sunnuntai 7. toukokuuta 2023

Eka tulppaani auki

 Torstain kamaluus, eli kunnon lumisateet, eivät onneksi taineet vahingoittaa mitään puutarhassa. Ainoastaan kylmyys sai minut jäätymään moneen kertaan. Silloin meillekin jäi lunta maahan ja nyt kukkapenkeissä on karsittu lisää ohikukkineita krookuksia. Onneksi osa krookuksista kasvaa jäniksille kai haastavissa paikoissa. Nämä valkoiset, matalat kukkivat vielä. Lähes ainoina krookuksina tontilla. Niiden takana taustalla, alempana tontilla kukkii loppuvaiheessa yksi valkoinen jouluruusu.


Hämmästyin, kun näin toisessa penkissä tänään Persian Pearlit auki. Ne avautuvat vain auringonpaisteella. En päässyt heti hakemaan kameraa, joten sain näistä kuvan, kun olivat jo hieman supussa. Olipa oikein iloinen yllätys. 


Etupihalla alkaa olla pieniä kevätkukkija-alueita nyt pikku hiljaa.


Vähän joka puolella on valkovuokkoja. Joissain paikoissa vain yksittäisinä, joissain taas sellaisina alueina, että oikein muuta ei siellä näe. Annan valkovuokkojen kukkia myös kukkapenkeissä. Sillä ei niitä sieltä enää poiskaan kaikkia saisi. 


Valkoinen palloesikko on paljon suurempi kuin muut palloesikkoni. Täytyy kukinnan jälkeen muistaa erotella tuolta nuo pienet alut erikseen, niin näkee, että tuleeko muistakin valkoisista palloesikoista lopulta yhtä valtavia palloja. 


Aika paljon on tänään taaas tullut oltua pihalla ja kovasti jo tuntuu se nukuttamisena. Vielä olisi hieman muita hommia tekemättä, joita siirtelin muuten koko päivän, kun kerran oli hyvä pihailma. Lämmin viikko tulossa, joten mukavaa viikkoa! Odotan, että tulevan viikon aikana tapahtuu valtavasti puutarhassa.

10 kommenttia:

 1. Minullakin valkoinen palloesikko on kookkaampi kuin muut esikot. Se on kiva koska valkoinen väri myös näkyy parhaiten. Mun persian pearlit ovat kaikki hävinneet, eivät ole kuin parin vuoden ilo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen suurin pallo on melkein tuplasti muita suurempi. Ihan hauska. Persian Pearleja laitan usein joka vuosi tai joka toinen vuosi yhden pussillisen, joten en enää tiedä, ovatko nämä uusia vai vanhoja.

   Poista
 2. Lämpöä odottaa varmasti moni, niin minäkin. Sait ikuistettua kauniisti pienet söpöläiset.

  VastaaPoista
 3. Komea pallerokukinto valkoisella palloesikolla ja sieviä ovat muutkin esikot. Ensimmäisiä auenneita tulppaaneja bongasin itsekin vasta eilen ja luulenpa minäkin että tämän viikon lämmössä tulee puutarhassa kasvu etenemään huikeaa vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä viikolla tulppaaneja tulee varmasti aukeamaan muitakin. Ja muitakin kasveja varmasti kasvaa taas.

   Poista
 4. Nyt alkaa ulkona tapahtua, monellakin rintamalla. Siivottiin tänään pihaa, jatkunee huomenna. Sinulla vaikka mitä ihanuuksia jo kukassa. Täällä muutama vaivainen krookus kurkistelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on pitkä ja leveä ja monivyöhykkeinen maa. Sen aina keväällä huomaa.

   Poista