tiistai 3. elokuuta 2021

Tämän illan tunnelmat

Elokuu on alkanut. Työt ovat alkaneet. Suomen kesä on alkanut. Tänään puin takin alle jopa neuleen. Ensimmäistä kertaa mietin, että missäköhän hanskani mahtavat olla. 


Jossain päin Suomea on satanut nyt kunnolla. Meillä sateet olivat muutama päivä sitten juuri ja juuri riittävät, mutta ei niistä mitään kunnon varastoa muodostunut, joten tulin sisälle juuri hyötymaan kastelureissulta. Perennat ovat kuitenkin pirteämpiä. Esikoiden lehdet ovat kuivalla etupihalla ryhdistäytyneet siten, että kaukaa näyttävät kauniilta salaattirivistöltä. Nurmikko alkaa kaipaamaan leikkaamista sekä mielessä jo alimmaisen kuvan herttavuorenkilvet tulevat saamaan lähdöt. Samoin mietin kuvassa olevan pihlajan kohtaloa. Se oli saanut mielessäni jo lähtöpassi, teki hyväkäs vain nuo marjat horjuttamaan jo tehtyä päätöstä.Ajattelin pitää pienen tauon blogista, kun aina tässä työn alussa ei voi ottaa itselleen paineita mistään. Tänään kastelukierroksen alussa kasvit vain näyttivät tänään niin kivoilta, joten otin niistä kuvia ja tunkasen ne nyt tänne blogiin. Nyt en edes mieti, että näyttävätkö kuvat enää kivoilta. Pink Tanna on ehkä liian varjossa, sillä kaatuilee mukavasti.


Töiden aloitus tuo aina hieman rytmin hakemista ja muita elämää sekoittavia tekijöitä (kuten myöhempään valvovat teinit ja heidän elonsa), on energiataso kotona aina näin alussa mitä sattuu. Puutarhaprojekteja saatan miettiä, en kuitenkaan vaadi mitään itseltäni. Komeamaksaruohot ja keijunkukat tuovat väriä, sellaisia murrettuja ja syksyisiäkin.Kun taas liljat revittelevät mahtipontisen muhkeina (ja tuoksuvina).


Eikä värejä nyt puutu muutenkaan.


Kaikkea isompaa ja pienempää tekemistä löytyy puutarhasta. Nyt voisi päättää, että en aloita mitään uutta ennen kuin nurmikko on leikattu ja kesken jääneen lammikon ympärys on siinä kunnossa, että sinne ei jää nurmikon leikkaamisen jälkeen töyhtöjä. Muuten saa puutarha riittää taas hetken sellaisena kuin se on.

8 kommenttia:

 1. Paljon nyt syntyy puutarhasuunnitelmia, harmittaa, kun ei ehdi niitä heti toteuttaa työkiireiden takia, mutta toisaalta maa on ihan rutikuiva edelleen. Parempi varmaan sitten syyskuussa. Voisihan niitä ideoita kirjata itselleen muistiinkin, muuten ne unohtuvat :-D
  Ihanan näköiset iltatunnelmat!
  Tsemppiä syksyn alkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian kuivaa on meilläkin suuriin kasvisiirtoihin. Puita hyödyllisiä hommia toki voisi tehdä, kaikkea ei vain aina tule tehtyä. Minä en aina muista kaikkia perennasiirtoja muilta vuosilta, joita olen jo tehnyt. Niinkin voi käydä.

   Poista
 2. Blogitaukoa minäkin välillä kiireisinä hetkinä mietin. Tästä on kuitenkin tullut sen verran mukava harrastus, että se vetää puoleensa taukoaikomuksista huolimatta.
  Tekemättömät työt stressaavat miltei eniten. Sailan ehdottama ideoiden kirjaaminen toimiii minulla hyvin. Joskus käy niinkin, että listalla olevista osa haihtuu itsestään. Eivät ehkä ole toteutuskelpoisia tai asia hoituu jotenkin muuten.
  Pieniä sateita on tullut lähes joka päivä, mutta maa on edelleen rutikuivaa. Syksy yleensä tuo mukanaan kosteutta. Jospa sinäkin siirrät puutarhaprojektisi hyvällä omallatunnolla jonnekin eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei aina tosiaam toteudu kaikki suunnitelmat, mitä teen. Minulla ne suunnitelmat ovat niim paljon päässä, ja niim hitaasti toteutuvat, että ne suuret linjat muistan. Pienemmät muutokset, kuten perennojen siirrot, unohtuvat kyllä. Joko jäävät tekemättä tai joskus olen tehnyt syksyllä niin paljon siirtoja, enkä enää keväällä kaikkia enää muista.

   Minulla tulee vahingossa aina blogitaukoja, tarkoituksella pidettyjä taas ei samalla tavalla.

   Poista
 3. Parina päivänä oli niin kylmää, että paksu fleecetakki oli minullakin pihalla päällä. Isäntä mainitsi jo kalenteria elokuulle kääntäessään, että syksy tuli. Minä sanoin heti kipakasti vastaan, että syksy alkaa vasta syyskuussa, elokuu on vielä kesäkuukausi. Tänään yön alinta lämpötilaa tarkistaessani kävi jo mielessä, että tänä vuonna syksy taitaakin jo olla käsillä. Oli käynyt nimittäin viidessä asteessa. Voi voi. Minulla loppuu loma ensi viikolla. Siinä sitä onkin taas työmaata päästä lomamoodista arkirutiineihin kiinni. Yritän saada mahdollisimman monta puutarhaprojektia valmiiksi näiden viimeisten päivien aikana. Kuitenkin sattuu sateiset säät aina vapaapäiviksi :D
  Hyvää elokuuta! Sujukoon töiden aloitus mahdollisimman kivuttomasti ja lempeästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi minulla jatkuu työviikko vähän kevyempänä, mitä esim vuosi sitten. Näyttää sääennuste taas muutamia lämpimiä päiviä, pohjavire kuitenkin muuttuu. Ostin jo helteiden aikana meille lisää hanskoja, kun kohdalle sattuivat. Niitä kuluu hurjasti ja aina hanskasäät yllättävät.

   Suhteellisen mukavasti töiden ja arjen alkaminen on lähtenyt käyntiin.

   Poista
 4. Puutarhatöihin piti kaivaa pitkät housut ja pitkähihainen pusero, tuntuu ihan kamalalta. Arkitutiinit hakee täälläkin vielä muotoaan, vaatii lasten koulun aloituksen ja siihen vielä harrastukset. Sateita näyttäisi olevan tulossa lisää, viikonloppuna ei tartteisi sataa jotta pääsisi nollaamaan pään puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateita vielä meidän tontti tarvitsisi lisää. Rutiinit ovat aina alussa vähän hukassa. Varsinkin tylsät rutiinit.

   Puutarhatöissä kylmä, se on uutta tälle kesälle.

   Poista