lauantai 11. huhtikuuta 2020

Pieniä iloja ja suuria tunteita

Pääsiäiskukat avautuvat tällä tontilla pikkuhiljaa. Viileät yöt pitävät huolta siitä, että kovin vauhdikkaasti ei avaudu uusia kukkia. Ehdin siis hyvin kuvata, miten kurjenmiekka Katherine Hodgkin availee pikkuhiljaa terälehtiä, jotka ovat alussa ihan kuin rullalla.


Väri  ja kolmiosaisuus alkaa näkyä pikkuhiljaa. (Taustalla syksyllä istutettu kanerva.)


Pikkasen vielä enemmän auki. Kohta sen verran auki, että puuttuu vain pikkuisen pölyttäjät.


Muita pieniä ihastuksia nousee myös pikkuhiljaa. Näistä tulee kyllä aina hyvälle tuulelle. Vielä paremmalle, sillä näitä pikkuisia krookuksia ja kevätkurjenmiekkoja ei vielä näkynyt vähän aikaa sitten ja pelkäsin niiden (kin) joutuneen pupujen ravinnoksi. Mutta onneksi ne nousevat juuri sopivasti. Olen oikein iloinen ja onnellinen.


Vielä iloisempi olin, kun Instagramin storyssä kirjoitin Claus Dalbyn storyn kommentin, johon Hän laittoin tykkäyksen. Nyt ehkä olen saavuttanut ja ohittanut elämäni tähtihetkeni. Se oli iloinen minuutti se. Oikeasti oli aika hieno hetki, kun näkee, että joku tosi kaukainen ja kuuluisa kasvi-ihminen ehkä itse on klikannut omaan kommenttiin pikkusydämen.


Näiden sinivuokkojen ja skillojen myötä toivottelen teille muillekin oikein mukavaa pääsiäisen jatkoa ja omia pieniä elämän tähtihetkiä.

23 kommenttia:

 1. Ooh, mikä hieno Dalby-hetki! Häntä fanitetaan täälläkin.
  Sun noissa kevätkukissa on niin valloittavat väriyhdistelmät, ihastelen niitä joka kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän myös noista väriyhdistelmistä. Joitain muita uusia yhdistelmiä jänöt verottivat, joten olen onnellinen näiden olemassaolosta.

   Poista
 2. Oi, mikä Dalby-hetki! <3 Ja nämä pienet suloisuudet puutarhassasi kuuluvat myös ehdottomaan tähtihetkikaartiin.
  Kyllä nämä hetket tuottavat suuria tunteita joihin voi yhtyä. Ja mä voin nyt sanoa, että puutarhaystäväni on saanut Dalbylta sydämen. ;)
  Ihanaa pääsiäisen aikaa ja tähtihetkiä edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dalby-hetki tuntui hienolta, kun oli täysin odottamaton. Jos herralla on älytön määrä seuraajia, en edes usko, että jaksaa käydä läpi kaikkia Instavastauksiaan.

   Kiitos, pääsiäinen sujuu aika rauhallisesti.

   Poista
 3. Kevätkurjenmiekat ovat kukkineet mukavan pitkään ja osa on vasta nousemassa. Hieno tähtihetki instassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan vielä joidekin kevätkurjenmiekkojen avautumista. On aina jännää nähdä omassa puutarhassa uusien lajien ensimmäiset avautumiset.

   Poista
 4. Kevään tähtihetkiä :) Nuo vaaleanpunaiset sinivuokot ovat niin söpöjä <3 Taisin ihastella niitä viimekin keväänä, mutta haitanneeko tuo :D Kevätkurjenmiekat ovat ihmeellisiä; ne nousevat aivan yhtäkkiä. Edellisenä päivänä niistä ei näy mitään ja heti seuraavana ovat isolla piipolla ja aivan pian kukassa. Ja ihan parasta on, kun näitä pieniä ihmeitä putkahtelee joka päivä lisää. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi kuvaan samoja vaaleanpunaisia sinivuokkoja. Ne vain ovat sellaisia, jotka joka vuosi houkuttelevat kuvaamaan.
   Kevätkurjenmiekkojen nouseminen on huomaamaton ja nopea.

   Poista
 5. Sinulla on ollut tähtihetkiä ja mikä sen ihanampaa. Puutarhassasi on näitä kevätkurjenmiekkoja mitä minunkin pitää jossain vaiheessa istuttaa puutarhan puolelle mikä on aidattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aidattu puutarha olisi hyvä, säästyisi osa kasveista. Tähtihetkiä tulee aina joskus.

   Poista
 6. Melkein kuin kamerasi olisi seisonut kuvaamassa iristä vaihe vaiheelta. Viileyden etu on ainakin pitkä kukinta.
  Nautiskele Dalby-hetkestä, viimeinen kuva luo tähtihetkiä meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiris avautui niin hitaasti, että ekan ja tokan kuvan välillä on vähintään vuorokausi. Oli niin viileä yö välissä.

   Poista
 7. Ihanasti tulee mielikuva, että olet kamerajalustan äärellä odottanut kukan aukeamista, hieno kuvasarja! Minulle on joskus tullut tykkäyksiä julkkiksilta instassa ja onhan se ollut tosi iloinen minuutti ;) Harmillisesti tulleet lähinnä harvoihin ei-kukkakuviini...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja hetki tulee joskus Instassa.
   Kukan avautumisen eri vaiheita pitäisikin joskus kytätä paikoillaan. Lämpimillä säillä varsinkin.

   Poista
 8. Meillä tullaan himpun verran perässä, Katherinet ovat vielä tiukassa supussa, mutta kovasti odottelen niiden avautumista!
  Hyvää pääsiäisen jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 9. Ihana iiriksen avutumissarja! Ovat niin odotettuja, että mielellään haluaa nähdä niiden kasvun hetki hetkeltä. Ja viimeinen kuva on värisävyiltään huikea, Ihana on myös tähtihetkesi Dalbyn kanssa, ota vaan siitä ilo irti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivuokoistakin saa värikästä, kun niitä on eri sävyjä.

   Pitää iloita tähtihetkistä, ei tiedä toistuuko ne.

   Poista
 10. Good night, how are you? I'm Brazilian and I'm looking for new followers for my blog. I can follow you too. https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

  If you follow me, send the link to my blog and I'll follow you back.

  VastaaPoista
 11. Hienoja kuvia kurjenmiekoista. Meillä ei vielä oo näkyvissä. Kauniita ovat muutkin kevätkukkijasi! Siulla on ollu elämän tähtihetkiä, tuosta tykkäyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookuksien määrää täällä on jänöt verottaneet, kun lunta on sadellut muutamina päivinä. Onneksi kevätkurjenmiekat eivät ole tulleet syödyiksi.

   Poista
 12. Pienet tähtihetket ovat erittäin piristäviä, varsinkin poikkeustilassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä tähtihetkiä tarvitsee. Onneksi niitäkin kuitenkin on.

   Poista