lauantai 2. toukokuuta 2015

Kuinka kauan puutarhabloggari kestää toukokuussa ilman kameraa?

Vappupäivänä laitoin (ehkä) pokkarini kassiin matkalla torille. Vapputorilla kassi oli auki ainakin silloin, kun käsissäni oli yhtä aikaa lapsen heliumpallo, vaihtorahat ja rahapussi, pehmis ja hanskat. Parit kamerassa olleet kuvat hävisivät kadonneen kameran myötä. Otti kyllä päähän, vaikka kameraan oli tullut naarmu linssiin (joka haittasi kuvausta vastavaloon), kuvia siirrettäessä koneeseen oli ajoittain suuria ongelmia. En kuitenkaan ollut saanut budjetoitua uuteen kameraan. Haaveilen kunnon järkkäristä jossain vaiheessa. Siinä en viitsi ihan halvimpiin perusjärkkäriin tyytyä.

Olo oli eilen näiden valkovuokkojen oloinen. Valkovuokot kuvattu 30.4, kun edellisenä päivänä oli satanut lunta. Sama fiilis oli itsellä. Miten sitä aikuinen voikin mokata ja hukata tärkeitä tavaroitaan.


Illalla jo mietin ratkaisua pulmaani. Ja totesin, että minä en kykene olemaan kuin alle vuorokauden toukokuussa ilman pokkaria. Tammikuussa olisi aika helppoa olla kaksi viikkoa ilman kameraa.

Tänään ostin sitten uuden pokkarin. Olin ilman järkevää/toimivaa kameraa 22 tuntia. On samaan aikaan morkkis rahanmenosta ja samaan aikaan olen tyytyväinen. Ilman kameraa oleminen olisi minulle yhtä hankalaa toukokuussa kuin pyörittää perhe-eloa ilman jääkaappia tai liettä tai uunia tai pyykinpesukonetta (on kamala kokemus olla viikko ilman pyykinpesukonetta kestovaippoja käyttävän vauvan kanssa, jonka iho ei sietänyt kertakäyttövaippoja).

Akku latautuu ja minäkin taidan mennä puutarhan puolelle latautumaan ja toipumaan kamalasta kamerattomasta elosta.

(Mukana hivenen sarkamista siitä, kuinka hyvin asiat ovatkaan, kun voi tuskastua elämästä ilman kameraa.)

17 kommenttia:

 1. Voi kaaheeta, toukokuu on pahinta aikaa olla ilman kameraa, ei vain voi! Huh. Toisaalta, vaikka uuteen ei olisi ollut varaa, oli sille selvästi tarvetta, kun oli naarmuja ja kuvansiirtohankaluutta. Onnea yhteiseloon uuden kameran kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika nopeasti toki tuo hankinta tuntuu älyttömän hyvältä. Nyt vain kun vettä viskoo ja hieman möyri pihalla, huomasi lehtokotiloiden heränneen. Se Ferramolikin on sen verran kallista, että nyt pitää miettiä, miten rahoittaa kaikki nämä muut hankinnat. Kamerasta en kyllä luovu. :)

   Poista
 2. Voin kuvitella. Omaani tuli joskus talvella joku "Error virheilmoitus", kerkisin jo ajatella sen menneen riki tai jotain muuta kamalaa, onneksi kuuklasin, tein vinkkien mukaan ja virhe hävisi.
  Ei tule pitkään toimeen ilman kameraa ja kännykälläkin kuvaaminen on vähän niin ja näin (ainakin mun kännyköillä kuvaaminen). Hyvä jos löysit mieleisen uuden kameran, kun sen ostaminenkin voi olla työn takana, minkä ostaisi. Nyt vaan ootellaan sun uuden kameran kuvia :) Kiva jos kerrot minkä ostit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin kännykällä tulee aika surkeita kuvia, värit häviävät ja säädöt vähäiset. Pokkarilla käytän tosin vähän automaattia (ainoastaan tosi nopeissa tilanteissa, jos en ehdi säätää) ja haluan itse säätää osan noista toiminnoista. Kasvit pysyvät sen verran paikoillaan, että niiden kanssa ehtii säätämäänkin. Ostin Canonin SX610HS. Yksi syy oli siinä, että edellinenkin oli Canon, jonka toimintoja olen oppinut käyttämään. Toinen syy liittyi kauppojen tarjontaan, kun nettikauppa ei toimi salamana. Ja hienoa, että on kamera, jonka linssissä ei ole naarmuja.

   Poista
 3. Tuon ymmärtää hyvin, olisi suurin katastrofi olla toukokuussa tai ylipäänsä puutarhakautena ilman kameraa. Toivttavasti akku latautuu pikapuoliin niin päästään taas tunnelmaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt akku on latautunut. Ulkona sataa vettä juuri nyt, että pakko odotella sateetonta hetkeä. Helpottui olo kovasti, kun sain otettu sisällä muutamia testikuvia. Onneksi puutarhaihmiset ymmärtävät tätä ongelmaa.

   Poista
 4. Ymmärrän tunteen. Ja eiku kuvaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa aika kiva tuo uusi kamera. Toivottavasti huomenna ei sada, että pystyn testailemaan ulkonakin.

   Poista
 5. No kamalaahan elämä on ilman kameraa, kerrassaan mahdotonta. Hyvä kun löysit nopeasti uuden ;)

  VastaaPoista
 6. No kamalaahan elämä on ilman kameraa, kerrassaan mahdotonta. Hyvä kun löysit nopeasti uuden ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvä, että löysin kameran ilman nettiä. Nyt taas olo on helpottunut.

   Poista
 7. Hyvä, että ostit kameran! Rahanmenoa ei vaan voi joskus estää. Älä itseäsi syyllistä, helposti unohtuu kun äitinä saa olla oikea moniosaaja. Saamme siis nauttia puutarhastasi ja kuvistasi jatkossakin, me onnekkaat! Mulla muuten myös tuo naarmudilemma, vaatii nikseilyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt aika iloinen naarmuttomasta linssistä. Helpottuu kuvaaminen. Kiitos kannustuksesta!

   Poista
 8. Onnea uudesta kamerasta! Me nautimme täällä kuvistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Tänään paistaa aurinko, ei näyttäisi olevan sadepilviä. Pääsen ulos testailemaan.

   Poista
 9. Ikävää, kun kamera katosi, mut näyttää että ilo uudesta korvaa jo menetyksen ;) Minä myös oon Canonin ystävä, se on aika näppärä käyttää ja hinta-laatusuhde aika hyvin kohallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosiaan iloinen uudesta, vaikka kävikin niin, että löysin vanhankin. Olen tottunut nyt Canoniin, niin en osaisi oikein toiseen vaihtaa.

   Poista