torstai 21. toukokuuta 2015

Mehut pois

Takana tämän kevään yksi jännittävimmistä urakoista. Nimittäin esikoisen luokkaretki Tukholman-risteilyllä. Sunnuntaina oli lähtö, lapset (yli 50kpl) olivat täpinöissään. Kotona pihalla sunnuntaina vielä nappasin kuvan tästä samasta aiheesta, jota olen täällä monta kertaa jo esitellyt. Nyt vain paistoi aurinko, niin Persian Pearl-tulppaanit olivat auki.Jo bussissa menomatkalla, jossa oli puolet lapsista sekä 10 valvojaa, ihmettelimme, että melutaso ei ole sen kummempi. Laivalla ekat pari tuntia oli vähän sähläystä, sitten meno rauhoittui. Tukholmassa satoi vähän vettä, joten lapsia ei kiinnostanut hengailla puistoissa, vaan olivat enemmän kiinnostuneita shoppailuista. Vanhasta kaupungista bongasin kuitenkin tämän mangolian, joka oli pudottamassa terälehtiään. Kuvausaikaa noin kaksi sekuntia.


Tiistaina kotiin palatessa tuntui jo, että on takki vähän tyhjä. Lähinnä vain univelan vuoksi. Lapset käyttäytyivät hyvin, valvojia oli tarpeeksi ja myös valvojat käyttäytyivät hyvin. Kotona huomasin, että rusotuomipihlaja ei ollut kylmyydet takia kukkinutkaan, mutta jotain muuta oli avautumassa, muutamia suurempia tulppaaneja. Aurinkoinen tiistai-iltapäivä meni kyllä ihan koomassa.


Eilen avautui lisää tulppaaneja, nämä orassit ovat luultavasti lahjaksi saatuja. Onneksi istutin ne, koska tuolta paikalta oli näköjään toiset kolme vuotta kukkineet tulppaanit puolestaan kadonneet. Olikohan syynä viime kesäkuun märkä jakso.


Näiden vieressä ja sivuilla ja takana on pienempää ja suurempaa projektia. On vaikea saada kuviin kokonaisuuksia tällä pihalla paljastamatta samalla niitä kesken olevia asioita. Ehkä tämä pikkuhiljaa.

On ollut hyvin vilkas kevät tapahtumien osalta. Eilen teetin paperikuvia ja niistä varsinkin sen tajusin. Ilmankos on vähän mehut pois. Samalla myös olen huomannut, että teetän paperiseksi aika vähän kasvikuvia, niitä katson enemmän koneelta ja käytän blogissa. Paperiseksi päätyy enemmän kuvat ihmisistä tai matkakuvat.

8 kommenttia:

 1. Huh, kuulosti jännittävältä retkeltä, mutta onneksi kaikki sujui hyvin. Lämpö saa kevätkukat vauhtiin, on oltava tarkkana, että saa tallennettua jokaisen vaiheen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tosiaan olla tarkkana. Ja muistaa tehdä kierrokset pihalla usein.

   Poista
 2. Kaunotar tuo magnolia!
  Ja Persian Pearl-tulppaanit hyvin viehättäviä!
  Lempeitä toukokuun tuulia sinne täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti loppu toukokuu olisikin lempeä säiden puolesta. Kyllä luonnosta löytyy kaikkea kaunista.

   Poista
 3. Toivottavasti pystyt nyt lepäämään ja keventämään aikatauluasi jatkossa. Aika rankka reissu ollut sinulla. Ihanat tulppaanit kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ole paljon menoja tiedossa vähään aikaan. Pääsen paremmin myös multahommiin.

   Poista
 4. Ihania nuo tulppaani. Mä istutan syksyllä uudet, koska vanhat eivät enää nouse. Tukholma on ihan mun yksi lempikohtesta, siellä on aina kiva käydä. Mukavaa, että teidän reissu meni hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen helposti meni risteily 12-vuotiaiden kanssa. Tulppaanien valitseminen ja istuttaminen on minusta oikein mukavaa puuhaa.

   Poista