perjantai 29. toukokuuta 2015

Puutarhurointi haittaa keskittymistä

Tai muu elämä puutarhurointia. Ihan miten vain. Sunnuntaina vietin aikaa pihalla. Oli selvästi kevät. Saniaiset ja kalliokielo nousemassa korkeuksiin.


Maanantaina tärkeässä ja mielenkiintoisessa työhön liittyvässä koulutuksessa ajatukset karkasivat vain saniaisiin. Muu elämä on pitänyt kiireisenä, joten keskiviikkona kitkiessä yläkuvan penkkiä, totesin nyt kyllä on jo kesä. Kalliokielot pukkaavat jo kukkien nuppuja. Ja kuinkas monta päivää sitä menikään tässä välissä. Narsissi Thalia ehti kukkaan valkovuokkojen aikaan. Vai onko se niin, että valkovuokkoaika on ollut tänä vuonna pitkä.


Tänä vuonna kaikki korkeat tulppaanit, aikaiset, keskiaikaiset ja myöhäiset tuntuvat kukkivat ihan samaan aikaan. Yleensä niissä on ollut selkeämpi rytmi. Vuodet eivät ole veljeksiä. Tai tulppaaniaika samanlainen joka vuosi. Nämä tulppaanit ovat ihania, juhlallisia, ihan tulee kuninkaallinen olo näitä katsellessa. Väri on itsensiivinen. Ja nimilappu hukassa.


Ballerina-nimellä ostetut tulppaanit lisääntyneet ja karviaispuska takana kasvanut siten, että jotain pitää ehkä noillekin sipuleille syksyllä tehdä. Monista muista paikoista tulppaanikanta vähän verottui, tästä ei.


Lisää tulppaaneita myöhemmin. Viikon viimeinen työpäivä alkaa pian. Huomenna saavat lapset todistukset ja sitten eletäänkin yli kaksi kuukautta vähän vähemmillä aikatauluilla.

10 kommenttia:

 1. Työnteko haittaa pahasti puutarhurointia ja keskittymistä. Puutaruri ovat keväisin syyntakeettomia ja heillä pitäisi olla rauhoitusaika muista puuhista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Suomen lyhyt kesä laittaa ajatukset kyllä tiiviistä puutarhaan kasvukauden aikana.

   Poista
 2. Tosiaan keskittyminen meinaa kyllä herpaantua, puutarhahommat valtaa mieltä! Minusta valkovuokot ja muutenkin kevätkukkijat ovat viileähkön kevään vuoksi kukkineet varsin pitkään. Kauniit tulpaanit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokkoaika on tosiaan ollut pitkä viileyden takia. Ei ole ollut hellejaksoja toukokuussa.

   Poista
 3. Nuo ballerinat on ihania, muistaakseni ne tuoksuvatkin. Hieno tuo ylimmäinen kukkapenkkisi! Oikein hyvää lomaa teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lapset meillä karkaavat kesälaitumelle. Minulla vielä pari viikkoa työtä, mutta kesäpalapeli lasten hoidon suhteen on järjestetty niin, että lasten ei tarvitse juuri herätä kellon soittoon.

   Poista
 4. Jee, sama meininki. Huomenna alkaa todellinen puutarhakausi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei vielä ala ihan täydellinen puutarhakausi, kun lomaan on vielä vähän aikaa. Mutta helpottaa jo muun säätämisen väheneminen.

   Poista
 5. Kauniita kukkia, en tiedä lajikkeita minäkään. Liljatulppaanit ovat niin ylväitä kyllä. Minun ovat kadonneet jo kokonaan, jotkut kaivoin jo penkistä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin lähtee nyt pari pahasti taantunutta yksilöä. Nyt vielä muistan, että mitkä pitää kaivaa pois.

   Poista