sunnuntai 21. toukokuuta 2023

Tulppaaneja muualla

 Kävin ystävän kanssa tänään Pölkinvuoren kukkamaailmassa Urjalassa Tampereen ja Hämeenlinnan välissä. En ollut siellä ennen käynyt ja näin kuvan tulppaanien massaistutuksesta. Tänä(kään) keväänä en käynyt (vaikka piti) Hollannin Keukehofissa, joten ajattelin lohdutuksena käydä jossain tulppaaniaikaan. Pyysin kaverin matkalta mukaan ja ajelin Pölkinvuoreen. Reissu oli mukava ja oli kivaa nähtävää. Massaistutusalue oli kuulemma uudehko. Ei tietenkään voi verrata Hollannin nähtävyyksiin (eipä mitään kannata verratta sinne), eikä esim. alppiruusujen kokoja voi vielä verrata kauemmin toimineisiin alppiruusupuistoihin, mutta oikein nätti paikka ja esim. alppiruusuthan vain kasvavat vanhetessaan.Muonnomukaisempia alueita oli metsäisemmissä paikoissa. Siellä täällä oli myös voikukkia, joten niitä on joissain kuvissa. Maisemat olivat ihan hienot. Maaperä on tuolla varmaan hiekkaharjua. Sen verran oli hiekkaista, että kengät saivat myös hiekkakerroksen. Tuollaista hiekkaa jos saisin vaikka peräkärryllisen meidän savimaahan, niin olisin onnellinen.


Alppiruusuista oli aikaisemmat kukassa. Alppiruusujen koko varmasti tulee vuosien aikana suurenemaan. Vielä osa oli pieniä luontopolun varrella.

Ja olihan siellä myös perennamyyntiä, ja aika paljon erilaisia puita myynnissä. Ilman ostoksia ei tarvinnut lähteä tälläkään kertaa. Kolmea eri värisävyä pihaesikkoa (Kaleidoskop) lähti mukaan sekä laakana kasvava Paljakkapaju 'Haltija'. Olin yhteen paikkaan jo miettinyt jotain laakamallista pensasta ja olin googlaillut ja miettinyt seppelvarpua. Tämä nyt kuitenkin oli sen verran kiinnostava, että täytyy kokeilla. 


Reissun takia jäi kotipihan nurmikko leikkaamatta, mutta välillä on ihan kiva poistua omista nurkista. Mukavaa lämmintä viikkoa!

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oli upeat tulppaanit. Piti vähän valikoiden ottaa kuvia, ettei tullut muita ihmisiä kuviin.

   Poista
 2. Kiitos esittelystä, upeat tulppaanimäärät ja kuulostaa kiinnostavalta tutustumiskohteelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauskoja aina nuo paikat, jotka ovat vähän syrjässä, mutta parkkipaikalla jo näkee, että täällähän on porukkaa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oli siellä tulppaaneja, tosin kuvissa samoja tulppaaneja kuvattu eri kulmista, mutta silti suuri määrä.

   Poista
 4. Johan noita näkymiä voi hyvällä syyllä kutsua suomalaiseksi Keukenhofiksi. Kyllä kannatti jättää nurmikonleikkuu toisen kertaan.

  VastaaPoista
 5. Aikamoista tulppaanitykitystä ja vielä ihan koti-Suomessa. Komealta näyttää, kiitos esittelystä!

  VastaaPoista
 6. Kiitos esittelystä eikä olisi kaukana .❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on suhteellisen lähellä, varmasti kannattaa käydä jossain vaiheessa.

   Poista
 7. Upea paikka, tuollaiset tulppaanien massaistutukset ovat vaikuttava näky! Kivat ostokset teit, esikot ovat suloisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Massaistutuksia ei useinkaan näe kovin laajoilla alueilla.

   Poista