perjantai 10. syyskuuta 2021

Sumuinen aamu

 Vapaapäiväni kunniaksi olikin tänään hieno sumu. Olin ystävän kanssa sopinut sopivasti aamupäivän lenkin ja sitä ennen otin hieman kuvia.,Hämähäkkien taidenäyttely oli sekä omalla pihalla että lenkillä nähtävissä.


Sama verkko on alakuvan oikeassa yläkulmassa, haaleana. Penkit alkavat saada syysvärejä. Pionin lehdet jo punertavat kuvassa. 


Rusokirsikka pukeutuu meidän tontilla ensimmäisten joukossa ruskaväreihin. Muutos on alkanut.


Eilen satoi niin, että osa kasveista noukkui aamulla. Syysvuokon kukka on niin siro, että se ei paljon vettä ota kukkaansa ja se pysyy viehkeästi pystyssä. Tämä syysvuokko ei ehtinyt viime vuonna muistaakseni kukkaan. Mietin, että se tarvtisi hieman enemmän valoa. Tämän kesän helteet kai sopivat tälle, sillä on kukkinut jo hetken. Lajikenimeä en muista, sillä yhtenä vuonna istuttelin jo syysvuokkoja roppakaupalla, että jos joku edes selviäisi. Siinä hötäkässä on osa nimistä hukassa. Toinen syyvuokko saattaa avata kukkansa vielä. Riippuen tietysti säistä. 


Oikein mukavaa viikonloppua!

15 kommenttia:

 1. Ah, ihastuttavat kuvat! Sumu kaunistaa kaiken vaikka saakin sään tuntumaan kolealta. Tuntuu, että talossakin alkaa olla viileää (en ole vielä aloittanut säännöllistä lämmittämistä), kun aurinko on monena päivänä ollut jossakin sumuverhon takana. Niin tänäänkin, mutta nyt juuri se on tulossa esiin! Täytyykin siirtyä ulkotöihin nauttimaan siitä.
  Paremmat kuvat kyllä saa sumusäässä, kuten nämä satumaiset kuvasi todistavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sumu saa usein kameran esiin, vaikka sormia palelisi. Sumu on myös meillä aika harvinainen, joten se tuntuu aina tekevän oman tunnelmansa. Oli myös kiva kävellä, kun sumu alkoi hälvetä ja aurinkoinen sää tulla esiin.

   Viileää alkaa sisällä olla.

   Poista
 2. Kaunis syysvuokko ja kiva kun olet saanut sen kukkimaan. Minulla syysvuokot eivät jostain syystä menesty lainkaan. Kaksi kasvatuskokeilua olen tehnyt ja molemmat ovat epäonnistuneet.
  Upea kuva hämähäkinseitistä.
  Oikein hyvää viikonloppua myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen varmaan tappanut 3-6 syysvuokkoa. Sitkeästi olen niitä aina uudestaan kokeillut. Nyt pari on ollut pari talvea hengissä. Saisi vain olla vielä aurinkoisempi paikka niille.
   Hämähäkin seittiä ei enää päivällä meinannut erottaa.

   Poista
 3. Sumu oli aamulla upea, kuvaa en ehtinyt ottamaan, mistä torkutin herätyskelloa. Talvesta hengissä selvinnyt syysvuokko on hyvä saavutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sumu pukee maiseman ihan eri tavalla. Syysvuokkojen selviytyminen ilahduttaa aina.

   Poista
 4. Kannatti lähteä aamulenkille ja kokea sumuinen kauneus. Hämähäkin verkkoa ei kirkkaassa auringonpaisteessa edes näkisi, saatika kykenisi kuvaamaan.
  Kukkiva syysvuokko on kaunis ja tuottaa runsaasti onnistumisen iloa. Kuinkahan monta syysvuokkoa onnistuin tappaamaan ennen, kuin kaksi nykyistä päätti ryhtyä yhteistyöhön.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulenkki oli oikein hyvin ajoitettu. Ei minullakaan ole kaikki syysvuokot selvinneet elossa. Aina uuteen penkkiin voi kokeilla ja onneksi yksi penkki on ollut tarpeeksi hyvä syysvuokkojen elää.

   Poista
 5. Kaunista 😍 vapaapäivä aamulenkillä kuulostaa ihan täydelliseltä. Ihana, että syysvuokko nyt selvisi, vahvasti epäilen hopeasyysvuokoksi. Muut tosi talvenarkoja. Rusokirsikka punertuu kauniist ja ne muutkin ihkut syysvärit puutarhassasi. Tunnelmallista viikonloppua 💐

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysvuokko on varmasti hopeasyysvuokko. Toinen syysvuokkoni saattaa avata nuput tai sitten ei.
   Kiitos viikonlopputoivotuksista.

   Poista
 6. Sumuiset aamut on hienoja ja hämähäkinverkko hyvin erottuu kuvassa. Hieno kukkija on syysvuokko, miulla ei kerinneet kukkimaan, hengissä ovat kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on yksi syysvuokko kukkimatta. Nuput kyllä on tehnyt. Saa nähdä, ehtiikö kukkia. Syysvuokkojen hengissä säilyminen on jo saavutus.

   Poista