lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kesäkuun loppua

Vähän aikaa on tuntunut, että pihalla ei mitään tapahdu. Vaikka jotain siellä tapahtuukin. Niin vähän aikaa on tämä puutarhaharrastus jatkunut, että kasvit eivät ole vielä siinä runsaudessa kuin toivoisin. Varsinkin, kun olen vähän pihi ja ostan useamman taimen samaa kasvia vain alennuksista.  Kotilotkin ovat niin hyvin joskus imuroineet kasveja, etten aina uskallakaan heti luottaa kasvien kestävyyteen. Ja tällä hetkellä oma piha vähän kyllästyttää ja omat kuvat myös.

Ostin alennuksesta syksyllä pari punapäivänkakkaraa, niitä ei näy nyt missään. Joten ostin kuitenkin samanlaisen kukkivana. Unihiekat karisevat aamulla, kun näkee tämän väriyhdistelmän.


Ja myös tämä tarhapioni on aika voimakkaan värinen.


Oli pakko ottaa kuvia, koska aikaisemmin kukkinut pioni hybridi Starlightin lyhyt kukinta meni minulta vähän ohi. Näin sen nuppuisena, jolloin kuvasin. Kun se oli auki, en ehtinyt muka hakea kameraa ja saman päivän sateet saivat sen mustumaan, kun itse olin reissun päällä.

Joku kerta uhosin, että en oikein harrasta kesäkukkia. Näköjään sekin riippuu vain olosuhteista. Matkalla paikasta A paikkaan B on Viherpeukaloiden myymälä ja siellä olikin osa kesäkukista alennuksessa. Ja niin lähti mukaan pari kassillista. Olin ajatellut, että en osta lisää ruusuja, kun niiden piikkien kanssa minulla on vähän sellainen naarmuinen suhde. Olin kyllä jo lainannut kirjastosta ruusukirjan, että perehdyn asiaan ensin tarkemmin ja sitten voisin harkitakin jotain. No, samaisessa paikassa oli kaupan avojuurinen John Cabot ruusu Yhdellä eurolla. Ja niin ne periaatteet romuttuvat.


Laitoin ruusun heti veteen ja istutinkin sen melko pian. Yleensähän minulla kestää hetki istuttamisen kanssa. Viime hetkellä ostin myös puksipuun, joka oli edullinen ja jota ei oltu leikattu muotoonsa. Ajattelin aluksi, että siitä saan paljon pistokkaita, kun sen leikkaan. Myöhemmin kadutti, että en samalla ostanut niitä kaikkia sieltä. Olisin saanut uudella penkille hyvää reunusta.

Syksyn istutuksista Espanjansinililjoista on ainakin yksi elossa. Olinpa tyytyväinen tästä. Vieressään vuokko, todennäköisesti kanadanvuokko. Onneksi pihalla on jotain hempeääkin.


Ja huomenna se sitten on. Nimittäin Avoimet puutarhat. Reissusuunnitelma on tehty, lapsenvahdit hommattu. Kunhan ei sataisi niin kovasti kuin viime vuonna. Mukavaa päivää myös puutarhansa avoimena pitäville!

14 kommenttia:

 1. Mukavaa puutarhapäivää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ihana pioni! Koita sinäkin vaan olla tyytyväinen (vaikeaa on tiedän..), kivalta näyttää :)

  VastaaPoista
 3. Todellinen katseenvangitsija tuo pioni. Mukavaa puutarhapäivää. Itsekkin olen lähdössä mieheni kanssa tutustumaan lähialueiden puutarhoihin.

  VastaaPoista
 4. Me ei kyllä olla kyllästytty sinun pihaasi & kuviisi! Lisää vaan! Wow miten halpa ruusu, se on vielä tosi kauniskin. Käy köynnösruusuksikin. Piikit ovat kyllä karmeita, minäkin aina keväisin niitä leikellessäni raivoan itselleni kun olen hankkinut :) Kuka sanoi, että puutarhanhoito olisi helppoa...Mukavaa avoimien puutarhojen päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin ruusulle jo vähän kiipeilymahdollisuuttakin. Yritän pitää osan pihasta piikittömänä. Kiitos, oli kiva päivä!

   Poista
 5. Punainen päivänkakkara saa kyllä unihiekat silmistä kaikkoamaan.Niin upean värinen se on.
  Aika ajoin itse kukin tymppääntyy omaan puutarhaan, mutta onneksi se on ohimenevää. Kaipa sitä väkisinkin väsähtää, etenkin tällaisena kesänä, jolloin vettä on tullut vähän liikaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy aina välillä hakea intoa jostain, kun omat nurkat on nähty moneen kertaan. Punapäivänkakkara on kyllä hyvä herättäjä.

   Poista
 6. Oikein kivat kukat! Punaisia kakkaroita on ihailtu tänään puutarhoissa :)

  VastaaPoista
 7. Minulle on sanottu, etteivät ruusut pistä vaan rakastavat piikeillään :-) Upeanvärinen pioni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli naarmut käsissä on merkki ruusujen rakkaudesta. Yritän muistaa.

   Poista