torstai 26. toukokuuta 2016

Ihan vähän vain

Tänään menin tihkusateessa pihalle. Ajatuksella, että ihan vähän vain katson, että miten sadevesitynnyri on täyttynyt.

Senhän taas tiesi, että se pikareissu kesti tunnin. Onneksi oli sentään kumpparit jalassa heti alusta lähtien.

Eilen otin kuvia meidän ainokaisesta Kukkivasta omenapuusta, joka on istutettu muistaakseni kolme vuotta sitten. Tiesin, että tänään sataa, joten halusin vielä tallentaa sen kukintaa siinä iltavalossa, joka ihan viimeiseksi yltää takapihalle.

Kukkapenkki "edestä". Penkissä kasva joka vuosi lemmikeitä, vaikka aina revin ne pois heti, kun kukinta alkaa olla ohi.


Ja "takaa". (en välitä nyt kuvassa näkyvistä rikkiksistä. Kalliokielot ja saniaiset ovat siis penkin pohjoisen puolella.


Odotan vielä vähän lisää sadetta, sillä maa ei ollut vielä kovin syvältä kostea eikä varsinkaan märkä. Se minun "pikareissuni" pihalle piti sisällä mm. pientä kitkemistä, pari pikku istutusta, kastelukannun käyttöä sen vuoksi, kun maa ei ollutkaan märkä tarpeeksi syvältä.

Tihkusateessa puuhailulla on kuitenkin ihana vaikutus. Sen vaikutus oli ihan kuin pienillä päiväunilla. Ennen ulkoilua vähän väsytti, ulkoilun jälkeen jaksaakin olla hereillä sinne saakka, kun oikeasti olisi aika käydä nukkumaan.

8 kommenttia:

 1. Ihanan vehreää! Toivottavasti sadetta saadaan riittävästi, kuivaa tuntuu olevan vähän joka puolella Suomea, paitsi ehkä Lapissa, kun ainakin sääennusteen mukaan siellä näyttää satavan harva se päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosiaan vehreää. Kevään hentoinen vihreys on vaihtunut kesäiseen runsaaseen vihreyteen. Nyt taisi meillekin tulla vettä tarpeeksi kun vuorokauden sitä satoi.

   Poista
 2. Meillä on tullut yli 10ml vettä. Se oli iltapäivän tilanne ja koko illan on satanut. Voi että olen tyytyväinen vaikka tämä on nyt sitten se kohta milloin kotilot lähtevät voimalla liikkeelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varauduin kotiloihin. Kylvin ennen sadetta ferramolia ja sateen keskellä tarkastelin tilannetta ja kylvin lisää sinne, missä näytti pahimmalta.
   Nyt meillä on tarpeeksi satanut vettä.

   Poista
 3. Kauniilta näyttää puutarhassasi. Lisä sade ei varmasti olisi pahitteeksi. Meillä satoi eilen ihan kunnolla. Vesi olikin enemmän kuin tervetullutta. Mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade on joskus todella tarpeen. Onneksi sitä tulikin nyt.
   Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 4. Oi nuo kalliokielot ovat jotain niin kaunista!

  VastaaPoista