keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Wuhuu

Kevät, kevät, kevät... loska ja lammikot. Onpa ihanaa!!! Parina päivänä aurinkoa ja tänään lähes +5 astetta parhaimmillaan. Ulkona saa väistellä kuraa ja ai, että se on kivaa. Keskusta alkaa vapautua lumesta. Tosin näin myös jonkun rekankin kyytiin lunta kipattavan, joten ihan kokonaan ei aurinko taida keskustaa sulattaa.

Omalla pihalla kevään edistyminen taas näyttää niin hitaalta. Ihan kohta on huhtikuun alku. Siis huhtikuun. Jota joskus kai on kutsuttu toiseksi kevätkuukaudeksi. Ja pah. Eilen vein lastani vielä luistelemaan ulkojäälle. Oli ihan hyvässä kunnossa jää. Pahus.

Ja kasvini ovat visusti lumen alla. Todella. Viljelylaatikosta näkyy pieni reunanen.


Vertailukuva elokuulta.Täällä ainoastaan uskalla myös tunnustaa erään asian. Koko syksyn jännitin, että kuoleeko tulppaninsipulit siihen valtavaan kosteuteen. Tänään päätin koittaa kurkata lumen alle (!), että törmäänkö piippoihin. Lumilapion kanssa könysin saappaan varret hörpäten lunta kohopenkin luokse, joka eniten oli tulvavaarassa syksyllä. Kaivoin ja kaivoin, kunnes jäistä maata tuli vähän eteen.
Sitten jotenkin tulin järkiini. Mitään ei näkynyt sillä pienellä alueella ja päätin lapioida lumet takaisin ja odottaa kiltisti sitä oikeaa kevättä. Nyt kyllä varaudun siihen pettymykseenkin. Tiedän niin hyvin, että lumi suojaa kasveja, jos siellä jotain alkuja on. Ja mikä ihmeen kasvi haluaisikaan ponnistaa ylös, jos päällä on noin metri lunta. Mutta tässä vaiheessa voi sanoa, että onneksi vähän hötöistä lunta.

Täytyy jostain hommata lisää hiekkaa tai tuhkaa, että saan noin kinokset sulamaan. Jotta voittaisin vedon, milloin takapiha on vapaana lumesta (siis puolesta metristä metriin), pitäisi noin 2,5 viikossa sulaa kaikki pois. Taidan levittää pari pressua myös ja ostaa jonkin jättimäisen kuumailmapuhaltimen.

Tai sitten unohdan vain kevään ja vien koko huhtikuun lapsia luistelemaan. Pitäiskö nyt sitten aloittaa hiihtoharrastus itsekin.

6 kommenttia:

 1. Juu, se on vaan mentävä ostamaan jotkut hikilaudat ja aloitettava uusi, fiksumpi harrastus. Tekee mieli kyllä heittää pyyhe kehään, niin kauan on lumen sulamista odoteltu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vielä sataa lisää lunta, niin saatan itkeä.

   Poista
  2. Todellakin!

   Pitäsiköhän etsiä palopommin tekokaava, josko sillä lähtisi sulamaan ;)

   Poista
  3. Kyllä kohta on otettava kovat aseet käyttöön tai sitten kuljettava silmät kiinni.

   Poista
 2. Minullakin on harkinnassa levitellä vähän tuhkaa korkeimmille hangille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhka kyllä auttaa. On ihan selkeästi tuhkaiset kohdat sulaneet/vajonneet nopeammin. Silti lunta riittää.

   Poista