lauantai 23. maaliskuuta 2013

Toivetta

Minulla on tapana tarkastaa kaksi kertaa päivässä sääennuste. Tiistaina luvattiin tälle päivälle iltapäiväksi plussaa, sitä ei enää luvattu eilen eikä tänään. Huomisesta lähtien näkyy meidän alueella joka iltapäivällä punaista väriä, ei siis pakkasia. Uskon vasta, kun tämän koen ihan omin silmin ja tuntoaistein. Niin monta kertaa on plussat jääneet vain haaveiksi ja menneisiin sääennustuksiin.


Ikävöin avautuvia kukkia pihalla ja pientareilla. Ikävöin jopa mutaa ja hiekkaa ja kuraa. Ikävöin tietenkin lumesta ja jäästä vapautuvia jalkakäytäviä. Ei haittaisi vaikka jäiset kasat lunta alkaisivat madaltua. Kun kuukauden päästä kiroilen jatkuvaa imuroimista sisätiloissa, täytyy muistaa, että nyt kiroilen pakkasia ja jäätä.

Olen lyönyt vetoa, milloin takapiha on sula (lukuunottamatta paria köntsää). Siihen on vielä matkaa. Olin kuitenkin optimistinen, en toivo enkä usko tilanteen menevät yhtä pitkälle kuin viime vuonna. Tämä ei perustu mihinkään muuhun kuin siihen, että en jaksa odottaa enää. Ei se kevät viime vuonnakaan aikaisessa ollut, mutta luulin, että se on vain poikkeus.

Ikkunalauta alkaa pikkuhiljaa täyttyä, pientä idun alkua on basilikoissa ja jotain pientä muutosta tapahtuu jo tomaateissa. Ainakin osassa. Punainen basilika on punainen on alle sentin mittaisena. Pitää käyttää lähes suurennuslasia kaikkien pienten muutosten näkemiseen. Muuten olen vielä hillinnyt itseni. Ei enää ostoksia siemenosastoilla (ihme). Tosin kotona on niitä kylvämättä suhteellisen paljon. Onneksi herneenversoja pukkaa, saa maistaa kesänmakuja.

6 kommenttia:

 1. Kylläpä niitä sääennusteita tulee seurattua, kyllähän ne lupasivat lämpenevää. Ja onkin sen verran lämmennyt, että katolta tulee lumet alas ;)
  Jonkinlainen kevään merkki. Metrin verran on lunta takapihan terassilla.
  Pari päivää sitten kylvin samettikukkaa ja tänä aamuna huomasin jo pieniä alkuja siinä. Nopeata on itäminen !

  VastaaPoista
 2. Meilläkin lunta riittää. Katollakin on vielä jäätä. Kevään merkkejä saa hakemalla hakea.

  VastaaPoista
 3. Aivan samat on tunnelmat täällä. Tuskastuneet ja niin kamalan odottavat, että oikein sattuu.

  En ole viitsinyt katsoa sääennusteita ollenkaan, kun ne ovat tosiaan vain ennusteita. Vain seuraavaa päivää voi jollain varmuudella ennustaa, loput päivät (5-10 vrk:n ennusteet) on ihan kristallipallotavaraa. Kun joku lehti lupaa kertoa "koko kesän sään", niin en tiedä, pitäisikö huutaa vai mitä.

  Sisällä taimet pukkaavat jo kukkaakin, mutta jotenkin siitä ei vaan saa sitä riemua, mitä normaalisti, kun ulkona on tuollaista. Mun sisäinen kello elää aivan eri aivaa kuin ulkona ympäröivän todellisuuden, mutta mitään ei voi tehdä. Mitään muuta kuin edelleen vain o-dot-taa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä joudun sääennusteita tutkimaan. Ja vasta tänään illalla tajusin, että noi sääennusteet voivat tarkoittaa sitä, että kuopus tarvitsee kurahousuja päiväkotiin. Eikä niitä ole sopivina. Miten minä olen tällaisen voinut unohtaa/ymmärtää.

   Pikkasen sylettää katsoa valtavia lumikasoja, joita ikkunasta näkee. Tänään tosin näin pari pälvipaikkaa muualla kuin omalla pihalla, eli toiveet nousivat taas vähän.

   Poista
 4. Ystävä oli löytänyt tästä kelistä jotain hyvääkin. Tällä kelillä aurinko sulattaa lunta niin, että se haihtuu suoraan ilmaan. Jos kaikki lumi olisi sulannut heti, niin loskaa olisi ollut ylen määrin. Nyt luultavasti loskakelit eivät ole niin pahat. Tänään oli jo kevättä ilmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teille alkaa kerääntyä ihan hyviä pikkulampia. Ehkä niitä on kohta pihallakin. Jihuu!

   Poista