tiistai 24. syyskuuta 2013

Paleltaa

Kyllä on kylmä. Tänään vain tihkutti vettä. Olen niin kiitollinen siitä, että tänään satoi rakeita vain pari minuuttia. Kuva sunnuntailta. Jolloin satoi kaatamalla vettä ja välillä rakeita.


Ainoa hyvä puoli tästä säästä on se, että maa kyllä kylmenee ja pääsee istuttamaan sipuleita. Joutuu jo kuitenkin etsimään pipon ja pitkät kalsarit. Kapinoin tätä vastaan, mutta se ei taida auttaa.

Enää reilu 7 kk toukokuuhun. Se tuntuu vähän turhan pitkältä ajalta pitkiä kalsareita ja takkatulta, pipoja ja liian raikasta ilmaa.

Miten joka ikinen vuosi tämä syksyyn liittyvä kylmyys tulee yhtä yllätyksenä kuin se kavala pimeys.

Onneksi lohtua tuo tänäkin syksynä keijunmekko. Tuo köynnöstävä kesäkukka, joka ei enää näin syksyllä kavahda ihan ensimmäisenä kylmää ilmaa. Minun lempparini.Ensi vuotta ja syksyä ajatellen, mitkä muut kesäkukat kestävät syksyllä viileitä ilmoja? Onko muita pitkäikäisiä, jotka voi istuttaa ruukkuun jo kesäkuussa ja jatkavat vähintään lokakuulle?

Syysperennoja on meillä liian vähän, ensi vuodeksi syyshortensia olisi jo ihan pakko.

6 kommenttia:

 1. Syysvuokot ainakin kukkivat nyt täysillä. Istutin 2 kpl, valkoisen ja pinkin tänä kesänä.

  VastaaPoista
 2. Kääks, rakeita :( Samaa mieltä, yllätys oli tämä hyytävä kylmyys ja myös pimeys. Miten pian ne tulevatkaan kauniin kesän jälkeen. Mutta äläpä laske vielä kuukausia toukokuuhun, laske vaikka helmikuuhun, jolloin voi kylvää jo ekat kylvöt, chilit ja vaikka nuo keijunmekot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostan keijunmekot maaliskuussa pieninä taimina. Niin vähän kylvötilaa..

   Poista
 3. Kalsarit piti etsiä täälläkin ja rakeita on tullut pitkin päivää. Siitä huolimatta ahersin pihalla ja kaivoin perunat ylös.

  VastaaPoista