tiistai 4. syyskuuta 2012

Ostoksia

Huomaan, että ilmat vaikuttavat selkeästi omaan mielialaan ja jaksamiseen suhteessa pihaan. Synkkinä, sateisina päivinä oma piha ei tunnu yhtään niin kivalta kuin muiden pihat. Aurinkoisena päivänä näkee omankin pihan mahdollisuudet ihan eri tavoin. Onneksi siis myös aurinko paistaa.

Ensimmäisiä kertoja shoppailin mielialan piristykseksi kasveja viikonloppuna. Olin koulutuksessa työviikon päätteeksi ja ihan raatona myös kassien raahamisesta jne. Eksyin tosiaan ihan vahingossa kukkasipulien äärelle (en vielä tajunnut, että syyssipulit ovat jo kaupoissa) ja pari pussia sai mielen ja kropan jaksamaan loppuillan ja seuraavan päivän. Nyt tietenkin toivon, että etteivät mene pilalle säilyttämisestä sisällä, kunnes isken ne multaan. Ostin tuoksulaukkaa (Nectaroscordum siculum) ja vain yhden jättilaukan (alliun gigantheum) Usein kukkia ei osteta vain yhtä kerrallaan, mutta sipulin hintakaan ei ollut ihan se halvin. Koska kyse oli mielenvirkistyksestä, olisi voinut shoppailu rönsytä käsistä, mutta nyt mielessä oleva lista on niin pitkä ja monta verkkokauppaa koluamatta. Juuri tuli sähköpostiin mainos Isoäidinkasveista talvivalkosipulista. Pitää vielä Hyötykasviyhdistyksen sekä Korpikangas Siemen-Frön tarjonta käydä läpi. Ja suunnittelu on jo pään sisällä käynnissä, että mitä kaikkea voisi tilata ja mihin voisi mahduttaa ja mitä.. Sekä kasvimaalle että perennapenkkeihin.


Terassilla hehkuu pinkkiin ja lilaan vivahtavat sävyt.


Verenpisara Sarah Blue on sinisempi nuorena. Kukat tässä keijunmekon lehteä vasten.


Keijunmekon kukat ovat nuorena kauniin hillittyjä ja enemmän pinkkiin lilahtavia.

Ja vanhempana sitten tummempia, kun tuo muoto muuttuu.


Keijunmekkoa pitänee kasvattaa useammankin. Ihan pienen alun sain pidettyä hengissä ja nyt korkeus on pitkälle kahden metrin. Alkaa tukikepit jo loppua kesken ja pari narua voisi kai viritellä. Kahdesta pienestä alusta tuli ruukkuun täytettä yllättävän paljon. Keijunmekkoa ja verenpisaraa esittelin jo ennenkin, mutta nämä ovat selvästi loppukesän kukkijoista aika upeita ja kestäviä. Kohta tai nyt on kuitenkin jo syksy.

2 kommenttia:

  1. Olet onnistunut kasvattamaan Keijunmekon valtavaksi. Ihanan värisiä kukkia. Jatkuispa vielä lämpimät ilmat kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämmästyttää kovasti oma keijunmekko. Olen nähnyt nyt paljon pienempiä yksilöitä. Olisi pitänyt kirjoittaa ylös, mitä ihmettä sinne ruukkuun laitoin mullan lisäksi. Kanankakkaa varmaankin. Ja kesäheinäkuun kastelin joka viikko tai joka toinen viikko ravinneliuoksella. Nyt enää en ole lisäpotkua antanut, vain vettä.

      Poista