keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Avautumisia odotellessa

Nyt on muutamia ihanuuksia nupuilla. Pihalla on kova mylläys käynnissä. Joku päivä kyllä avaudun enemmän tunnelmista, mitkä valtaavat rakennusprojektin keskellä. Nyt vielä hillitsen itseni. Jos joku ihana kasvini on huomenna entinen, taidan avautua sitten (enkä ehkä kovinkaan kauniin sanoin).

Onneksi myös kukkia on nupuilla. Valkovuokkoja odottelee kuitenkin avautumistaan, niiden kanta taitaa vähentyä kyllä jonkin verran tänä vuonna (juuri tuon pihan mylläyksen vuoksi).Ostin syksyllä irtolaarista kirjokevättähtiä. Niiden istutuksen olen jopa merkinnyt. Niistä kohdista tulossa tämän näköisiä alkuja (tosin ei enempää kuin nämä).
En nyt tiedä näistä nupuista, että onko jompi kumpi sitä, mitä pitäisi. Ja mitäköhän sitten tuo toinen voisi olla. Kivoja yllätyksiä näin keväällä. Näiden avautumista odotan innolla ja ilolla. Ja niiden pitäisi olla tarpeeksi kaukana myöskin mylläyskohteista.

Ja ihana väriläikkä odottelee avautumistaan. Kasvitieteellinen tulppaani. Olisikohan tähtitulppani? Tulleet pussista, jossa lukenut Tulipa Pulchella Violacea.


Ja tämänkin pitäisi olla suojassa.

Huomenna vaarassa on omenapuu ja pari kärhöä ja jotain muuta. Sillä huomenna kaatuu taas puu, jonka oksat voivat osua tärkeisiin kohtiin. Kaivuri jatkaa mylläämistä sitten siinä vieressä jne.

2 kommenttia:

 1. Minäkin oon kytännyt jonkun vuokon (Anemone blanda mix) avautumista. Viime syksynä ostin niitä mukuloita, ja aloin keväällä ihmetellä mitä tuohon penkin reunaan nousee :) Hitaasti nuo kevättähdetkin avautuu, nyt oli pakkasyö taas.
  Mylläys on meidänkin pihassa, isäntä mylläsi nurmikon ja tasoitteli sitä. Saa itse kylvää takasin sen. en puutu asiaan, mulle olis välttänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin ajoittain kylmiä öitä vieläkin. Kyllä ne pian avautuvat.

   Poista