tiistai 8. toukokuuta 2018

Vauhtia

Toissapäivänä huomasin, että etupihan lämpimimmän penkin krookukset ovat kukintansa kukkineet. Iski melkein haikeus. Samalla ehdin ajatella, että penkki on pitkään vain vihreä. Tulppaanien ja laukkojen lehdet ovat voimakkaassa kasvussa, mutta tuskin kukkivat vielä.

Eilen sitten tajusinkin hyasinttien nousevan urakalla ja esikkojen kukkien avautuvan supernopeasti. Kuvissa tumma lila hyasintti Woodstock.


Palloesikot ovat kerrankin penkin reunassa.


Tätä tumman lilaa esikkoa minulla on paljon ja se kukkii aina runsaasti. Olen sitä pysynyt jakamaankin paljon. Taustalla kukkii vielä hetken toisen penkin vaaleat krookukset. Ehkä huomenna nekin ovat jo kukkineet tämän kevään kukinnat.


Pidän kovasti näiden valkoisten krookusten (Jeanne D'arc) koosta sekä noista liloista viiruista.


Myös toisaalla hyasintit puskevat maasta. Tässä pienten narsissien viereltä puskee hyasintti Aiolos. En syksyllä tajunnutkaan tämän laittaneen näitä kasvamaan mm. näin narsissien viereen. Kuvasta taas muistan, että mullan levitys jäi kesken tuohon penkkiin.


Joka päivä tapahtuu puutarhassa jotain. Kiitos siitä korkeapaineelle. Tuntuu, että joku paine on tässä itsellekin. Työpäivän jälkeen tunnit loppuvat kesken. Ei aina edes tiedä, että mitä tekisi ensimmäisenä puutarhassa.

Pieni nuuhkaisu skillojen tuoksua saa onneksi usein hötkyilyn rauhoittumaan.20 kommenttia:

 1. Ihanan keväistä ja kauniita kukkia :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita. Ihana palloesikko <3 Minulla skillat ovat vasta nupulla, mutta ehkä tänään tai huomenna alkavat aueta. Ei niitä vielä ihan tuollaista merta ole kuin sinulla, mutta kahdesta tuppaasta se lähtee :D Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on skilloja edellisen omistajan jäljiltä vain yhdessä kohtaa. Nyt itse koetan joka vuosi levittää näitä myös muualle. Kukkivat sitten eri aikaan autingossa ja varjossa.

   Poista
 3. kesä lähti vauhtiin ja tuntuu, että kaikki tapahtuu liian nopasti. Koivut alkoivat vihertää yhdessä yössä ja kasvimaa kiljuu työntekijää paikalle. Onneksi illalla on valoisaa pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvimaahommat tosiaan tuli tehtäväksi nyt kaikki yhtä aikaa. Onneksi on valoa jatkaa hommia myöhäänkin. Tai aloittaa aikaisin.
   Koivut puhkesivat ihan salamana vihertämään.

   Poista
 4. Kyllä melkoista vauhtia tuo sään lämpeneminen toi tullessaan! Eilen jumpparireissulla huomasin myös alkavat hiirenkorvat. Valkoisten krookusten kukintaa minäkin ihailin, mutta niiden aika alkaa jo olla ohi! Tuosta 'Woodstockista' tykkään ihan mahdottomasti ja palloesikko, ihanainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella nopeaa toimintaa. Ennenkin on toki toukokuussa tapahtunut kaikki yhtä aikaa. Nyt tästä osaa nauttia viime vuotisen toukokuun koleuden jälkeen.
   Woodstockia olen ostanut useamman kerran, kun ei ole meillä oikein pitkäikäinen.

   Poista
 5. Ihania kuvia! Nyt tekisi mieli painaa paussi-nappulaa, jotta ehtisi edes pikkusen näkemään kevään etenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paussi vaan tarkoittaisi kylmää ilmaa. Vaikka kaikesta ei ehdi nyt kunnolla nauttia, niin minulle käy, että kevät etenee nyt vauhdikkaastikin. Sitten taas tulee se pysähtyminen jossain vaiheessa.

   Poista
 6. Kauniisti kukkii kevätkukat sielläkin. Palloesikot ovat meillä vielä nupulla. Valakoset krookukset ovat hienot liiloine viiruineen Meillä ei vielä koivut viherrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkukat tosiaan nyt kukkivat yksi toisensa jälkeen. Meillä osa koivuista vihertää.

   Poista
 7. Lilat ja valkoiset kukat sopivat kauniisti vihreän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreän kanssa luonnossa ja kukkapenkeissä sopii tosi moni väri. Nyt olen onnellinen näistä sävyistä. Tänään voi poksahdella auki taas jotain muutakin.

   Poista
 8. Kiitos vain esikon taimesta, se on juuri tulossa kukkaan. Väri on nätti. Tunnit loppuvat kesken, onneksi torstaina on vapaapäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan vapaapäivää. Nyt ei vain ehdi tehdä kaikkea. Kiva, että esikko jatkaa sinulla kukintaa. Toivottavasti se runsastuu kunnolla.

   Poista
 9. Ihanaa kukintaa! Joka päivä poksahtelee jotain uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tosiaan kukkii joka päivä joku uusi. Ihanaa aikaa.

   Poista
 10. Kevään kukkaset ovat niin ihania, tuovat tullessaan niin hyvän olon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellistä, että tas on käsillä tämä ihana kukka-aika. Kasveja on ihana seurata.

   Poista