maanantai 30. syyskuuta 2013

Syyskuun vika

Huomenna alkaa lokakuu. Hui. Siis LOKAKUU. Eli kesä on todella mennyt. Kylmä on kuin talvella, ensi yöksi luvattu pakkasta.

Ja puutarhahommia tehty ihan todella vähän. Monta viime talven suunnitelmaa ei toteutunutkaan. Joku sentään toteutui. Vähän jotain uutta mielessä. Jos vielä vähän ehtisi kaivaa lokakuun kunniaksi. Pari karviaispuskaa on väärässä paikassa.

Tänä kesänä ja syksynä on tullut tehtyä kaikkea muuta. Ei yhtään huonompia juttuja. Mutta tämän seurauksena minulla on myös aika huono sipulisuunnitelma. Eli Puutarhakeskiviikossakin puheena ollut suunnitelma kevätkukkien loistosta. Pusseissa on tulppaani ja parikin, mutta ihan varma en ole niiden kaikkien paikasta, joten se puoltaisi hieman uutta kaivuupuuhaakin. Välillä vain mietin, että miten ehdin hoitaa työt ja kotia (kauppa, siivous, ruoanlaitto, pyykinpesu jne) ja lapsia (olla läsnä fyysisesti ja henkisesti, leikkiä, hoitaa, pelata,  auttaa kokeisiin lukemisessa jne). Sienestää ja lukea ja neuloa ja kaivaa pihaa ja valokuvata ja nähdä ystäviä ja joskus vain chillailla. Ja ennen kaikkea, nukkua tarpeeksi.

Onneksi on kuitenkin kasveja, joiden lisääntymisestä ei tarvitse kantaa huolta. Niitä tulee vain, ihan pyytämättä.


Oikein antoisaa ja sipulisuunnitelmallista lokakuuta!

2 kommenttia: