehkä yritän vielä joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin odotin nyt pari vuotta ennen uutta magnoliayritystä. Arkoja kasveja haluaa välillä yrittää, vaikka tulos on vaihteleva.

      Poista
  5. No voi itku! Toivottavasti saat pian uuden kameran.
    Mahtava projekti tuo magnolian paikka, varmaan se viihtyy siinä mäntyjen varjossa, kun on vielä hyvä kohopenkki. Toivotaan sille menestystä ja pitkää ikää!
    Tsempit myös kaikille muillekin keskeneräisille projekteille, kuulostaa kovin tutulta tuo. Tosi harvassa ovat ne paikat, jotka ovat aivan valmiit. Onkohan sellaisia ollenkaan. Eipä taida juuri olla, sisällä eikä puutarhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi kamera tuli nopeasti, kun oli aikaa tutkia ja edellinen oli oikeasti todettu rikkinäiseksi.
      Valmiita paikkoja ei taida puutarhaan tulla. Aina vähintään huoltohommia tiedossa. Ja mielessä muhii aina jotain uusia projektin tynkiä.

      Poista
  6. Mullakin on projektit vähän kesken, mutta mieli tekee silti uutta. Magnoliasta olen haaveillut yhä enemmän, kun äkkäsin pensasmagnolian kukkimassa meiltä kymmenisen kilimetrin päässä erään rakennuksen seinää vasten. Arkuus siinä vähän arveluttaa. Toivottavasti saat omasi menestymään, ja kuviakin meille sitten taas aikanaan uudella kameralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tosiaan magnolia ei heti kupsahda ja jopa voisi kasvaa. Meillä pitäisi osa magnolioista juuri selvitä, joten aina voi kokeilla. Meillä takapihaa olisi aika paljon täyttää kaikella, mutta se on niin altis kylmälle, että sinne ei voi oikein laittaa kuin varmoja kasveja.

      Poista
  7. Voi hienoa, että sait uuden kameran ja magnolian myös pian! Joko lajike on valittu? Vaikuttaa aika ihanalle paikalle tuo sen tuleva koti. Aina pitää kokeilla uudestaan jos jonkun kasvin todella tahtoo, ei anneta periksi! En tiennytkään, että se sinulla on pihalampiprojekti tulossa, siitä tulee varmaan ihana! Mihin kohtaan lampi tulee? Muuten; saman jänisongelman kanssa täällä painiskelen ja ostin maahan siroteltavaa Käpälämäen jäniskarkotetta, sen jälkeen ei ole krookuksia syöty. En tiedä onko sattumaa vai oliko tuo aina se taikasana. Samoin etanarae on ollut succee, talven jäljeltä tyhjiä kotiloita kukkapenkit täynnä. Kannattaa ehkä kokeilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäniskarkotetta voisi kyllä laittaa, sillä pari jänistä makoilee kukkapenkeissäkin. Se ei ihan miellytä minua. Pikku lammikko on takapihalla, ja sinne menee osa katon hulevesistä maan alla kulkevaa putkea pitkin rännistä. Tarkoitus on, että lammikon ylimenevä vesi menee sitten keltakurjenmiekalle, joka on ennenkin sietänyt läpimärkää savimaata. Nyt lammikko on vain ruma lätäkkö. Kivet ja kasvit siis vielä puuttuu.

      Poista
    2. Tilasin Japaninmagnolian. Sen valkoiset kukat voisivat sopia tuonne, vaikka Susankin olisi ollut kaunis. Nyt odottelen, että saan magnoliani.

      Poista
  8. Onpa harmi, että kamerasi sanoi sopimuksensa irti.
    Onnea magnolian kasvatukseen. Minun viime kesänä istuttamani magnolia näyttäisi olevan hengissä, vaikka en olisi lyönyt paljonkaan vetoa sen selviytymisestä talven yli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että magnoliasi selvisi. Pieniä riskejä pitää ottaa puutarhassa. Eihän aina edes ns varmat kasvit selviä.

      Poista
  9. Luinkin jo uudemmasta postauksestasi, että oletkin uuden kameran omistaja, on vaikea olla kuvaamatta, kun puutarhassa tapahtuu koko ajan uutta! Toivotaan, että tällä kerralla saat Magnoliasi viihtymään! Itse ostin toissa vuonna alelaarista pikkuruisen japaninmagnolian, minusta näyttää, että se on vielä hengissä.

    VastaaPoista