torstai 14. huhtikuuta 2016

Eilisen kasvit

Eilinen lämpö on taas muuttanut jonnekin muualle. Tänään olisin taas kaivannut toppatakkia. Sama laulu joka vuosi, ikinä ei opi. Kevät ei tule kerralla, ainakaan lämpöjen suhteen.

Kuvia eiliseltä illalta.


Pienet krookukset Prins Claus-nimiset kukkivat parittain tai kolmittain. En mielestäni istuttanut näitä kahden porukoihin. Näin ne kuitenkin ovat maan pinnalle ilmestyneet. Kukkivat uudessa penkissä, joka tulee kesällä jäämään enemmän varjoon, kun lehdet puhkeavat lähipuihin.


Samassa puolivarjon/varjon penkissä alkaa talventähtiä putkahtaa enemmänkin mullan päälle. Voi iloa! Eivät nämäkään siis herää kaikki ihan samaan aikaan.


Sen sijaan lämpimin etupihan penkki sekä keväällä että kesällä on saanut jo suurempiakin krookuksia nousemaan pintaan. Nämä ovat joko edellisen omistajan laittamia tai minun laittamiani. En muista. Olen nimittäin nurmikolta tai sammalien seasta pelastanut kukkapenkkeihin krookuksia, jotka ovat tehneet vain lehtiä, eivätkä ole kukkineen. Tätä valkoista krookusta kutsun hattivatiksi. Se on selvästi korkeampi kuin muut aikaisemmat krookukset.


Tänään on niin järkyttävän viileä tuuli auringossakin, että krookuksetkaan eivät halua avautua (kukapa haluaisi olla ilman talvitakkia). Tämä kuva otettu siis juuri äsken. Aurinko yrittää lämmittää, mutta krookukset ovat hattivatin muotoisina.


Kevät on kuitenkin niin pitkällä, että ensimmäinen kevätkurjenmiekka uskaltautui avautumaan eilen. Tämä oli itselleni niin suuri iloinen yllätys.


Pidän todella paljon Iris Reticulata Harmonyn intensiivisestä sinisestä väristä.

On meillä kukkapenkeissä, nurmikolla, katolla tai kengissä muutakin sinistä. Se päivä, kun maasta alkaa kasvaa Nerf-panoksia, innostuu nuorimmainenkin puutarhanhoidosta.

8 kommenttia:

 1. Öööööö.. Nerf-panoksia?? :-o Sitä en tunne, mutta muut on aivan ihania!
  Olen keväisin niin kiitollinen taloni pohjoispuolella kohoavasta mäestä ja metsästä, tänne ei pohjoistuuli edes kunnolla tunnu. Onneksi. Juttelin juuri yhden toisen saarelaisen kanssa, ja heille tuulee suoraan pohjoisesta pitkää lahtea pitkin. Eipä silti, oli minullakin toppatakki tänään päällä, kun korjailin ikkunakittejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tutustunut lapseni kautta Nerf-maailmaan. Ovat leluaseita, joista ammutaan vaahtomuovipanoksia.

   Sää on tänään ollut sellainen, jonka vuoksi muistan, miksi ihmiset käyttävät myös kesällä kevyttoppatakkeja.

   Poista
 2. Onpa sulla jo paljon väriä puutarhassa! Meilläkin on yksi jonka mielestä nerffit on ihan parhaita. Viime kesänä taloyhtiön lapsilla taisi olla joka toisella joku nerf-pyssy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriä on vähän maan tasalla. Lähikuvista ne näkyvät, kauempaa ei kovin hyvin.

   Poista
 3. Tänään oli todella kylmä päivä, viima oli hyytävää. Samoja nerf-ammuksia löytyy meilläkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jo on ikävä lämpöä. Jännästi Nerf-ammuksia voi löytyä erikoisistakin paikoista.

   Poista
 4. Uuh nuo panokset, niitä on meilläkin kylvettynä joka puolelle. On viheltävää malliakin ja paljon tavallisia;D Myös pieniä kuulia on piha pullollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä puuttuvat kuulat, mutta noita panoksia on kyllä eri väreinä.

   Poista